IBM Connections Mobile 1.2.2 Android, iOS és Blackberry rendszerekre

2016. május

Kisegítő lehetőségek az IBM Connections Social Cloud mobilszerkesztő termékben iOS rendszeren

A kisegítő szolgáltatások az akadályozott (például korlátozott mozgású vagy látású) felhasználókat segítik az információtechnológiai tartalmak sikeres használatában.

Kisegítő lehetőségek

A Connections Social Cloud mobilszerkesztő a következő főbb kisegítő lehetőségeket tartalmazza:
 • A termék szabványos kézmozdulatokat használ.
 • Csak billentyűzetet igénylő működés
 • Támogatja a VoiceOver for iOS programot, az Apple látássérültek számára készített képernyő-felolvasóját.

További információkat az iOS Kisegítő lehetőségek beállítása weboldalon talál.

Navigáció billentyűzettel

Ez a termék szabványos navigációs billentyűket használ.

A felhasználói felülettel kapcsolatos információk

A Connections Social Cloud mobilszerkesztő felhasználói felülete nem hordoz olyan tartalmat, amely másodpercenként 2-55 alkalommal villan fel.

A Connections Social Cloud mobilszerkesztő termékdokumentációja lépcsőzetes stíluslapokra támaszkodik.A betűméretet az eszköz és a böngésző beállításaiban kezelheti.

Kisegítő lehetőségekkel kapcsolatos információk

Az általános IBM help desk és támogatási weboldalakon kívül az IBM TTY telefonos szolgáltatást is biztosít siket és nagyothalló ügyfelei számára az értékesítési és támogatási szolgáltatások elérésére:

TTY szolgáltatás
800-IBM-3383 (800-426-3383)
(Észak -Amerikában)

Az IBM és a kisegítő lehetőségek

Az IBM® Human Ability and Accessibility Center webhelyen talál további információkat az IBM elkötelezettségéről a kisegítő lehetőségek iránt.

Fájlok kezelése

A következőkben néhány eljárás leírását olvashatja, amelyek során segítségre lehet szüksége a mobil eszközön.

Az IBM Connections Social Cloud Editor a következőket teszi lehetővé:
 • Fájlok megtekintése az IBM Connections Social Cloud Files rendszerben vagy azon kívül.
 • Fájlok létrehozása.
 • Fájlok szerkesztése, amennyiben a következő feltételek mindegyike teljesül:
  • Az IBM Connections Social Cloud rendszerben létrehozott fájl esetén Ön a létrehozó, vagy valaki megosztotta Önnel a fájlt, és szerkesztői hozzáférést adott hozzá.
  • Feltöltött fájl esetén, amelyhez szerkesztői hozzáféréssel rendelkezik, a fájl tulajdonosa már végzett online szerkesztést, így a fájl készen áll arra, hogy mások is szerkesszék.
   Megjegyzés: Ha visszavonják Öntől a szerkesztői hozzáférést, akkor a Szerkesztés gomb az oldal frissítéséig látható marad, azonban a dokumentumot már nem tudja szerkeszteni.

Dokumentum, táblázat vagy bemutató létrehozása

Az IBM Connections Social Cloud Editor segítségével létrehozhat dokumentumokat az iOS vagy Android eszközén, amelyeket azután online megoszthat.

3 típusú fájlt hozhat létre: Microsoft Word, Excel vagy Powerpoint fájlokat.

Amikor új Word dokumentumot hoz létre, az mindig .docx formátumban kerül mentésre. A meglévő dokumentumokat az eredeti formátumukban szerkesztheti és mentheti.

Amikor új táblázatot hoz létre, az mindig .xlsx formátumban kerül mentésre. A meglévő táblázatokat az eredeti formátumukban szerkesztheti és mentheti.

Amikor új bemutatót hoz létre, az mindig .pptx formátumban kerül mentésre. A meglévő bemutatókat az eredeti formátumukban szerkesztheti és mentheti.

 1. Új fájl létrehozásához nyissa meg az IBM Connections Social Cloud Editor alkalmazást, vagy az IBM Connections Social Cloud Saját fájlok képernyőjét.
 2. A Saját fájlok képernyőn koppintson a Hozzáadás vagy Fájl hozzáadása gombra, majd koppintson a Dokumentum létrehozása lehetőségre.
 3. A Connections Social Cloud Editor alkalmazásból válassza ki a + jelet, majd válassza ki a létrehozni kívánt fájl típusát.
  • Dokumentum
  • Táblázat
  • Bemutató
 4. Az új fájl neve: untitled.kiterjesztéssel. Vigye fel az információkat az új fájlba.
 5. Amikor befejezte az információk hozzáadását és a módosításokat, akkor mentse a Connections Social Cloud Files alkalmazás változásait:
  • Koppintson a Mentés vagy Mentés és bezárás menüpontra a Továbbiak menüben.
  • A Connections Social Cloud feltöltésre szolgáló előugró ablakában adjon meg egy fájlnevet, és opcionálisan megadhatja az új fájl egyéb tulajdonságait is.
  • Érintse meg a Mentés gombot. A fájl a feltöltés után a Saját fájlok legutóbbi helyén kerül mentésre.

Fájlok szerkesztése

Több fájlt is szerkeszthet az IBM Connections Social Cloud az IBM Connections Social Cloud Editor alkalmazás segítségével.

A támogatott fájlformátumok:
 • Microsoft Word 97~2013 (.doc, .docx)
 • MS Excel 97~ 2013 (.xls, .xlsx)
 • MS PowerPoint 97~ 2013 (.ppt, .pptx)
Megjegyzés: Az Adobe .pdf fájlokhoz lábjegyzeteket fűzhet, de nem szerkesztheti a tartalmukat.
 1. A Saját fájlok, Nyilvános fájlok vagy Közösségi fájlok oldalon válassza a Továbbiak lehetőséget a legördülő menü megnyitásához. Válassza a Szerkesztés parancsot. Az iOS rendszerben a Szerkesztés parancsot is kiválaszthatja, Android rendszeren pedig a Fájl részletei oldal művelet lapján kiválaszthatja a ceruza gombot.
  Megjegyzés: A nem szerkeszthető formátumú fájlok halványan jelennek meg, és azokat nem lehet kiválasztani.
 2. Több fájl megnyitása a szerkesztőben:
  1. Koppintson a Fájlok ikonra a szerkesztő navigációs sávjában.
  2. Koppintson a Fájlok megnyitása lehetőségre a Connections Social Cloud Files indításához további szerkesztendő fájlok böngészéséhez.
 3. Minden szerkesztett fájlt megtekinthet, ha rákoppint a Megnyitott fájlok megtekintése menüpontra a Továbbiak menüben.
 4. A módosítások szerkesztés közbeni mentéséhez koppintson a Mentés menüpontra a Továbbiak menüben.
 5. Amikor befejezte az információk hozzáadását és a módosításokat, akkor mentse a Connections Social Cloud Files alkalmazás változásait:
  • Koppintson a Mentés menüpontra a Továbbiak menüben.
  • A Connections Social Cloud feltöltési ablakban opcionálisan megadhatja az új fájlváltozat tulajdonságait.
  • Érintse meg a Mentés gombot. A feltöltés befejeztével a fájl a Saját fájlok legutóbbi helyén kerül mentésre.
   A módosítások a Connections Social Cloud Files alkalmazásban új változatként kerülnek feltöltésre és mentésre. Ez lehetővé teszi, hogy az olvasók, akikkel megosztotta, megtekintsék vagy letöltsék a frissített fájlt. A fájl tulajdonosának vagy egy szerkesztőnek közzé kell tennie, hogy az olvasók megjeleníthessék a Connections Social Cloud Files mobilalkalmazásban.
   Megjegyzés: A fájl tulajdonosa és a szerkesztők is módosíthatják a fájlt.
   Megjegyzés: Minden új változat közzétételekor a fájlt követő személyek értesítést kapnak.
   Megjegyzés: Egy dokumentum mentésekor azt mindig a megfelelő Office formátumba mentse.
 6. Ha egy másik felhasználó módosítást tölt fel egy fájllal kapcsolatban, amit Ön éppen szerkeszt, akkor megjelenik egy értesítés a Fájl részletek információi előtt. Folytathatja a régebbi változat szerkesztését, megnyithatja az új változatot, vagy visszavonhatja a régebbi változat szerkesztési munkamenetét.
 7. A fájl eltávolításához a szerkesztőből koppintson a szerkesztőben a Továbbiak menüre, vagy koppintson a Továbbiak menüre a fájlminiatűröknél a Fájlok megnyitása nézetben. Koppintson a Bezárás lehetőségre. A fájl eltávolításra kerül a szerkesztőből, a Connections Social Cloud szolgáltatásból viszont nem.

Nyilatkozatok

Ezek az információk az Egyesült Államokban forgalmazott termékekre és szolgáltatásokra vonatkoznak.

Elképzelhető, hogy a dokumentumban tárgyalt termékeket, szolgáltatásokat vagy lehetőségeket az IBM más országokban nem forgalmazza. Az adott országokban rendelkezésre álló termékekről és szolgáltatásokról az IBM helyi képviseletei szolgálnak felvilágosítással. Az IBM termékeire, programjaira vagy szolgáltatásaira vonatkozó utalások sem állítani, sem sugallni nem kívánják, hogy az adott helyzetben csak az adott IBM termék, program vagy szolgáltatás alkalmazható. Minden olyan működésében azonos termék, program vagy szolgáltatás alkalmazható, amely nem sérti az IBM szellemi tulajdonjogát. A nem IBM termékek, programok és szolgáltatások működésének megítélése és ellenőrzése azonban a felhasználó felelőssége.

A dokumentum tartalmával kapcsolatban az IBM bejegyzett vagy bejegyzés alatt álló szabadalmakkal rendelkezhet. Jelen dokumentum nem ad semmiféle jogos licencet e szabadalmakhoz. A licenckérelmeket írásban a következő címre küldheti:

IBM Director of Licensing
IBM Corporation
North Castle Drive, MD-NC119
Armonk, NY 10504-1785
USA

Ha duplabyte-os karakterkészlet (DBCS) információkkal kapcsolatban van szüksége licencre, akkor lépjen kapcsolatban az országában az IBM szellemi tulajdon osztállyal, vagy írjon a következő címre:

Intellectual Property Licensing
Legal and Intellectual Property Law
IBM Japan Ltd.
19-21, Nihonbashi-Hakozakicho, Chuo-ku
Tokyo 103-8510, Japan

AZ IBM A KIADVÁNYT "JELENLEGI FORMÁJÁBAN", BÁRMIFÉLE KIFEJEZETT VAGY VÉLELMEZETT GARANCIA NÉLKÜL ADJA KÖZRE, IDEÉRTVE, DE NEM KIZÁRÓLAG A JOGSÉRTÉS KIZÁRÁSÁRA, A KERESKEDELMI ÉRTÉKESÍTHETŐSÉGRE ÉS BIZONYOS CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGRA VONATKOZÓ VÉLELMEZETT GARANCIÁT. Egyes jogrendszerek nem engedélyezik egyes tranzakciók kifejezett vagy vélelmezett garanciáinak kizárását, így elképzelhető, hogy az előző bekezdés Önre nem vonatkozik.

Jelen dokumentum tartalmazhat technikai pontatlanságokat és sajtóhibákat. A kiadványban leírt információk bizonyos időnként módosításra kerülnek; a módosításokat a kiadvány új kiadásai tartalmazzák. Az IBM mindennemű értesítés nélkül fejlesztheti és/vagy módosíthatja a kiadványban tárgyalt termékeket és/vagy programokat.

A kiadványban a nem az IBM által üzemeltetett webhelyek megjelenése csak kényelmi célokat szolgál, és semmilyen módon nem jelenti ezen webhelyek előnyben részesítését másokhoz képest. Az ilyen webhelyeken található anyagok nem képezik az adott IBM termék dokumentációjának részét, így ezek felhasználása csak saját felelősségre történhet.

Az IBM belátása szerint bármilyen formában felhasználhatja és továbbadhatja a felhasználóktól származó információkat anélkül, hogy a felhasználó felé ebből bármilyen kötelezettsége származna.

A programlicenc azon birtokosai, akik (i) a függetlenül létrehozott programok vagy más programok (beleértve ezt a programot is) közti információcsere, illetve (ii) a kicserélt információk kölcsönös használata céljából szeretnének információkhoz jutni, a következő címre írjanak:

IBM Director of Licensing
IBM Corporation
North Castle Drive, MD-NC119
Armonk, NY 10504-1785
USA

Az ilyen információk bizonyos feltételek és kikötések mellett állnak rendelkezésre, ideértve azokat az eseteket is, amikor ez díjfizetéssel jár.

Az IBM a dokumentumban tárgyalt licencprogramokat és a hozzájuk tartozó licenc anyagokat IBM Vásárlói megállapodás, IBM Nemzetközi programlicenc szerződés vagy a felek azonos tartalmú megállapodása alapján biztosítja.

Az idézett teljesítményadatok és ügyfélpéldák csak szemléltetési célokat szolgálnak.A tényleges teljesítményeredmények változhatnak az adott beállításoktól és működési feltételektől függően.

A nem IBM termékekre vonatkozó információk a termékek szállítóitól, illetve azok publikált dokumentációiból, valamint egyéb nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak. Az IBM nem tesztelte ezeket a termékeket, így a más gyártótól származó termékek esetében nem tudja megerősíteni a teljesítményre és kompatibilitásra vonatkozó, valamint az egyéb állítások pontosságát. A nem IBM termékekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adott termék szállítóihoz.

Az IBM jövőbeli tevékenységére vagy szándékaira vonatkozó állításokat az IBM mindennemű értesítés nélkül módosíthatja, azok csak célokat jelentenek.

Az információk között példaként napi üzleti tevékenységekhez kapcsolódó jelentések és adatok lehetnek. A valóságot a lehető legjobban megközelítő szemléltetés érdekében a példákban egyének, vállalatok, márkák és termékek nevei szerepelnek. Az összes ilyen név kitalált, és bármilyen hasonlóság valódi üzleti vállalkozásokkal vagy személyekkel teljes egészében a véletlen műve.

Védjegyek

Az IBM, az IBM logója és az ibm.com az International Business Machines Corporation védjegyei, illetve bejegyzett védjegyei a világ számos jogrendszerében. Más termékek és szolgáltatások neve is az IBM vagy más vállalatok védjegye lehet. Az aktuális IBM védjegyek listája a "Copyright és védjegy információk" dokumentumban elérhető a weben: http://www.ibm.com/legal/copytrade.shtml.

A Microsoft és Windows a Microsoft Corporation védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Java™, valamint minden Java-alapú védjegy az Oracle és/vagy társvállalatainak védjegye vagy bejegyzett védjegye.

A termékdokumentációra vonatkozó feltételek és kikötések

A kiadványok használata az alábbi feltételek és kikötések alapján lehetséges.

Alkalmazhatóság

Ezek a feltételek és kikötések az IBM webhelyre vonatkozó jogi közleményt egészítik ki.

Személyes használat

A kiadványok másolhatók személyes, nem kereskedelmi célú használatra, de valamennyi tulajdonosi feljegyzést meg kell tartani. Az IBM kifejezett hozzájárulása nélkül nem szabad a kiadványokat vagy azok részeit terjeszteni, megjeleníteni, illetve belőlük származó munkát készíteni.

Üzleti felhasználás

A kiadványokat a vállalaton belül reprodukálhatja, terjesztheti vagy bemutathatja, feltéve hogy az összes szabadalmi nyilatkozatot megtartja. A kiadványokat nem használhatja fel további munkák alapjául, illetve nem reprodukálhatja, terjesztheti vagy mutathatja be a kiadványokat és azok részeit a vállalaton kívül az IBM kifejezett beleegyezése nélkül.

Jogok

A jelen engedélyben foglalt, kifejezetten megadott hozzájáruláson túlmenően a kiadványokra, illetve a bennük található adatokra, szoftverekre vagy egyéb szellemi tulajdonra semmilyen más kifejezett vagy vélelmezett engedély nem vonatkozik.

Az IBM fenntartja magának a jogot, hogy jelen engedélyeket saját belátása szerint bármikor visszavonja, ha úgy ítéli meg, hogy a kiadványokat az érdekeit sértő módon használják fel, vagy a fenti előírásokat nem az IBM előírásainak megfelelően követik.

Jelen információk kizárólag valamennyi vonatkozó törvény és előírás betartásával tölthetők le, exportálhatók és reexportálhatók, beleértve az Egyesült Államok exportra vonatkozó törvényeit és előírásait is.

AZ IBM NEM VÁLLAL GARANCIÁT A KIADVÁNYOK TARTALMÁRA VONATKOZÓAN. A KIADVÁNYOKAT ÖNMAGUKBAN, BÁRMIFÉLE KIFEJEZETT VAGY VÉLELMEZETT GARANCIA NÉLKÜL ADJA KÖZRE, IDEÉRTVE, DE NEM KIZÁRÓLAG A JOGSÉRTÉS KIZÁRÁSÁRA, A KERESKEDELMI ÉRTÉKESÍTHETŐSÉGRE ÉS BIZONYOS CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGRA VONATKOZÓ VÉLELMEZETT GARANCIÁKAT.

IBM online adatvédelmi nyilatkozat

Az IBM szoftvertermékek a szolgáltatásként nyújtott szoftvermegoldásokat is beleértve ("Szoftverajánlatok") cookie-k és egyéb technikák segítségével adatokat gyűjthetnek a termék felhasználásáról a végfelhasználói élmény növelése, a végfelhasználói interakciók személyre szabása céljából és további célokra. A Szoftverajánlatok számos esetben nem gyűjtenek személyes azonosításra alkalmas információkat. Egyes Szoftverajánlatok lehetővé tehetik személyes azonosításra alkalmas információk gyűjtését is. Ha jelen Szoftverajánlat személyes azonosításra alkalmas információk gyűjtésére használ cookie-kat, akkor a cookie-knak az adott ajánlatban való használatáról a következő három bekezdésben tájékozódhat.

A telepített konfigurációktól függően jelen Szoftverajánlat használhat munkamenet és állandó cookie -kat, amelyek begyűjtik minden felhasználó felhasználónevét vagy egyéb személyes azonosításra alkalmas információit a munkamenetek kezelése, a bővített felhasználói használhatóság, egypontos bejelentkezés konfigurálása, illetve egyéb használat nyomkövetési vagy funkcionális célból. Ezek a cookie - k letilthatók, de letiltásuk az általuk lehetővé tett funkcionalitást is megszünteti.

Ha jelen Szoftverajánlat konfigurációja lehetővé teszi önnek, mint vásárlónak, hogy cookie-k vagy egyéb technikák révén személyes azonosításra alkalmas információkat gyűjtsön a végfelhasználóktól, akkor kérjen jogi tanácsot az ilyen adatok gyűjtésére vonatkozó jogszabályok tekintetében, például a nyilatkozatra és beleegyezésre vonatkozó esetleges követelményekről.

Az e célra használható különféle technikákról, például a cookie-król további információkat az IBM adatvédelmi oldalán a http://www.ibm.com/privacy és IBM online adatvédelmi tájékoztató at http://www.ibm.com/privacy/details "Cookie-k, webjelzők és egyéb technológiák" című szakaszában, illetve a http://www.ibm.com/software/info/product-privacycímen elérhető "IBM szoftvertermékek és szoftverszolgáltatási megoldások adatvédelmi nyilatkozat" dokumentumban talál.