Βοήθεια για το iNotes

Πρώτη έκδοση

Ιούνιος 2012

Πληροφορίες για αυτή την έκδοση

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η IBM για τη διαρκή βελτίωση και ενίσχυση της προσβασιμότητας των προϊόντων πληροφορικής, αυτή η έκδοση της τεκμηρίωσης του προϊόντος υποστηρίζει τη χρήση τεχνολογιών διευκόλυνσης πρόσβασης.

Ενημερώσεις σε αυτό το έγγραφο

Αυτό το αρχείο HTML περιέχει το τελευταίο προσχέδιο της επίσημης τεκμηρίωσης του προϊόντος για αυτή την έκδοση. Αυτό το προσχέδιο ανανεώνεται ανά τρίμηνο με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις της τεκμηρίωσης του προϊόντος μέσω της αντίστοιχης ενότητας άρθρων στο wiki.

Εκτύπωση

Κατά την εκτύπωση αυτού του εγγράφου, ορισμένα στοιχεία στυλ θα αφαιρεθούν ώστε να βελτιστοποιηθεί η ποιότητα εμφάνισης του εκτυπωμένου εγγράφου. Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες για την εκτύπωση του εγγράφου:
 • Το μήκος του εγγράφου μπορεί να υπερβαίνει τις δυνατότητες εκτύπωσης του προγράμματος πλοήγησης. Έχει διαπιστωθεί ότι το πρόγραμμα πλοήγησης Microsoft Internet Explorer μπορεί να χειρίζεται με επιτυχία την εκτύπωση μεγάλων αρχείων.
 • Αυτό το έγγραφο είναι μεγάλο. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία προεπισκόπησης εκτύπωσης για να προσδιορίσετε το μήκος του εκτυπωμένου εγγράφου.
 • Μπορείτε να επισημάνετε μια ενότητα αυτού του εγγράφου και να επιλέξετε την εκτύπωση μόνο της συγκεκριμένης ενότητας.

Εργασία χωρίς σύνδεση

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τοπικά ένα αντίγραφο αυτού του εγγράφου από το πρόγραμμα πλοήγησης. Τα μενού και οι επιλογές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξαρτώνται από το πρόγραμμα πλοήγησης. Ανατρέξτε στη βοήθεια του προγράμματος πλοήγησης αν χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με την αποθήκευση εγγράφων στο τοπικό σύστημα.

Υποβολή σχολίων

Αν θέλετε να υποβάλετε οποιοδήποτε σχόλιο για το παρόν έγγραφο, μεταβείτε στο δικτυακό τόπο IBM Documentation Feedback.

iNotes

Μάθετε περισσότερα για τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, τη διαχείριση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας και τη χρήση του ημερολογίου.

Είστε νέος χρήστης του iNotes;

Παρακολουθήστε ένα βίντεο για να δείτε πώς μπορείτε να εισαγάγετε πληροφορίες επαφών στο iNotes. Η διασύνδεση θα ανοίξει σε νέο παράθυρο.

Παρακολουθήστε ένα βίντεο για να δείτε πώς μπορείτε να εισαγάγετε συμβάντα ημερολογίου στο iNotes. Η διασύνδεση θα ανοίξει σε νέο παράθυρο.

Πρόσφατες ενημερώσεις

Διαβάστε τι νέο υπάρχει σε αυτή την έκδοση. Η διασύνδεση θα ανοίξει σε νέο παράθυρο.

Χρήση του iNotes

Για να δείτε τη διαθέσιμη βοήθεια για μια εργασία, επιλέξτε το αντίστοιχο θέμα στον πίνακα περιεχομένων.

Οι ρυθμίσεις του λογαριασμού σας

Ο λογαριασμός σας έχει δημιουργηθεί από ένα διαχειριστή. Η διεύθυνση e-mail και ο ρόλος χρήστη δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Μπορείτε να τροποποιήσετε το όνομά σας, τον κωδικό πρόσβασης και τη γλώσσα.

Προσωπικές ρυθμίσεις

Ο λογαριασμός σας περιλαμβάνει τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

Όνομα
Αυτό είναι το εμφανιζόμενο όνομα χρήστη στο IBM SmartCloud iNotes.
Διεύθυνση e-mail
Η διεύθυνση e-mail που έχει συσχετιστεί με το λογαριασμό σας. Δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση.
Ρόλος
Το επίπεδο πρόσβασης του λογαριασμού σας. Δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση.
Κωδικός πρόσβασης
Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας στο SmartCloud iNotes.
Τοπικές ρυθμίσεις
Η επιλεγμένη γλώσσα για το λογαριασμό σας.

Η επιλεγμένη γλώσσα στις Τοπικές ρυθμίσεις καθορίζει τη μορφή του ρολογιού, 12ωρο ή 24ωρο, που θα χρησιμοποιείται στο ημερολόγιό σας. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε Αγγλικά, θα εμφανίζεται το 12ωρο ρολόι. Αν επιλέξετε Ιαπωνικά, θα εμφανίζεται το 24ωρο ρολόι.

Τροποποίηση των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας

Για να αλλάξετε το Όνομα, τον Κωδικό πρόσβασης ή τις Τοπικές ρυθμίσεις:
 1. Πατήστε στο όνομά σας στη γραμμή πλοήγησης και επιλέξτε Οι ρυθμίσεις του λογαριασμού μου.
 2. Πατήστε Αλλαγή στη ρύθμιση που θέλετε να αλλάξετε.
 3. Καταχωρήστε ή επιλέξτε την επιθυμητή τιμή και πατήστε Αποθήκευση αλλαγών.

Επιλέξτε Επικοινωνία με τον διαχειριστή του λογαριασμού για να λάβετε βοήθεια για το λογαριασμό σας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων και ασφάλεια

Φυλάξτε με προσοχή τον κωδικό πρόσβασης και τις ερωτήσεις/απαντήσεις ασφάλειας.

Διαδικασία

 1. Όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση των μηνυμάτων e-mail σας, αποσυνδεθείτε.
 2. Αφού αποσυνδεθείτε, κλείστε το παράθυρο του προγράμματος πλοήγησης. Το κλείσιμο του παραθύρου ή η εκκαθάριση της λανθάνουσας μνήμης του προγράμματος πλοήγησης διασφαλίζει την αφαίρεση όλων των σχετικών με τη συνεδρία πληροφοριών από τη λανθάνουσα μνήμη του προγράμματος πλοήγησης.
 3. Μην σημειώνετε ή γνωστοποιείτε σε τρίτους τον κωδικό πρόσβασης.

Ρύθμιση κινητής συσκευής

Χρησιμοποιήστε το προφίλ IBM SmartCloud iNotes για να ρυθμίσετε με μία μόνο εργασία τις λειτουργίες IMAP, CardDAV και CalDAV σε μια συσκευή iOS. Αν δεν θέλετε να ρυθμίσετε και τις τρεις λειτουργίες μαζί, μπορείτε να ρυθμίσετε κάθε λειτουργία ξεχωριστά. Για αναλυτικές πληροφορίες, ανατρέξτε στα θέματα Ρύθμιση πρόσβασης μέσω IMAP και POP, Ρύθμιση λογαριασμού CardDAV και Ρύθμιση λογαριασμού CalDAV.

Πριν ξεκινήσετε

Οι συσκευές iOS έχουν δοκιμαστεί επίσημα και είναι προς το παρόν οι μόνες συσκευές που υποστηρίζονται για χρήση με το προφίλ IBM SmartCloud iNotes.

Διαδικασία

 1. Χρησιμοποιήστε τη διασύνδεση https://mail-usw.lotuslive.com/mobile/dav. Η διασύνδεση θα ανοίξει σε νέο παράθυρο. Αν δεν έχετε συνδεθεί ξανά, πρέπει να καταχωρήσετε την προσωπική σας ταυτότητα SmartCloud for Social Business και τον αντίστοιχο κωδικό πρόσβασης. Αυτά τα στοιχεία ταυτότητας μπορεί να διαφέρουν από τα στοιχεία ταυτότητας που χρησιμοποιείτε για το SmartCloud iNotes.
 2. Πατήστε Log In (Σύνδεση) στη συσκευή iOS. Εμφανίζεται η σελίδα ρύθμισης της συσκευής με τον τίτλο IBM SmartCloud iNotes Apple iOS device setup - Set up your email, contacts and calendar on your Apple iOS device. Από αυτή τη σελίδα μπορείτε να εγκαταστήσετε στη συσκευή σας ένα προφίλ που θα σας επιτρέπει την πρόσβαση:
  • Στην αλληλογραφία σας μέσω IMAP
  • Στις επαφές σας μέσω ενός λογαριασμού CardDAV
  • Στο ημερολόγιό σας μέσω ενός λογαριασμού CalDAV
 3. Επιλέξτε Start (Έναρξη). Επειδή το προφίλ δεν είναι υπογεγραμμένο, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την εγκατάσταση. Επιλέξτε Install (Εγκατάσταση) > Install Now (Άμεση εγκατάσταση). Αν έχετε έναν κωδικό πρόσβασης για τη συσκευή iOS σας, καταχωρήστε τον για να συνεχίσετε.
 4. Καταχωρήστε τον κωδικό πρόσβασης για το SmartCloud iNotes τρεις φορές για να επικυρώσετε την πρόσβασή σας στους λογαριασμούς IMAP, CardDAV και CalDAV στο σύστημα SmartCloud iNotes. Πατήστε Next (Επόμενο) για να συνεχίσετε.
 5. Όταν η εγκατάσταση ολοκληρωθεί, πατήστε Done (Ολοκλήρωση). Εμφανίζεται ξανά η σελίδα ρύθμισης της συσκευής. Μεταβείτε στο κύριο μενού της συσκευής για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες αλληλογραφίας, ημερολογίου και επαφών του SmartCloud iNotes στη συσκευή iOS σας.

Επόμενες ενέργειες

Το όνομα του προφίλ είναι IBM SmartCloud iNotes Profile (Προφίλ SmartCloud iNotes). Για να το εντοπίσετε στη συσκευή iOS, πατήστε Settings (Ρυθμίσεις) > General (Γενικά) > Profile (Προφίλ). Επιλέξτε More Details (Περισσότερες λεπτομέρειες) για να δείτε το όνομα των λογαριασμών σας στη συσκευή iOS.

Έναρξη εργασιών με τις επαφές

Μπορείτε να προσθέσετε προσωπικές επαφές στη λίστα των επαφών σας. Για την προσθήκη εταιρικών επαφών, απαιτούνται δικαιώματα διαχειριστή λογαριασμού. Μπορείτε να αποθηκεύσετε έως 2.000 προσωπικές επαφές.

Όταν εργάζεστε στη λίστα επαφών σας, μπορείτε να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες:
 • Μπορείτε να αναζητήσετε επαφές βάσει ονόματος χρησιμοποιώντας το πεδίο αναζήτησης Εύρεση επαφής.
 • Μπορείτε να δείτε όλες τις επαφές επιλέγοντας Όλες οι επαφές.
 • Μπορείτε να προσθέσετε, να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε προσωπικές επαφές.
 • Μπορείτε να στείλετε μηνύματα e-mail σε μία ή περισσότερες επαφές χρησιμοποιώντας το κουμπί Αποστολή μηνύματος. Πατήστε στο τετραγωνίδιο επιλογής δίπλα σε κάθε επαφή που θέλετε και κατόπιν πατήστε Αποστολή μηνύματος.

Εταιρικές επαφές

Ο εταιρικός κατάλογος είναι ένα εταιρικό βιβλίο διευθύνσεων που περιέχει όλες τις πληροφορίες επικοινωνίας των υπαλλήλων ενός οργανισμού. Αρμόδιος για τη διαχείριση και την ενεργοποίηση του εταιρικού καταλόγου σας είναι ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν ο διαχειριστής του λογαριασμού σας ενεργοποιήσει τον εταιρικό κατάλογο, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον εταιρικό κατάλογο για να βλέπετε πληροφορίες επικοινωνίας για όλους τους υπαλλήλους του οργανισμού σας. Για να στείλετε ένα μήνυμα σε έναν ή περισσότερους υπαλλήλους που περιλαμβάνονται στον εταιρικό κατάλογο, επιλέξτε το τετραγωνίδιο κάθε υπαλλήλου και πατήστε Αποστολή μηνύματος.

Αντίθετα, ο αριθμός των εταιρικών επαφών που μπορούν να αποθηκευτούν εξαρτάται από το περιβάλλον σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των εταιρικών επαφών που μπορείτε να αποθηκεύσετε, επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας.

Ορισμός προτιμήσεων επαφών

Ο ορισμός προτιμήσεων επαφών βοηθά στην οργάνωση των πληροφοριών των επαφών σας.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις.
 2. Επιλέξτε Εμφάνιση στην ενότητα Επαφές.
 3. Στο πεδίο Επαφές ανά σελίδα, ορίστε τον αριθμό των εμφανιζόμενων αριθμών ανά σελίδα.
 4. Στο πεδίο Σειρά εμφάνισης ονομάτων, ορίστε τον τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών των επαφών.
 5. Επιλέξτε Αποθήκευση.

Δημιουργία και τροποποίηση επαφών

Μπορείτε να προσθέσετε, να τροποποιήσετε και να διαγράψετε προσωπικές επαφές. Η λίστα των προσωπικών επαφών σας μπορεί να περιέχει έως 2000 επαφές. Για την προσθήκη εταιρικών επαφών, απαιτούνται δικαιώματα διαχειριστή.

Πριν ξεκινήσετε

Όταν θέλετε να προσθέσετε νέες επαφές, πρέπει πάντα να εκτελείτε τη σχετική διαδικασία αφού πρώτα μεταβείτε στην καρτέλα Επαφές και επιλέξτε Οι επαφές μου. Σε μερικές συσκευές, όταν προσπαθείτε να προσθέσετε επαφές από κάποια άλλη εφαρμογή, ο προεπιλεγμένος προορισμός για τις νέες επαφές είναι ο Εταιρικός κατάλογος. Σε αυτή την περίπτωση, οι επαφές σας θα χαθούν γιατί μόνο οι διαχειριστές μπορούν να προσθέτουν πληροφορίες στον εταιρικό κατάλογο.

Διαδικασία

 1. Για να προσθέσετε μια επαφή:
  1. Μεταβείτε στις Επαφές.
  2. Επιλέξτε Νέα επαφή.
  3. Συμπληρώστε τις κατάλληλες πληροφορίες στα πεδία της φόρμας. Στα πεδία Όνομα, Επώνυμο, Επάγγελμα, Τμήμα, Εταιρεία, Οδός, Πόλη, Περιφέρεια/Νομός, Ταχ. Κώδικας και Χώρα, μπορείτε να καταχωρήσετε έως 255 χαρακτήρες. Ορισμένες συσκευές επιτρέπουν στους χρήστες να καταχωρούν περισσότερους από 255 χαρακτήρες σε αυτά τα πεδία. Αν καταχωρήσετε πάνω από 255 χαρακτήρες σε οποιοδήποτε πεδίο, δεν θα εμφανιστεί μήνυμα σφάλματος αλλά οι πληροφορίες επαφής δεν θα αποθηκευτούν.
  4. Συμπληρώστε τα πεδία E-mail και Τηλέφωνο. Οι πληροφορίες των πεδίων Όνομα και E-mail είναι απαραίτητες για τον εντοπισμό της επαφής από τη λειτουργία προπληκτρολόγησης.
  5. Προαιρετικά: Στο πεδίο Σημειώσεις, μπορείτε να καταχωρήσετε έως 65535 χαρακτήρες.
  6. Επιλέξτε Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε τη νέα επαφή. Μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα, να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε την επαφή που μόλις προσθέσατε.
 2. Προαιρετικά: Για να τροποποιήσετε μια επαφή:
  1. Μεταβείτε στις Επαφές.
  2. Επιλέξτε το όνομα ή τη διεύθυνση e-mail της επαφής που θέλετε να τροποποιήσετε.
  3. Επιλέξτε Τροποποίηση και καταχωρήστε τις αλλαγές σας.
  4. Επιλέξτε Αποθήκευση.
 3. Προαιρετικά: Για να διαγράψετε μια επαφή:
  1. Μεταβείτε στις Επαφές.
  2. Πατήστε στο τετραγωνίδιο επιλογής δίπλα στην επαφή που θέλετε να διαγράψετε. Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία επαφές.
  3. Επιλέξτε Διαγραφή.
  4. Επιλέξτε OK. Οι επιλεγμένες επαφές αφαιρούνται μόνιμα από τη λίστα επαφών σας.

Εισαγωγή προσωπικών επαφών

Μπορείτε να εισαγάγετε προσωπικές επαφές από ένα αρχείο csv, ένα αρχείο vCard (VCF) ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο το όνομα του οποίου δεν συνοδεύεται από κάποια προέκταση (π.χ. testfile). Υποστηρίζεται η εισαγωγή αρχείων το μέγεθος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 10 ΜΒ. Δεν μπορείτε να ενημερώσετε τις επαφές που περιλαμβάνονται στον εταιρικό κατάλογο.

Πριν ξεκινήσετε

Πριν εισαγάγετε επαφές από ένα άλλο πρόγραμμα e-mail, όπως για παράδειγμα το Outlook Express, πρέπει να τις εξαγάγετε από εκείνο το πρόγραμμα σε ένα αρχείο .csv ή .vcf (vCard).

Πριν εισαγάγετε ένα αρχείο με επαφές, βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιούμενο σύνολο χαρακτήρων είναι UTF-8 ή ANSI.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Μπορείτε να αποθηκεύσετε έως 2000 επαφές. Αν το αρχείο .csv ή .vcf περιέχει πάνω από 2000 επαφές ή αν ο συνολικός αριθμός των επαφών, δηλαδή οι υπάρχουσες επαφές σας στο IBM SmartCloud iNotes και οι επαφές στο αρχείο .csv ή .vcf, υπερβαίνουν τις 2000, θα εισαχθούν τόσες επαφές ώστε να συμπληρωθεί το όριο των 2000.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον κατάλογο όπου βρίσκονται όλα τα αρχεία που περιέχουν τις πληροφορίες που θέλετε να εισαγάγετε. Θα χρειαστεί να ορίσετε τις πληροφορίες καταλόγου πριν ξεκινήσετε την εισαγωγή.

Αν έχετε περισσότερα από ένα αρχεία .vcf, μπορείτε να τα συγχωνεύσετε σε ένα αρχείο .vcf για να απλοποιήσετε τη διαδικασία εισαγωγής.

Τα δεδομένα που δεν είναι κατάλληλα μορφοποιημένα στο αρχείο .csv ή .vcf θα παραβλεφθούν κατά την εισαγωγή.

Οι εισαγόμενες επαφές προστίθενται στην προβολή Οι επαφές μου. Μπορείτε επίσης να δείτε αυτές τις επαφές στην προβολή Όλες οι επαφές.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στην προβολή Επαφές > Οι επαφές μου.
 2. Επιλέξτε Εισαγωγή επαφών.
 3. Πατήστε Αναζήτηση για να μεταβείτε στη θέση όπου βρίσκεται το αρχείο .csv ή .vcf που περιέχει τις επαφές που θέλετε να εισαγάγετε.
 4. Επιλέξτε το αρχείο και πατήστε Εισαγωγή.

Αποτελέσματα

Εμφανίζεται ένα μήνυμα κατάστασης το οποίο σας ενημερώνει ότι οι επαφές εισάγονται. Η διαδικασία εισαγωγής ενδέχεται να διαρκέσει μερικά λεπτά. Κατά τη διάρκεια της εισαγωγής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες λειτουργίες του SmartCloud iNotes.

Ρύθμιση λογαριασμού CardDAV

Η ρύθμιση ενός λογαριασμού εξυπηρετητή CardDAV επιτρέπει την πρόσβαση σε πληροφορίες επαφών και την κοινή χρήση τους με άλλες εφαρμογές. Μετά τη ρύθμιση αυτού του λογαριασμού, θα μπορείτε να συγχρονίζετε τις πληροφορίες των επαφών σας με εφαρμογές άλλων χρηστών και διαφορετικών συσκευών.

Πριν ξεκινήσετε

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη διεύθυνση e-mail σας στο IBM SmartCloud iNotes. Αυτή είναι η διεύθυνση e-mail που έχει οριστεί για το λογαριασμό σας.

Οι συσκευές iOS έχουν δοκιμαστεί επίσημα και είναι προς το παρόν οι μόνες συσκευές CardDAV που υποστηρίζονται για χρήση με το SmartCloud iNotes. Άλλες κινητές συσκευές και άλλοι πελάτες CardDAV για προσωπικούς υπολογιστές μπορεί να λειτουργούν με το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί και δεν υποστηρίζονται ακόμη.

Στις ακόλουθες περιπτώσεις, ενδέχεται να έχετε περισσότερες από μία διευθύνσεις e-mail στο SmartCloud for Social Business:
 • Αν χρησιμοποιείτε τη διασύνδεση Χρήση της σύνδεσης του οργανισμού μου στη σελίδα σύνδεσης του δικτυακού τόπου SmartCloud for Social Business για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, η διεύθυνση e-mail που καταχωρείτε στη σελίδα σύνδεσης μπορεί να διαφέρει από τη διεύθυνση e-mail σας στο SmartCloud iNotes.
 • Αν η εταιρεία σας έχει πολλαπλές συνδρομές στο SmartCloud for Social Business, μπορεί να έχετε μια ξεχωριστή διεύθυνση e-mail για κάθε συνδρομή. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να συμβαίνει αν η εταιρεία σας χρησιμοποιεί το SmartCloud Engage και το SmartCloud iNotes.
Η διεύθυνση e-mail σας για το SmartCloud iNotes περιλαμβάνεται στον Οδηγό έναρξης εργασιών που σας είχε σταλεί την πρώτη φορά που συνδεθήκατε. Μπορείτε επίσης να δείτε τη διεύθυνση e-mail σας για το SmartCloud iNotes επιλέγοντας Προτιμήσεις > Βασικές πληροφορίες. Η διεύθυνση εμφανίζεται στο πεδίο Όνομα λογαριασμού στην ενότητα Ρυθμίσεις εξυπηρετητών αλληλογραφίας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα iOS4 ή μια νεότερη έκδοση. Αν χρησιμοποιείτε μια προγενέστερη έκδοση, πρέπει να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σύστημα στην έκδοση iOS4 ή σε νεότερη έκδοση.

Διαδικασία

Για τη μη αυτόματη ρύθμιση ενός λογαριασμού CardDAV, εκτελέστε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Αν χρησιμοποιείτε μια συσκευή iOS και θέλετε να ρυθμίσετε αυτόματα ένα λογαριασμό CardDAV χρησιμοποιώντας το προφίλ SmartCloud iNotes, ανατρέξτε στο θέμα Ρύθμιση κινητής συσκευής.

 1. Στη συσκευή iOS, επιλέξτε Settings (Ρυθμίσεις) > Mail, Contacts, Calendars (Αλληλογραφία, Επαφές, Ημερολόγια) > Add account... (Προσθήκη λογαριασμού...) > Other (Άλλο) > Add CardDAV Account (Προσθήκη λογαριασμού CardDAV).
 2. Ορίστε τις ακόλουθες πληροφορίες:
  1. Server (Εξυπηρετητής): carddav-usw.mail.lotuslive.com.
  2. User name (Όνομα χρήστη): Η διεύθυνση e-mail σας στο SmartCloud iNotes. Για παράδειγμα, ibm@ocsmail.lotuslive.com.
  3. Password (Κωδικός πρόσβασης): Ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε.
  4. Description (Περιγραφή): Μια περιγραφή του λογαριασμού σας.
 3. Πατήστε Next (Επόμενο). Όταν δημιουργηθεί η σύνδεση με τον εξυπηρετητή, θα εμφανιστεί μια νέα καρτέλα με τίτλο Advanced settings (Σύνθετες ρυθμίσεις).
 4. Μεταβείτε στην καρτέλα Advanced settings (Σύνθετες ρυθμίσεις) και ορίστε τις ακόλουθες πληροφορίες:
  1. Use SSL (Χρήση SSL): ON (Ενεργοποίηση)
  2. Port (Θύρα): 443
 5. Πατήστε Done (Ολοκλήρωση). Δεν θα εμφανιστεί κανένα μήνυμα αν η σύνδεση είναι επιτυχής.

Επόμενες ενέργειες

Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας θα λήγει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στο SmartCloud iNotes, προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου για να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει.

Συγχώνευση πολλαπλών αρχείων vCard (VCF)

Αν θέλετε να εισαγάγετε περισσότερα από ένα αρχεία vCard, μπορείτε να τα συγχωνεύσετε σε ένα αρχείο .vcf.

Διαδικασία

 1. Αντιγράψτε στον ίδιο κατάλογο όλα τα αρχεία .vcf που σκοπεύετε να συγχωνεύσετε.
 2. Μεταβείτε στον κατάλογο όπου έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία .vcf.
 3. Εκτελέστε την εντολή COPY *.vcf oneFile.vcf. Τα αρχεία συγχωνεύονται στο αρχείο oneFile.vcf για εισαγωγή.

Εργασία με προσωπικές ομάδες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσωπικές ομάδες για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες λίστες διανομής για τα μηνύματα e-mail και τις προσκλήσεις για συμβάντα ημερολογίου. Ο λογαριασμός σας μπορεί να περιλαμβάνει έως 200 προσωπικές ομάδες. Κάθε προσωπική ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει έως 50 μέλη.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Τα ονόματα των ομάδων δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 255 χαρακτήρες ενός byte. Αν χρησιμοποιείτε χαρακτήρες πολλαπλών byte, ο μέγιστος αριθμός χαρακτήρων για τα ονόματα ομάδων πρέπει να είναι μικρότερος.

Αν προσθέσετε σε μια ομάδα ένα μέλος το οποίο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα επαφών σας, το μέλος θα αποθηκευτεί αυτόματα ως νέα προσωπική επαφή.

Αν έχετε συμπληρώσει το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επαφών και προσπαθήσετε να προσθέσετε μια νέα διεύθυνση e-mail, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος και η νέα ομάδα δεν θα δημιουργηθεί.

Οι διπλότυπες διευθύνσεις e-mail παραβλέπονται. Αν ορίσετε μια διεύθυνση e-mail που βρίσκεται ήδη στη λίστα μελών της ομάδας, η διεύθυνση θα παραβλεφθεί.

Μπορείτε να καταχωρήσετε πολλαπλές διευθύνσεις e-mail στο πεδίο Προσθέστε ένα μέλος εδώ. Οι διευθύνσεις πρέπει να χωρίζονται με κόμμα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να προσθέσετε μαζί τρία νέα μέλη στην ομάδα, καταχωρήσετε τις διευθύνσεις τους ως εξής: "a@example.com, b@example.com, c@example.com". Όταν καταχωρείτε μια διεύθυνση e-mail, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τους πρώτους χαρακτήρες της διεύθυνσης και στη συνέχεια να επιλέξετε την επιθυμητή επαφή από τη λίστα αυτόματων προτάσεων.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στις Επαφές.
 2. Επιλέξτε Ομάδες > Νέα ομάδα.
 3. Καταχωρήστε ένα όνομα ομάδας.
 4. Για να προσθέσετε ένα μέλος ομάδας, καταχωρήστε μια διεύθυνση e-mail στο πεδίο Προσθέστε ένα μέλος εδώ και στη συνέχεια επιλέξτε Προσθήκη μέλους.
 5. Προαιρετικά: Για να αφαιρέσετε ένα μέλος από την ομάδα, πατήστε στο εικονίδιο X στη γραμμή που βρίσκεται το μέλος.
 6. Πατήστε Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σε μια ομάδα. Αν επιχειρήσετε να μεταβείτε σε άλλη σελίδα χωρίς να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας, εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας προτρέπει να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Επόμενες ενέργειες

Για να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε μια προσωπική ομάδα:
 1. Μεταβείτε στις Επαφές.
 2. Επιλέξτε Ομάδες.
 3. Επιλέξτε το όνομα της ομάδας.
 4. Επιλέξτε Τροποποίηση. Εμφανίζεται η σελίδα λεπτομερειών ομάδας. Μπορείτε να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε την ομάδα ως εξής:
  • Για να τροποποιήσετε τις λεπτομέρειες της προσωπικής ομάδας, καταχωρήστε τις αλλαγές σας και πατήστε Αποθήκευση.
  • Για να διαγράψετε την προσωπική ομάδα, επιλέξτε Διαγραφή ομάδας και πατήστε OK για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια διαγραφής.

Αναζήτηση επαφών

Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες επαφών στις προβολές Οι επαφές μου, Εταιρικός κατάλογος ή Όλες οι επαφές.

Σχετικά με αυτή την εργασία

 • Οι προτασσόμενοι και οι καταληκτικοί χαρακτήρες διαστήματος αφαιρούνται από τον όρο αναζήτησης.
 • Η αναζήτηση πραγματοποιείται στις πληροφορίες των πεδίων ονόματος, επωνύμου, διεύθυνσης e-mail και εταιρείας.
 • Δεν γίνεται διάκριση πεζών/κεφαλαίων.
 • Οι επαφές που συμφωνούν με τον όρο αναζήτησης εμφανίζονται αμέσως μόλις εντοπιστούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστούν αποτελέσματα πριν ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση του όρου αναζήτησης.
 • Η χρήση χαρακτήρων υποκατάστασης δεν υποστηρίζεται.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στις Επαφές.
 2. Επιλέξτε το σύνολο επαφών στο οποίο θα γίνει αναζήτηση.
 3. Καταχωρήστε έναν όρο αναζήτησης στο πεδίο αναζήτησης. Πριν καταχωρήσετε οποιοδήποτε κείμενο, στο πεδίο αναζήτησης εμφανίζεται η ένδειξη Εύρεση επαφής.

Αποτελέσματα

Η λειτουργία αναζήτησης εμφανίζει μια λίστα με όλες τις επαφές που εντοπίστηκαν με βάση τον καθορισμένο όρο αναζήτησης. Αν δεν εντοπιστούν επαφές, εμφανίζεται το μήνυμα "Δεν βρέθηκαν επαφές με τους συγκεκριμένους όρους αναζήτησης".

Ρύθμιση σύνδεσης LDAP

Αν ρυθμίσετε μια σύνδεση καταλόγου LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες καταλόγου για να εντοπίζετε πληροφορίες επικοινωνίας για άλλους χρήστες στο εταιρικό σας Intranet ή στο Internet.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Η διαδικασία για τη ρύθμιση μιας σύνδεσης LDAP μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα e-mail και την κινητή συσκευή. Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα e-mail, επικοινωνήστε με την υπηρεσία υποστήριξης του αντίστοιχου προγράμματος.

Για να ρυθμίσετε μια σύνδεση καταλόγου LDAP για οποιαδήποτε συσκευή ή οποιοδήποτε πρόγραμμα e-mail, πρέπει να γνωρίζετε τις ακόλουθες πληροφορίες:
 • Βασικό διακεκριμένο όνομα (DN): ou=contact
 • Θύρα (χρήση SSL): 636
 • Η διεύθυνση e-mail σας για το IBM SmartCloud iNotes.
  Στις ακόλουθες περιπτώσεις, ενδέχεται να έχετε περισσότερες από μία διευθύνσεις e-mail στο SmartCloud for Social Business :
  • Αν χρησιμοποιείτε τη διασύνδεση Χρήση της σύνδεσης του οργανισμού μου στη σελίδα σύνδεσης του δικτυακού τόπου SmartCloud for Social Business για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, η διεύθυνση e-mail που καταχωρείτε στη σελίδα σύνδεσης μπορεί να διαφέρει από τη διεύθυνση e-mail σας στο SmartCloud iNotes.
  • Αν η εταιρεία σας έχει πολλαπλές συνδρομές στο SmartCloud for Social Business, μπορεί να έχετε μια ξεχωριστή διεύθυνση e-mail για κάθε συνδρομή. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να συμβαίνει αν η εταιρεία σας χρησιμοποιεί το IBM SmartCloud Engage και το SmartCloud iNotes.
  Η διεύθυνση e-mail σας για το SmartCloud iNotes περιλαμβάνεται στον Οδηγό έναρξης εργασιών που σας είχε σταλεί την πρώτη φορά που συνδεθήκατε. Μπορείτε επίσης να δείτε τη διεύθυνση e-mail σας για το SmartCloud iNotes επιλέγοντας Προτιμήσεις > Βασικές πληροφορίες. Η διεύθυνση εμφανίζεται στο πεδίο Όνομα λογαριασμού στην ενότητα Ρυθμίσεις εξυπηρετητών αλληλογραφίας.
 • Διακεκριμένο όνομα (DN) σύνδεσης/Όνομα λογαριασμού: uid=η αναφερόμενη στο Βήμα 3 διεύθυνση e-mail σας,ou=contact. Για παράδειγμα, uid=user@llin.mail.lotuslive.com,ou=contact.
 • Ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση στην υπηρεσία e-mail. Αν ο διαχειριστής του λογαριασμού σας έχει ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης για σας, πρέπει να αλλάξετε αυτό τον κωδικό πρόσβασης όταν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο SmartCloud iNotes από το διαδίκτυο.
 • Εξυπηρετητής: ldap-usw.mail.lotuslive.com
 • Φίλτρο αναζήτησης: ou=contact

Διαδικασία

 1. Η διαδικασία για τη ρύθμιση μιας σύνδεσης καταλόγου LDAP εξαρτάται από το πρόγραμμα e-mail που χρησιμοποιείτε. Επικοινωνήστε με την υπηρεσία υποστήριξης του προγράμματος για αναλυτικές οδηγίες και βοήθεια.
 2. Όταν αναζητάτε πληροφορίες επικοινωνίας χρησιμοποιώντας μια σύνδεση καταλόγου LDAP, τα πεδία ονόματος και επωνύμου δεν πρέπει να είναι κενά γιατί ενδέχεται να παρουσιαστούν σφάλματα. Αν δεν θέλετε να συμπληρώσετε κάποιο από αυτά τα πεδία, προσθέστε στο πεδίο τουλάχιστον ένα χαρακτήρα διαστήματος.

Έναρξη εργασιών με τα μηνύματα e-mail

Τα μηνύματα e-mail αποθηκεύονται σε φακέλους. Μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους για την καλύτερη οργάνωση των μηνυμάτων σας. Υπάρχουν πέντε προεπιλεγμένοι φάκελοι. Η διαγραφή των προεπιλεγμένων φακέλων δεν είναι δυνατή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σήμανση στα μηνύματα e-mail σας και να ορίσετε τις προτιμήσεις για την εμφάνιση της αλληλογραφίας.

Δεν μπορείτε να μετονομάσετε ή να διαγράψετε έναν προεπιλεγμένο φάκελο αλληλογραφίας. Μπορείτε μόνο να διαγράψετε τα μηνύματα e-mail που περιέχει. Κάθε λογαριασμός περιλαμβάνει τους ακόλουθους προεπιλεγμένους φακέλους:
Εισερχόμενα
Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση όλων των εισερχόμενων μηνυμάτων e-mail.
Προσχέδια
Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των μηνυμάτων e-mail που δεν είναι έτοιμα για αποστολή. Μπορείτε να συνεχίσετε την επεξεργασία αυτών των μηνυμάτων και να τα στείλετε όποτε είναι έτοιμα.
Απεσταλμένα
Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ενός αντιγράφου για κάθε αποστελλόμενο μήνυμα e-mail. Για την αυτόματη αποθήκευση των απεσταλμένων μηνυμάτων, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει τη σχετική ρύθμιση στις Προτιμήσεις. Αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.
Ανεπιθύμητα
Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των μηνυμάτων e-mail που αναγνωρίζονται ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία.
Κάδος ανακύκλωσης
Στον Κάδο ανακύκλωσης μεταφέρονται όλα τα μηνύματα e-mail που διαγράφετε από άλλους φακέλους. Για την οριστική διαγραφή των μηνυμάτων, πρέπει να αδειάσετε τον Κάδο ανακύκλωσης.

Στο παράθυρο Διαχείριση φακέλων μπορείτε να μετονομάσετε ή να διαγράψετε ένα φάκελο. Όταν διαγράψετε ένα φάκελο, όλα τα περιεχόμενα του φακέλου διαγράφονται μόνιμα.

Η ένδειξη Χρήση διαθέσιμου χώρου δηλώνει το χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιείται για τα μηνύματα e-mail και τα συνημμένα στο λογαριασμό σας, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων που βρίσκονται στους φακέλους Ανεπιθύμητα και Κάδος ανακύκλωσης. Αυτή η τιμή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 GB. Αν ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης για το λογαριασμό σας εξαντληθεί, δεν θα μπορείτε να λάβετε μηνύματα e-mail. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα εισερχόμενα μηνύματα e-mail θα επιστρέφονται στους αποστολείς τους με μια ειδοποίηση που θα τους ενημερώνει ότι δεν είναι δυνατή η παράδοση του μηνύματός τους γιατί το γραμματοκιβώτιό σας είναι πλήρες.
Συμβουλή: Τα μηνύματα e-mail που διαγράφετε μεταφέρονται αυτόματα στον Κάδο ανακύκλωσης. Για την αποδέσμευση χώρου αποθήκευσης, συνιστάται να αδειάζετε τακτικά τον Κάδο ανακύκλωσης.
Σημείωση:
 • Για την προστασία του λογαριασμού σας από πιθανές επιθέσεις, επιτρέπεται η λήψη έως και 5000 νέων μηνυμάτων όταν δεν είστε συνδεδεμένος στο λογαριασμό. Μετά τη συμπλήρωση αυτού του αριθμού, τα εισερχόμενα μηνύματα e-mail θα επιστρέφονται στον αποστολέα τους μέχρι να συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό σας.
 • Για πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση μηνυμάτων e-mail σε διαφορετικές γλώσσες, ανατρέξτε στο έγγραφο Known Issues document on the wiki. Η διασύνδεση θα ανοίξει σε νέα σελίδα.
 • Τα μηνύματα υψηλής προτεραιότητας επισημαίνονται με ένα θαυμαστικό που εμφανίζεται πριν από το θέμα του μηνύματος.
 • Το μέγεθος ενός εισερχόμενου μηνύματος e-mail δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 40 MB.
Για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και διαχείριση της αλληλογραφίας σας, μπορείτε επίσης να κάνετε τα εξής:
 • Επιλέξτε Αλληλογραφία στη γραμμή μενού για να ανανεώσετε την προβολή του φακέλου Εισερχόμενα.
 • Πατήστε στο εικονίδιο δίπλα στο πεδίο Αποστολέας για να δείτε μια λίστα με τα μηνύματα e-mail τα οποία έχετε διαβιβάσει ή στα οποία έχετε απαντήσει.
 • Ταξινομήστε τα μηνύματα e-mail σας κατά όνομα αποστολέα, θέμα ή ημερομηνία. Από προεπιλογή, τα μηνύματα e-mail ταξινομούνται κατά ημερομηνία.
.

Ορισμός προτιμήσεων αλληλογραφίας

Οι προτιμήσεις αλληλογραφίας περιλαμβάνουν ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τον τρόπο οργάνωσης, φιλτραρίσματος και διαβίβασης της αλληλογραφίας σας.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Μπορείτε να ορίσετε μόνο ένα λογαριασμό e-mail για τη διαβίβαση των μηνυμάτων. Ένα μήνυμα e-mail επιβεβαίωσης θα σταλεί στη διεύθυνση e-mail σας στο IBM SmartCloud iNotes και στη διεύθυνση e-mail που θα ορίσετε στην ενότητα διαβίβασης αλληλογραφίας. Για να θέσετε τη διαδικασία διαβίβασης σε εφαρμογή, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται στο μήνυμα e-mail επιβεβαίωσης. Για να απενεργοποιήσετε τη διαβίβαση αλληλογραφίας, επιλέξτε Απενεργοποίηση διαβίβασης στο παράθυρο Διαβίβαση.

Η ακόλουθη διαδικασία είναι προαιρετική. Μπορείτε να αλλάζετε τις προτιμήσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις.
 2. Επιλέξτε Βασικές πληροφορίες.
  1. Επιλέξτε Εμφάνιση αλληλογραφίας για να ορίσετε τον αριθμό των εμφανιζόμενων μηνυμάτων ανά σελίδα και να επιλέξετε τον τρόπο ταξινόμησης των μηνυμάτων. Οι διαθέσιμες επιλογές ταξινόμησης είναι Πιο πρόσφατα μηνύματα στην αρχή και Πιο πρόσφατα μηνύματα στο τέλος.
  2. Επιλέξτε Ανάγνωση για να ορίσετε την ενέργεια που θα εκτελείται κατά τη μετακίνηση ή τη διαγραφή ενός μηνύματος e-mail. Οι διαθέσιμες ενέργειες είναι Μετάβαση στο επόμενο μήνυμα ή Επιστροφή στον αρχικό φάκελο. Η επιλογή Αποκλεισμός εικόνων αποτρέπει την εμφάνιση όλων των εικόνων στα εισερχόμενα μηνύματα e-mail σας.
  3. Επιλέξτε Αποστολή για να ορίσετε αν θα αποθηκεύεται αυτόματα ένα αντίγραφο για κάθε αποστελλόμενο μήνυμα e-mail. Αν επιλέξετε να μην αποθηκεύεται αυτόματα ένα αντίγραφο για κάθε αποστελλόμενο μήνυμα e-mail, μπορείτε να διατηρείτε αντίγραφα για συγκεκριμένα μηνύματα προσθέτοντας τη διεύθυνσή σας στο πεδίο Κ.Κοιν. κατά την αποστολή των μηνυμάτων. Μπορείτε επίσης να ορίσετε αν θα περιλαμβάνεται το ιστορικό κατά την απάντηση σε ένα μήνυμα e-mail.
  4. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες στην ενότητα Ρυθμίσεις εξυπηρετητών αλληλογραφίας για να ρυθμίσετε την πρόσβαση μέσω IMAP, POP ή SMTP. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Ρύθμιση πρόσβασης μέσω IMAP και POP.
  5. Επιλέξτε Αποθήκευση.
 3. Επιλέξτε Προσθήκη διεύθυνσης για να ορίσετε μια πρόσθετη διεύθυνση e-mail η οποία θα χρησιμοποιείται κατά την αποστολή μηνυμάτων e-mail.
 4. Επιλέξτε Ρυθμίσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για να ορίσετε τις ρυθμίσεις για τη διαχείριση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και διευθύνσεων e-mail.
 5. Επιλέξτε Ειδοποίηση σε περίπτωση απουσίας για να ορίσετε μια αυτόματη απάντηση για τα εισερχόμενα μηνύματα όταν βρίσκεστε εκτός γραφείου. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Αποστολή ειδοποίησης σε περίπτωση απουσίας.
 6. Επιλέξτε Υπογραφή για να ορίσετε τις πληροφορίες που θα προστίθενται αυτόματα στο τέλος όλων των εξερχόμενων μηνυμάτων e-mail. Μπορείτε να καταχωρήσετε έως 1000 χαρακτήρες.
 7. Επιλέξτε Διαβίβαση για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διαβίβαση των εισερχόμενων μηνυμάτων e-mail σε κάποιον άλλο λογαριασμό e-mail.
 8. Επιλέξτε Κανόνες για να ορίσετε κανόνες φιλτραρίσματος που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά τα μηνύματα e-mail σας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Δημιουργία κανόνων φιλτραρίσματος μηνυμάτων e-mail.
 9. Πατήστε Αποθήκευση.

Δημιουργία φακέλου

Δημιουργήστε νέους φακέλους για να οργανώσετε τα μηνύματα e-mail σας. Μπορείτε να μετονομάσετε ή να διαγράψετε τους φακέλους που δημιουργείτε. Μπορείτε να σύρετε μηνύματα e-mail σε οποιονδήποτε φάκελο επιθυμείτε.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Περιορισμοί:
 • Το μέγιστο μήκος για το όνομα του φακέλου είναι 40 χαρακτήρες, και το όνομα δεν μπορεί να ξεκινά με τελεία (.). Οι έγκυροι χαρακτήρες για το όνομα του φακέλου είναι : a-z 0-9 @ - ... . : ().
 • Τα ονόματα των φακέλων ταξινομούνται βάσει των χαρακτήρων ASCII. Δεν χρησιμοποιούνται πίνακες ICU (International Components for Unicode).
 • Μπορείτε να έχετε έως 200 φακέλους.

Στο παράθυρο Διαχείριση φακέλων μπορείτε να μετονομάσετε ή να διαγράψετε ένα φάκελο. Όταν διαγράψετε ένα φάκελο, όλα τα περιεχόμενα του φακέλου διαγράφονται μόνιμα.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε Αλληλογραφία.
 2. Επιλέξτε Προσθήκη φακέλου.
 3. Καταχωρήστε ένα όνομα φακέλου και πατήστε OK.

Προβολή συνημμένου

Όταν ανοίξετε ένα μήνυμα e-mail με ένα ή περισσότερα συνημμένα, μια λίστα των συνημμένων θα εμφανιστεί στο μήνυμα.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Αν ένα εισερχόμενο μήνυμα e-mail περιέχει συνημμένα, το μήνυμα επισημαίνεται στο φάκελο Εισερχόμενα με ένα εικονίδιο συνδετήρα.

Όταν ανοίξετε το μήνυμα, θα εμφανιστεί μια λίστα με τα συνημμένα αρχεία. Μπορείτε να δείτε ένα συνημμένο αρχείο από την τρέχουσα θέση του ή να το μεταφορτώσετε και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

Αν το συνημμένο αρχείο είναι μια εικόνα, μπορείτε να δείτε την εικόνα στο μήνυμα e-mail.

Περιορισμός:
 • Το μέγεθος ενός εισερχόμενου μηνύματος e-mail δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 40 MB.
 • Μόνο το πρώτο MB του κειμένου σε κάθε συνημμένο μηνύματος e-mail ευρετηριοποιείται και είναι διαθέσιμο για αναζήτηση.
 • Αν ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης για το λογαριασμό σας εξαντληθεί, δεν θα μπορείτε να λάβετε μηνύματα e-mail. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα εισερχόμενα μηνύματα e-mail θα επιστρέφονται στους αποστολείς τους με μια ειδοποίηση που θα τους ενημερώνει ότι δεν είναι δυνατή η παράδοση του μηνύματός τους γιατί το γραμματοκιβώτιό σας είναι πλήρες.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε Αλληλογραφία.
 2. Επιλέξτε Εισερχόμενα.
 3. Επιλέξτε το μήνυμα e-mail που θέλετε να ανοίξετε. Τα συνημμένα αρχεία εμφανίζονται συγκεντρωμένα σε μια λίστα.
  • Για να δείτε το περιεχόμενο ενός συνημμένου, πατήστε στο συνημμένο.
  • Για να μεταφορτώσετε ένα συνημμένο, πατήστε με το δεξί κουμπί του ποντικιού στο συνημμένο και ακολουθήστε τις οδηγίες για τον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Αποστολή μηνυμάτων e-mail

Μπορείτε να στείλετε μηνύματα e-mail από τη λίστα επαφών σας ή από το φάκελο Αλληλογραφία. Αν στείλετε ένα μήνυμα e-mail σε έναν παραλήπτη που δεν είναι αποθηκευμένος στη λίστα επαφών σας, μπορείτε να τον προσθέσετε στις επαφές σας.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Χρησιμοποιήστε τον επεξεργαστή εμπλουτισμένου κειμένου για να εφαρμόσετε συγκεκριμένα γνωρίσματα μορφοποίησης στο κείμενο του μηνύματος e-mail. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για τη μορφοποίηση του μηνύματος είναι να πληκτρολογήσετε πρώτα όλο το κείμενο του μηνύματος και στη συνέχεια να εφαρμόσετε τα επιθυμητά γνωρίσματα στις ενότητες που θέλετε.

Περιορισμοί:
 • Ο αριθμός των παραληπτών ενός μηνύματος e-mail δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 50.
 • Επιτρέπεται η επισύναψη έως και 10 αρχείων σε κάθε μήνυμα e-mail.
 • Το μέγεθος ενός αποστελλόμενου μηνύματος e-mail, συμπεριλαμβανομένων των συνημμένων αρχείων, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 28,5 MB.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε τον τρόπο με τον οποίο θα στείλετε το μήνυμα e-mail:
  • Αποστολή μηνύματος από τη λίστα επαφών σας:
   1. Μεταβείτε στις Επαφές.
   2. Επιλέξτε τη λίστα επαφών που περιέχει το χρήστη ή τους χρήστες στους οποίους επιθυμείτε να σταλεί το μήνυμα e-mail. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο που βρίσκεται δίπλα σε κάθε επαφή στην οποία θέλετε να σταλεί το μήνυμα e-mail.
   3. Για να στείλετε ένα μήνυμα e-mail σε μια προσωπική ομάδα, επιλέξτε Ομάδες. Στη σελίδα Ομάδες, επιλέξτε το τετραγωνίδιο δίπλα στην ομάδα ή στις ομάδες που θέλετε.
   4. Πατήστε Αποστολή μηνύματος. Εμφανίζεται η σελίδα Νέο μήνυμα. Οι διευθύνσεις e-mail όλων των επιλεγμένων χρηστών και των μελών των επιλεγμένων ομάδων έχουν προστεθεί στο πεδίο Προς.
  • Αποστολή μηνύματος από το φάκελο Αλληλογραφία:
   1. Μεταβείτε στην Αλληλογραφία.
   2. Πατήστε Νέο μήνυμα. Εμφανίζεται η σελίδα Νέο μήνυμα.
   3. Καταχωρήστε τις διευθύνσεις e-mail όλων των παραληπτών στο πεδίο Προς.
 2. Προαιρετικά: Χρησιμοποιήστε το πεδίο Κοιν. ή Κ.Κοιν. για να ορίσετε τους χρήστες ή τις ομάδες που θα λάβουν ένα αντίγραφο του μηνύματος. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τα πρώτα γράμματα του ονόματος ενός χρήστη ή μιας ομάδας και να επιλέξετε το χρήστη ή την ομάδα από τη λίστα αυτόματων προτάσεων. Αν επιλέξετε μια ομάδα, οι διευθύνσεις e-mail των μελών της καταχωρούνται αυτόματα στο πεδίο Κοιν. ή Κ.Κοιν..
 3. Προαιρετικά: Επιλέξτε Εύρεση αρχείων για να επισυνάψετε ένα αρχείο. Ανοίγει ένα παράθυρο από το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε και να μεταφορτώσετε το αρχείο που θέλετε να επισυνάψετε.
 4. Προαιρετικά: Επιλέξτε Υψηλή προτεραιότητα για να στείλετε το μήνυμα e-mail ως μήνυμα υψηλής προτεραιότητας.
 5. Πληκτρολογήστε το κείμενο του μηνύματος e-mail. Για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του επεξεργαστή εμπλουτισμένου κειμένου στα διάφορα προγράμματα πλοήγησης, ανατρέξτε στο έγγραφο Known Issues που δημοσιεύεται στο wiki. Το wiki βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.lotus.com/ldd/bhwiki.nsf/dx/LotusLive_Known_Issues#Mail (άνοιγμα σε νέο παράθυρο).
 6. Επιλέξτε Αποστολή.

Προσθήκη σήμανσης σε μηνύματα e-mail

Μπορείτε να προσθέσετε μια οπτική ένδειξη σε ένα μήνυμα e-mail για να θυμάστε ότι πρέπει να το επανεξετάσετε ή να κάνετε κάποια ενέργεια σχετικά με αυτό. Αν επισημάνετε ένα μήνυμα, η σήμανση εμφανίζεται μόνο σε εσάς. Οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να δουν τις σημάνσεις που προσθέτετε.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Κανένα μήνυμα e-mail δεν φέρει σήμανση από προεπιλογή. Όταν επισημάνετε ένα μήνυμα, ένα εικονίδιο γκρι σημαίας εμφανίζεται δίπλα στο θέμα του μηνύματος.

Διαδικασία

 1. Για να επισημάνετε ένα μήνυμα e-mail, μεταβείτε στο φάκελο που περιέχει το μήνυμα.
 2. Πατήστε στο εικονίδιο σήμανσης δίπλα στο μήνυμα που θέλετε να επισημάνετε. Αν θέλετε να προσθέσετε σήμανση ή να καταργήσετε τη σήμανση σε περισσότερα από ένα μηνύματα, πατήστε στα τετραγωνίδια επιλογής των μηνυμάτων και επιλέξτε Σήμανση ή Αφαίρεση σήμανσης από το μενού Περισσότερες ενέργειες.
 3. Όταν διαβάζετε ένα μήνυμα e-mail, μπορείτε να το επισημάνετε ή να του αφαιρέσετε τη σήμανση πατώντας στο εικονίδιο σήμανσης δίπλα στο θέμα του μηνύματος.
 4. Προαιρετικά: Για να καταργήσετε τη σήμανση σε ένα μήνυμα, πατήστε ξανά το εικονίδιο σήμανσης.

Επαναφορά διαγραμμένων μηνυμάτων e-mail

Όταν διαγράψετε ένα μήνυμα e-mail, το μήνυμα μεταφέρεται στο φάκελο Κάδος ανακύκλωσης. Τα διαγραμμένα μηνύματα e-mail αποθηκεύονται στο φάκελο Κάδος ανακύκλωσης μέχρι να τα διαγράψετε οριστικά.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στον Κάδο ανακύκλωσης.
 2. Επιλέξτε το μήνυμα e-mail που θέλετε να επαναφέρετε.
 3. Επιλέξτε Περισσότερες ενέργειες > Εισερχόμενα.
 4. Μεταβείτε στο φάκελο Εισερχόμενα. Βεβαιωθείτε ότι το μήνυμα εμφανίζεται στο φάκελο.

Πρόσθετες εργασίες αλληλογραφίας

Εκτός από την αποστολή και τη λήψη μηνυμάτων e-mail, μπορείτε να εκτελέσετε κι άλλες εργασίες με την υπηρεσία e-mail.

Αποστολή ειδοποίησης σε περίπτωση απουσίας

Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία ειδοποίησης σε περίπτωση απουσίας για την αυτόματη αποστολή ενός απαντητικού μηνύματος στους αποστολείς των εισερχόμενων μηνυμάτων e-mail κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Η υπηρεσία ειδοποίησης αποστέλλει μία μόνο απάντηση σε κάθε αποστολέα από την ημερομηνία αναχώρησης μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής που θα ορίσετε.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Όταν ενεργοποιήσετε την υπηρεσία ειδοποίησης σε περίπτωση απουσίας, θα σας ζητηθεί να ορίσετε μια ημερομηνία αναχώρησης και, προαιρετικά, μια ημερομηνία επιστροφής. Το μήνυμα ειδοποίησης θα αποστέλλεται από την καθορισμένη ημερομηνία αναχώρησης μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής, εφόσον έχετε ορίσει ημερομηνία επιστροφής. Για παράδειγμα, αν ορίσετε την 1η Ιανουαρίου 2011 ως ημερομηνία αναχώρησης και την 4η Ιανουαρίου 2011 ως ημερομηνία επιστροφής, το μήνυμα ειδοποίησης θα αποστέλλεται για τέσσερις ημέρες, από την 1η Ιανουαρίου 2011 στις 12:01 π.μ. έως την 4η Ιανουαρίου 2011 στις 11:59 μ.μ. Οι ώρες ορίζονται σύμφωνα με τη δική σας ζώνη ώρας.

Το μήνυμα ειδοποίησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 1.000 χαρακτήρες.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις.
 2. Επιλέξτε Ειδοποίηση σε περίπτωση απουσίας.
 3. Καταχωρήστε τον τίτλο του μηνύματος ειδοποίησης στο πεδίο Θέμα.
 4. Καταχωρήστε την ημερομηνία αναχώρησης στο πεδίο Αναχώρηση.
 5. Προαιρετικά: Καταχωρήστε μια ημερομηνία επιστροφής στο πεδίο Επιστροφή.
 6. Προαιρετικά: Καταχωρήστε ένα μήνυμα ειδοποίησης στο πεδίο Μήνυμα. Αυτό το μήνυμα μπορεί να περιέχει πρόσθετες πληροφορίες για την περίοδο που θα απουσιάσετε, όπως για παράδειγμα ένα τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης ή το όνομα του προσώπου που σας αντικαθιστά.
 7. Επιλέξτε Ενεργοποίηση στο πεδίο Ειδοποίηση σε περίπτωση απουσίας.
 8. Επιλέξτε Αποθήκευση.

Επόμενες ενέργειες

Για να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία και να διακόψετε την αποστολή του μηνύματος ειδοποίησης, επιλέξτε Απενεργοποίηση στο πεδίο Ειδοποίηση σε περίπτωση απουσίας.

Αποστολή μηνυμάτων e-mail με εναλλακτική διεύθυνση e-mail

Εκτός από τη διεύθυνση e-mail σας στο IBM SmartCloud iNotes, μπορείτε να διατηρείτε μια πρόσθετη διεύθυνση e-mail που θα χρησιμοποιείτε για την αποστολή μηνυμάτων.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Όταν ορίσετε μια πρόσθετη διεύθυνση e-mail για την αποστολή μηνυμάτων, αυτή η διεύθυνση θα εμφανίζεται στα αποστελλόμενα μηνύματα e-mail. Η διεύθυνση e-mail σας στο SmartCloud iNotes δεν θα χρησιμοποιείται κατά την αποστολή μηνυμάτων e-mail μέχρι να την ενεργοποιήσετε ξανά.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις.
 2. Επιλέξτε Προσθήκη διεύθυνσης.
 3. Στο παράθυρο Αποστολή αλληλογραφίας από άλλη διεύθυνση, επιλέξτε Προσθήκη διεύθυνσης.
 4. Καταχωρήστε την πρόσθετη διεύθυνση e-mail στο πεδίο Όνομα. Επιλέξτε Αποθήκευση.

Αποτελέσματα

Η εναλλακτική διεύθυνση e-mail αποτελεί πλέον την προεπιλεγμένη διεύθυνση για την αποστολή μηνυμάτων e-mail.

Επόμενες ενέργειες

Για να ενεργοποιήσετε τη διεύθυνση e-mail σας στο SmartCloud iNotes ως προεπιλεγμένη διεύθυνση e-mail για την αποστολή μηνυμάτων e-mail:
 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις.
 2. Επιλέξτε Προσθήκη διεύθυνσης.
 3. Στο παράθυρο Αποστολή αλληλογραφίας από άλλη διεύθυνση, επιλέξτε Ενεργοποίηση δίπλα στη διεύθυνση e-mail του SmartCloud iNotes.

Ορισμός του SmartCloud iNotes ως προεπιλεγμένου προγράμματος e-mail

Αν ορίσετε το IBM SmartCloud iNotes ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα e-mail, το SmartCloud iNotes θα ανοίγει αυτόματα όποτε χρησιμοποιείτε σε μια διασύνδεση e-mail σε ένα δικτυακό τόπο ή ένα έγγραφο.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Η διαδικασία για τον ορισμό του SmartCloud iNotes ως προεπιλεγμένου προγράμματος e-mail εξαρτάται από το πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιείτε.

Αν χρησιμοποιείτε το Internet Explorer, το Chrome ή το Opera σε μια πλατφόρμα Windows XP, Windows Vista ή Windows 7:
 • Εγγράψτε το SmartCloud iNotes ως πρόγραμμα e-mail στο Internet Explorer:
  1. Δημιουργήστε ένα αρχείο .reg. Για παράδειγμα, SmartCloud_iNotes.reg.
  2. Αντιγράψτε και επικολλήστε στο νέο αρχείο .reg το ακόλουθο κείμενο:
   Windows Registry Editor Version 5.00
   
   [HKEY_CLASSES_ROOT\mailto]
   @="URL:MailTo Protocol"
   "URL Protocol"=""
   
   [HKEY_CLASSES_ROOT\mailto\shell]
   
   [HKEY_CLASSES_ROOT\mailto\shell\open]
   
   [HKEY_CLASSES_ROOT\mailto\shell\open\command]
   @="rundll32.exe url.dll,FileProtocolHandler https://mail.lotuslive.com/compose?mailto=%1"
  3. Αποθηκεύστε το αρχείο .reg.
  4. Εκτελέστε το αρχείο .reg για να εισαγάγετε την καταχώρηση του SmartCloud iNotes στο μητρώο.
Αν χρησιμοποιείτε το Firefox Έκδοση 3.x ή νεότερη σε οποιαδήποτε πλατφόρμα:
 1. Εγγράψτε το SmartCloud iNotes ως πρόγραμμα e-mail στο Firefox:
  1. Μεταβείτε στη διεύθυνση https://mail.lotuslive.com/mail/setup/MailApplication. Η διασύνδεση θα ανοίξει σε νέο παράθυρο.
  2. Πατήστε στην παρεχόμενη διασύνδεση και ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγγράψετε το SmartCloud iNotes ως πρόγραμμα e-mail.
 2. Ορίστε το SmartCloud iNotes ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα e-mail:
  1. Στο Firefox, επιλέξτε Preferences (Προτιμήσεις).
  2. Επιλέξτε Applications (Εφαρμογές).
  3. Καταχωρήστε τον όρο mailto ως κριτήριο αναζήτησης και πατήστε το πλήκτρο Enter.
  4. Επιλέξτε το SmartCloud iNotes στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  5. Πατήστε OK.

Ρύθμιση πρόσβασης μέσω IMAP και POP

Μπορείτε να ρυθμίσετε διάφορα προγράμματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρησιμοποιώντας τα πρωτόκολλα IMAP ή POP και SMTP, για να συνεργάζονται με το IBM SmartCloud iNotes για την προβολή και την αποστολή μηνυμάτων e-mail. Η διαδικασία για τη ρύθμιση της πρόσβασης μέσω IMAP, POP και SMTP διαφέρει ανάλογα με τον πελάτη αλληλογραφίας ή την κινητή συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Για να ρυθμίσετε την πρόσβαση μέσω IMAP, POP ή SMTP για οποιαδήποτε συσκευή ή οποιονδήποτε πελάτη e-mail, απαιτούνται οι ακόλουθες πληροφορίες:
 • Η διεύθυνση e-mail σας για το IBM SmartCloud iNotes.
  Στις ακόλουθες περιπτώσεις, ενδέχεται να έχετε περισσότερες από μία διευθύνσεις e-mail στο SmartCloud for Social Business:
  • Αν χρησιμοποιείτε τη διασύνδεση Χρήση της σύνδεσης του οργανισμού μου στη σελίδα σύνδεσης του δικτυακού τόπου SmartCloud for Social Business για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, η διεύθυνση e-mail που καταχωρείτε στη σελίδα σύνδεσης μπορεί να διαφέρει από τη διεύθυνση e-mail σας στο SmartCloud iNotes.
  • Αν η εταιρεία σας έχει πολλαπλές συνδρομές στο SmartCloud for Social Business, μπορεί να έχετε μια ξεχωριστή διεύθυνση e-mail για κάθε συνδρομή. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να συμβαίνει αν η εταιρεία σας χρησιμοποιεί το SmartCloud Engage και το SmartCloud iNotes.
  Η διεύθυνση e-mail σας για το SmartCloud iNotes περιλαμβάνεται στον Οδηγό έναρξης εργασιών που σας είχε σταλεί την πρώτη φορά που συνδεθήκατε. Μπορείτε επίσης να δείτε τη διεύθυνση e-mail σας για το SmartCloud iNotes επιλέγοντας Προτιμήσεις > Βασικές πληροφορίες. Η διεύθυνση εμφανίζεται στο πεδίο Όνομα λογαριασμού στην ενότητα Ρυθμίσεις εξυπηρετητών αλληλογραφίας.
 • Ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση στην υπηρεσία e-mail.

  Αν ο διαχειριστής του λογαριασμού σας έχει ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης για σας, πρέπει να αλλάξετε αυτό τον κωδικό πρόσβασης όταν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο IBM SmartCloud iNotes από το διαδίκτυο. Ωστόσο, αν συνδέεστε σε ένα λογαριασμό IMAP ή POP και SMTP μέσω του SmartCloud iNotes, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είστε υποχρεωμένοι να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.

 • Οι πληροφορίες του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας POP ή IMAP (συμπεριλαμβανομένων του ονόματος υπολογιστή, του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης).

  Το SmartCloud iNotes υποστηρίζει μόνο συνδέσεις SSL. Για το λόγο αυτό, βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμη η θύρα 993 (IMAP) ή η θύρα 995 (POP). Για να δείτε τις πληροφορίες για τους εξυπηρετητές αλληλογραφίας, μεταβείτε στην καρτέλα Προτιμήσεις > Βασικές πληροφορίες και ελέγξτε την ενότητα Ρυθμίσεις εξυπηρετητών αλληλογραφίας.

 • Οι πληροφορίες του εξυπηρετητή εξερχόμενης αλληλογραφίας SMTP (συμπεριλαμβανομένων του ονόματος υπολογιστή, του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης).

  Το SmartCloud iNotes υποστηρίζει μόνο συνδέσεις SSL. Για το λόγο αυτό, βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμη η θύρα 465.

Οι ακόλουθες πληροφορίες ισχύουν για όλους τους πελάτες e-mail και όλες τις συσκευές:
 • Για την επιτυχημένη αποστολή και λήψη μηνυμάτων e-mail, οι εξυπηρετητές εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας απαιτούν την εξακρίβωση της ταυτότητάς σας με τη χρήση ενός ονόματος χρήστη και ενός κωδικού πρόσβασης.
 • Αν σας ζητηθεί από τον πελάτη e-mail, επιλέξτε τα τετραγωνίδια που σχετίζονται με την εξακρίβωση στοιχείων στους εξυπηρετητές εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχουν οριστεί οι ίδιες ρυθμίσεις για τον εξυπηρετητή εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας. Διαφορετικά, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η αποστολή ή η λήψη μηνυμάτων e-mail.
 • Το πρωτόκολλο SSL πρέπει να είναι ενεργοποιημένο.
 • Η ταχύτητα της σύνδεσης Internet επηρεάζει το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ρύθμισης ενός λογαριασμού IMAP ή POP.
 • Το πρωτόκολλο IMAP είναι το προτιμώμενο πρωτόκολλο. Αν το πρωτόκολλο IMAP δεν είναι διαθέσιμο, χρησιμοποιήστε το πρωτόκολλο POP.
 • Κατά την πρόσβαση στα μηνύματα e-mail σας μέσω IMAP, το μέγιστο μήκος του ονόματος φακέλου είναι 255 χαρακτήρες ενώ επιτρέπονται έως πέντε επίπεδα φακέλων. Οι μη ASCII χαρακτήρες σε ένα όνομα φακέλου κωδικοποιούνται με χρήση του base64 με UTF-7.

Αν ο πελάτης αλληλογραφίας ή η συσκευή σας δεν αναφέρεται, μπορείτε να βρείτε γενικές οδηγίες στο θέμα "Άλλοι πελάτες e-mail". Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας ή τον πάροχο υπηρεσιών e-mail για βοήθεια.

iPhone ή iPad

Για να ρυθμίσετε ένα λογαριασμό αλληλογραφίας IBM SmartCloud iNotes σε ένα iPhone ή iPad με χρήση πρόσβασης IMAP, POP ή SMTP, εκτελέστε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Το πρωτόκολλο IMAP είναι το προτιμώμενο πρωτόκολλο.

Διαδικασία

 1. Αν δεν υπάρχει άλλος ρυθμισμένος λογαριασμός e-mail στη συσκευή σας, πατήστε Mail (Αλληλογραφία). Διαφορετικά, πατήστε Settings (Ρυθμίσεις) > Mail, Contacts, Calendars (Αλληλογραφία, Επαφές, Ημερολόγια) > Add Account (Προσθήκη λογαριασμού). Επιλέξτε Other (Άλλο).
 2. Πατήστε Add Mail Account (Προσθήκη λογαριασμού αλληλογραφίας).
 3. Πατήστε στο πεδίο Name (Όνομα) και καταχωρήστε το πλήρες όνομά σας.
 4. Πατήστε στο πεδίο Address (Διεύθυνση) και καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας. Αν καταχωρήσετε μια ελλιπή ή μη έγκυρη διεύθυνση e-mail, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα.
 5. Πατήστε στο πεδίο Password (Συνθηματικό) και καταχωρήστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας. Πατήστε Save (Αποθήκευση).
 6. Ορίστε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το πρωτόκολλο που επιλέξατε. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας για να μάθετε την τιμή με την οποία πρέπει να αντικαταστήσετε τη μεταβλητή ταυτότητα_δικτυακού_τόπου.
  • IMAP: Πατήστε IMAP. Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας IMAP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-imap.mail.lotuslive.com. Ορίστε την τιμή 993 ως αριθμό θύρας.
  • POP3: Πατήστε POP. Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας POP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-pop.mail.lotuslive.com. Ορίστε την τιμή 995 ως αριθμό θύρας.
 7. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε.
 8. Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εξερχόμενης αλληλογραφίας SMTP στο πεδίο Outgoing Mail Server Host Name (Όνομα υπολογιστή διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας). Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-smtp.mail.lotuslive.com. Ορίστε την τιμή 465 ως αριθμό θύρας.
 9. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε. Πατήστε Save (Αποθήκευση).

Επόμενες ενέργειες

Η διαδικασία ρύθμισης έχει ολοκληρωθεί. Πλέον, μπορείτε να συνδέεστε στο λογαριασμό αλληλογραφίας σας μέσω της συσκευής iPhone ή iPad.

Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας θα λήγει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στο SmartCloud iNotes, προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου για να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει.

Apple Mail 4.0

Για να ρυθμίσετε την πρόσβαση μέσω IMAP, POP ή SMTP για το Apple Mail 4.0, εκτελέστε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Το πρωτόκολλο IMAP είναι το προτιμώμενο πρωτόκολλο.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε Mail (Αλληλογραφία) > Preferences (Προτιμήσεις) και μεταβείτε στην καρτέλα Accounts (Λογαριασμοί).
 2. Πατήστε το κουμπί + για να προσθέσετε ένα νέο λογαριασμό.
 3. Καταχωρήστε το όνομα και το επώνυμό σας στο πεδίο Full Name (Ονοματεπώνυμο).
 4. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο E-mail Address (Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
 5. Καταχωρήστε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Password (Κωδικός πρόσβασης).
 6. Επιλέξτε IMAP ή POP από τη λίστα Account Type (Είδος λογαριασμού).
 7. Καταχωρήστε μια περιγραφή για τη ρύθμιση εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας στο πεδίο Description (Περιγραφή).
 8. Ορίστε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το πρωτόκολλο που επιλέξατε: Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας για να μάθετε την τιμή με την οποία πρέπει να αντικαταστήσετε τη μεταβλητή ταυτότητα_δικτυακού_τόπου.
  • IMAP: Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας IMAP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-imap.mail.lotuslive.com. Ορίστε την τιμή 993 ως αριθμό θύρας.
  • POP3: Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας POP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-pop.mail.lotuslive.com. Ορίστε την τιμή 995 ως αριθμό θύρας.
 9. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο Username (Όνομα χρήστη).
 10. Καταχωρήστε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Password (Κωδικός πρόσβασης).
 11. Καταχωρήστε μια περιγραφή για τη ρύθμιση εξυπηρετητή εξερχόμενης αλληλογραφίας στο πεδίο Description (Περιγραφή).
 12. Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εξερχόμενης αλληλογραφίας SMTP στο πεδίο Outgoing Mail Server (Εξυπηρετητής εξερχόμενης αλληλογραφίας). Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-smtp.mail.lotuslive.com.. Ορίστε την τιμή 465 ως αριθμό θύρας.
 13. Επιλέξτε Use Authentication (Χρήση εξακρίβωσης στοιχείων).
 14. Επαληθεύστε τις τιμές Username (Όνομα χρήστη) και Password (Κωδικός πρόσβασης) και επιλέξτε Next (Επόμενο).
 15. Επιλέξτε Create (Δημιουργία). Επαληθεύστε τις πληροφορίες σας στο πεδίο Account Summary (Σύνοψη λογαριασμού).
 16. Για να επαληθεύσετε τις ρυθμίσεις IMAP ή POP μετά τη ρύθμιση του πελάτη e-mail, επιλέξτε Mail (Αλληλογραφία) > Preferences... (Προτιμήσεις...) και μεταβείτε στην καρτέλα Accounts (Λογαριασμοί). Για να δείτε τον αριθμό θύρας, μεταβείτε στην καρτέλα Advanced (Πρόσθετες επιλογές).

Επόμενες ενέργειες

Η διαδικασία ρύθμισης έχει ολοκληρωθεί. Πλέον, μπορείτε να συνδέεστε στο λογαριασμό αλληλογραφίας σας μέσω του Apple Mail 4.0.

Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας θα λήγει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στο SmartCloud iNotes, προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου για να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει.

Outlook 2003

Για να ρυθμίσετε την πρόσβαση μέσω IMAP, POP ή SMTP για το Microsoft Outlook 2003, εκτελέστε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Το πρωτόκολλο IMAP είναι το προτιμώμενο πρωτόκολλο. Αφού ολοκληρώσετε τη ρύθμιση της πρόσβασης μέσω IMAP ή POP και SMTP, μπορείτε να προχωρήσετε στη μεταφορά της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας από το Microsoft Outlook 2003.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Η ταχύτητα εμφάνισης της αλληλογραφίας σας από το IBM SmartCloud iNotes εξαρτάται από την ταχύτητα της σύνδεσης Internet και τον όγκο της αλληλογραφίας.

Διαδικασία

 1. Ανοίξτε το Outlook 2003.
 2. Ανοίξτε το μενού Tools (Εργαλεία) και επιλέξτε E-mail Accounts (Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
 3. Επιλέξτε Add a new e-mail account (Προσθήκη νέου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και πατήστε Next (Επόμενο).
 4. Επιλέξτε το IMAP ή POP3 ως είδος εξυπηρετητή. Πατήστε Next (Επόμενο).
 5. Στο πεδίο Your Name (Το όνομά σας), καταχωρήστε το όνομά σας όπως θέλετε να εμφανίζεται στο πεδίο αποστολέα των εξερχόμενων μηνυμάτων e-mail. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο E-mail Address (Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
 6. Ορίστε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το πρωτόκολλο που επιλέξατε. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας για να μάθετε την τιμή με την οποία πρέπει να αντικαταστήσετε τη μεταβλητή ταυτότητα_δικτυακού_τόπου.
  • IMAP: Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας IMAP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-imap.mail.lotuslive.com.
  • POP3: Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας POP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-pop.mail.lotuslive.com.
 7. Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εξερχόμενης αλληλογραφίας SMTP στο πεδίο Outgoing mail server [SMTP] (Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας [SMTP]). Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-smtp.mail.lotuslive.com.
 8. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο User Name (Όνομα λογαριασμού) και τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Password (Κωδικός πρόσβασης).
 9. Επιλέξτε More Settings (Περισσότερες ρυθμίσεις) και μεταβείτε στην καρτέλα Outgoing Server (Διακομιστής εξερχομένων).
 10. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο My outgoing server [SMTP] requires authentication (Ο διακομιστής εξερχομένων [SMTP] απαιτεί έλεγχο ταυτότητας) και επιλέξτε Use same settings as my incoming mail server (Χρήση των ρυθμίσεων του διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας).
 11. Μεταβείτε στην καρτέλα Advanced (Για προχωρημένους).
  • IMAP: Επιλέξτε This server requires an encrypted connection [SSL] (Αυτός ο διακομιστής απαιτεί κρυπτογραφημένη σύνδεση [SSL]) στην ενότητα Incoming Server [IMAP] (Διακομιστής εισερχομένων [IMAP]). Επίσης, καταχωρήστε την τιμή 993 στο πεδίο Incoming Server [IMAP] (Διακομιστής εισερχομένων [IMAP]).
  • POP3: Επιλέξτε This server requires an encrypted connection [SSL] (Αυτός ο διακομιστής απαιτεί κρυπτογραφημένη σύνδεση [SSL]) στην ενότητα Incoming Server [POP] (Διακομιστής εισερχομένων [POP]). Επίσης, καταχωρήστε την τιμή 995 στο πεδίο Incoming Server [POP] (Διακομιστής εισερχομένων [POP]).
 12. Επιλέξτε This server requires an encrypted connection [SSL] (Αυτός ο διακομιστής απαιτεί κρυπτογραφημένη σύνδεση [SSL]) στο πεδίο Outgoing Server [SMTP] (Διακομιστής εξερχομένων [SMTP]). Επίσης, καταχωρήστε την τιμή 465 στο πεδίο Outgoing Server [SMTP] (Διακομιστής εξερχομένων [SMTP]). Πατήστε OK.
 13. Πατήστε Next (Επόμενο) και στη συνέχεια Finish (Τέλος).
 14. Μεταφορτώστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για το Outlook από τη Microsoft. Η εφαρμογή των ενημερώσεων συμβάλλει στην αποφυγή ορισμένων συνηθισμένων σφαλμάτων του Outlook.
 15. Αν επιλέξετε το πρωτόκολλο IMAP και κάποιος από τους φακέλους αλληλογραφίας σας από το SmartCloud iNotes δεν εμφανίζεται στο Outlook, εκτελέστε τις ακόλουθες ενέργειες:
  1. Στη γραμμή μενού του Outlook, επιλέξτε Tools (Εργαλεία) > IMAP Folders (Φάκελοι IMAP).
  2. Στο παράθυρο IMAP Folders (Φάκελοι IMAP), επιλέξτε Query (Ερώτημα). Θα εμφανιστεί μια λίστα με τους διαθέσιμους φακέλους του SmartCloud iNotes.
  3. Επιλέξτε τους φακέλους που θέλετε να εμφανίζονται στο Outlook. Επιλέξτε Subscribe (Εγγραφή).
  4. Πατήστε OK. Οι επιλεγμένοι φάκελοι θα εμφανίζονται στο Outlook.

Επόμενες ενέργειες

Η διαδικασία ρύθμισης έχει ολοκληρωθεί. Πλέον, μπορείτε να συνδέεστε στο λογαριασμό αλληλογραφίας σας στο SmartCloud iNotes μέσω του Microsoft Outlook 2003.

Αν επιλέξατε το πρωτόκολλο IMAP και θέλετε να μεταφέρετε την αλληλογραφία του Outlook στο SmartCloud iNotes, εκτελέστε τις ακόλουθες ενέργειες:
Σημείωση:
 • Η επιλογή φακέλου καθορίζει τον όγκο του περιεχομένου του αρχείου .pst που θα αντιγραφτεί στη θέση μεταφοράς. Ο φάκελος στον οποίο θα μεταφέρετε την αλληλογραφία Outlook δεν πρέπει να είναι ο φάκελος Εισερχόμενα του SmartCloud iNotes.
 • Η μεταφορά του περιεχομένου ενός φακέλου με μεγάλο όγκο δεδομένων μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.
 1. Δημιουργήστε ένα αρχείο .pst που περιέχει την αλληλογραφία του Outlook που θέλετε να μεταφέρετε στο SmartCloud iNotes.
 2. Από το μενού εισερχομένων του Outlook, επιλέξτε File (Αρχείο) > Εισαγωγή και εξαγωγή.
 3. Στο παράθυρο Import and Export Wizard (Οδηγός εισαγωγής και εξαγωγής), επιλέξτε Import from another program or file (Εισαγωγή από άλλο πρόγραμμα ή αρχείο). Πατήστε Next (Επόμενο).
 4. Στο παράθυρο Import a File (Εισαγωγή αρχείου), επιλέξτε Personal Folder File [.pst] (Αρχείο προσωπικών φακέλων [.pst]). Πατήστε Next (Επόμενο).
 5. Εντοπίστε το επιθυμητό αρχείο .pst και ορίστε την επιλογή εισαγωγής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Πατήστε Next (Επόμενο).
 6. Επιλέξτε ένα φάκελο για μεταφορά. Πατήστε Finish (Τέλος).
 7. Πατήστε με το δεξί κουμπί του ποντικιού στο φάκελο του Outlook που θέλετε να μεταφέρετε. Επιλέξτε Copy (Αντιγραφή) "όνομα_φακέλου". Επαναλάβετε αυτό το βήμα για όλους τους φακέλους του Outlook που θέλετε να μεταφέρετε.

Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας θα λήγει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στο SmartCloud iNotes, προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου για να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει.

Outlook 2007

Για να ρυθμίσετε την πρόσβαση μέσω IMAP, POP ή SMTP για το Microsoft Outlook 2007, εκτελέστε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Το πρωτόκολλο IMAP είναι το προτιμώμενο πρωτόκολλο. Αφού ολοκληρώσετε τη ρύθμιση της πρόσβασης μέσω IMAP ή POP και SMTP, μπορείτε να αλλάξετε τη θέση όπου θα αποθηκεύονται τα απεσταλμένα μηνύματα e-mail σας.

Διαδικασία

 1. Ανοίξτε το Outlook 2007.
 2. Για μια νέα ρύθμιση, επιλέξτε Do not upgrade (Χωρίς αναβάθμιση) και πατήστε Yes (Ναι).
 3. Στο πεδίο Your Name (Το όνομά σας), καταχωρήστε το όνομά σας όπως θέλετε να εμφανίζεται στο πεδίο αποστολέα των εξερχόμενων μηνυμάτων e-mail. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο E-mail Address (Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
 4. Καταχωρήστε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Password (Κωδικός πρόσβασης).
 5. Επιλέξτε Manually configure server settings or additional server types (Μη αυτόματη διαμόρφωση ρυθμίσεων διακομιστή ή πρόσθετων τύπων διακομιστή).
 6. Επιλέξτε Internet E-mail Settings (Ρυθμίσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Ιnternet).
 7. Στο πεδίο Your Name (Το όνομά σας), καταχωρήστε το όνομά σας όπως θέλετε να εμφανίζεται στο πεδίο αποστολέα των εξερχόμενων μηνυμάτων e-mail. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο E-mail Address (Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
 8. Επιλέξτε IMAP ή POP από το μενού Account Type (Τύπος λογαριασμού).
 9. Ορίστε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το πρωτόκολλο που επιλέξατε. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας για να μάθετε την τιμή με την οποία πρέπει να αντικαταστήσετε τη μεταβλητή ταυτότητα_δικτυακού_τόπου.
  • IMAP: Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας IMAP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-imap.mail.lotuslive.com.
  • POP3: Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας POP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-pop.mail.lotuslive.com.
 10. Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εξερχόμενης αλληλογραφίας SMTP στο πεδίο Outgoing mail server [SMTP] (Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας [SMTP]). Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-smtp.mail.lotuslive.com.
 11. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο User Name (Όνομα χρήστη). Πατήστε Next (Επόμενο).
 12. Επιλέξτε Tools (Εργαλεία) > Options (Επιλογές) > Mail Setup (Ρύθμιση αλληλογραφίας).
 13. Στην ενότητα E-mail Accounts (Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), επιλέξτε E-mail Accounts (Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
 14. Επιλέξτε ένα λογαριασμό και πατήστε Change (Αλλαγή).
 15. Επιλέξτε More Settings (Περισσότερες ρυθμίσεις) και μεταβείτε στην καρτέλα Advanced (Για προχωρημένους).
 16. Ορίστε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το πρωτόκολλο που επιλέξατε:
  • IMAP: Καταχωρήστε την τιμή 993 στο πεδίο Incoming server [IMAP] (Διακομιστής εισερχομένων [IMAP]). Στη συνέχεια, επιλέξτε SSL στο πεδίο Use the following type of encrypted connection (Χρήση του παρακάτω τύπου κρυπτογραφημένης σύνδεσης).
  • POP3: Καταχωρήστε την τιμή 995 στο πεδίο Incoming server [POP] (Διακομιστής εισερχομένων [POP]). Στη συνέχεια, επιλέξτε SSL στο πεδίο Use the following type of encrypted connection (Χρήση του παρακάτω τύπου κρυπτογραφημένης σύνδεσης).
 17. Καταχωρήστε την τιμή 587 στο πεδίο Outgoing server [SMTP] (Διακομιστής εξερχομένων [SMTP]).
 18. Μεταβείτε στην καρτέλα Outgoing Server (Διακομιστής εξερχομένων). Βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση My outgoing server [SMTP] requires authentication (Ο διακομιστής εξερχομένων [SMTP] απαιτεί έλεγχο ταυτότητας) είναι επιλεγμένη. Επιλέξτε Use same settings as my incoming mail server (Χρήση των ρυθμίσεων του διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας).
 19. Πατήστε OK > Next (Επόμενο) > Finish (Τέλος) > Close (Κλείσιμο) > OK.

Επόμενες ενέργειες

Η διαδικασία ρύθμισης έχει ολοκληρωθεί. Πλέον, μπορείτε να συνδέεστε στο λογαριασμό αλληλογραφίας σας μέσω του Microsoft Outlook 2007.

Για να αλλάξετε τη θέση αποθήκευσης των απεσταλμένων μηνυμάτων e-mail όταν χρησιμοποιείτε ένα λογαριασμό e-mail IMAP:
 1. Ανοίξτε το παράθυρο Account Properties (Ιδιότητες λογαριασμού) και μεταβείτε στην καρτέλα IMAP.
 2. Επιλέξτε Store special folders on IMAP server (Αποθήκευση των ειδικών φακέλων στο διακομιστή IMAP).
 3. Ορίστε μια τιμή στο πεδίο Sent Items path (Διαδρομή του φακέλου Απεσταλμένα).
 4. Ορίστε μια τιμή στο πεδίο Drafts path (Διαδρομή του φακέλου Πρόχειρα) αν θέλετε να αλλάξετε τη θέση αποθήκευσης των πρόχειρων μηνυμάτων e-mail.
 5. Πατήστε OK.

Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας θα λήγει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στο SmartCloud iNotes, προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου για να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει.

Outlook Express

Για να ρυθμίσετε την πρόσβαση μέσω IMAP, POP ή SMTP για το Outlook Express, εκτελέστε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Το πρωτόκολλο IMAP είναι το προτιμώμενο πρωτόκολλο. Αφού ολοκληρώσετε τη ρύθμιση της πρόσβασης μέσω IMAP ή POP και SMTP, μπορείτε να αλλάξετε τη θέση όπου θα αποθηκεύονται τα απεσταλμένα μηνύματα e-mail σας.

Διαδικασία

 1. Ανοίξτε το Outlook Express.
 2. Ανοίξτε το μενού Tools (Εργαλεία) και επιλέξτε Accounts (Λογαριασμοί).
 3. Επιλέξτε Add (Προσθήκη) και στη συνέχεια Mail (Αλληλογραφία).
 4. Καταχωρήστε το όνομά σας στο πεδίο Display name (Εμφανιζόμενο όνομα). Πατήστε Next (Επόμενο).
 5. Καταχωρήστε την πλήρη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο E-mail address (Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Πατήστε Next (Επόμενο).
 6. Επιλέξτε IMAP ή POP από το μενού My incoming mail server is a ______ server (Ο διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας είναι διακομιστής ______).
 7. Ορίστε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το πρωτόκολλο που επιλέξατε. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας για να μάθετε την τιμή με την οποία πρέπει να αντικαταστήσετε τη μεταβλητή ταυτότητα_δικτυακού_τόπου.
  • IMAP: Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας IMAP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-imap.mail.lotuslive.com.
  • POP3: Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας POP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-pop.mail.lotuslive.com.
 8. Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εξερχόμενης αλληλογραφίας SMTP στο πεδίο Outgoing [SMTP] mail server (Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας [SMTP]). Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-smtp.mail.lotuslive.com. Πατήστε Next (Επόμενο).
 9. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο Account name (Όνομα λογαριασμού) και τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Password (Κωδικός πρόσβασης). Πατήστε Next (Επόμενο).
 10. Πατήστε Finish (Τέλος).
 11. Επιλέξτε το λογαριασμό σας στη στήλη Account (Λογαριασμός) και πατήστε Properties (Ιδιότητες).
 12. Μεταβείτε στην καρτέλα Advanced (Για προχωρημένους).
 13. Καταχωρήστε την τιμή 465 στο πεδίο Outgoing server [SMTP] (Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας [SMTP]). Επιλέξτε το τετραγωνίδιο This server requires a secure connection [SSL] (Αυτός ο διακομιστής απαιτεί ασφαλή σύνδεση [SSL]).
 14. Ορίστε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το πρωτόκολλο που επιλέξατε:
  • IMAP: Επιλέξτε This server requires a secure connection [SSL] (Αυτός ο διακομιστής απαιτεί ασφαλή σύνδεση [SSL]) κάτω από το πεδίο Incoming mail [IMAP] (Εισερχόμενη αλληλογραφία [IMAP]). Η τιμή στο πεδίο Incoming mail [IMAP] (Εισερχόμενη αλληλογραφία [IMAP]) αλλάζει σε 993.
  • POP3: Επιλέξτε This server requires a secure connection [SSL] (Αυτός ο διακομιστής απαιτεί ασφαλή σύνδεση [SSL]) κάτω από το πεδίο Incoming mail [POP] (Εισερχόμενη αλληλογραφία [POP]). Η τιμή στο πεδίο Incoming mail [POP] (Εισερχόμενη αλληλογραφία [POP]) αλλάζει σε 995.
 15. Μεταβείτε στην καρτέλα Servers (Διακομιστές) και επιλέξτε My server requires authentication (Απαιτείται έλεγχος ταυτότητας από το διακομιστή). Πατήστε OK.

Επόμενες ενέργειες

Η διαδικασία ρύθμισης έχει ολοκληρωθεί. Πλέον, μπορείτε να συνδέεστε στο λογαριασμό αλληλογραφίας σας μέσω του Outlook Express.

Για να αλλάξετε τη θέση αποθήκευσης των απεσταλμένων μηνυμάτων e-mail όταν χρησιμοποιείτε ένα λογαριασμό e-mail IMAP:
 1. Ανοίξτε το παράθυρο Account Properties (Ιδιότητες λογαριασμού) και μεταβείτε στην καρτέλα IMAP.
 2. Επιλέξτε Store special folders on IMAP server (Αποθήκευση των ειδικών φακέλων στο διακομιστή IMAP).
 3. Ορίστε μια τιμή στο πεδίο Sent Items path (Διαδρομή του φακέλου Απεσταλμένα).
 4. Ορίστε μια τιμή στο πεδίο Drafts path (Διαδρομή του φακέλου Πρόχειρα) αν θέλετε να αλλάξετε τη θέση αποθήκευσης των πρόχειρων μηνυμάτων e-mail.
 5. Πατήστε OK.

Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας θα λήγει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στο SmartCloud iNotes, προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου για να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει.

Outlook 2010

Για να ρυθμίσετε την πρόσβαση μέσω IMAP, POP ή SMTP για το Microsoft Outlook 2010, εκτελέστε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Το πρωτόκολλο IMAP είναι το προτιμώμενο πρωτόκολλο.

Διαδικασία

 1. Ανοίξτε το Outlook 2010. Αν ανοίγετε το Outlook 2010 για πρώτη φορά, πατήστε Next (Επόμενο) στο παράθυρο Microsoft Outlook 2010 Startup (Εκκίνηση του Microsoft Outlook 2010).
 2. Στο παράθυρο Account Configuration (Ρύθμιση παραμέτρων λογαριασμού), επιλέξτε Yes (Ναι) στην ερώτηση Would you like to configure an email account? (Θέλετε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους ενός λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;). Πατήστε Next (Επόμενο).
 3. Αν έχετε ήδη έναν άλλο λογαριασμό ή αν έχετε ολοκληρώσει την αρχική διαδικασία ρύθμισης του Outlook 2010, μεταβείτε στην καρτέλα File (Αρχείο).
 4. Επιλέξτε Info (Πληροφορίες) > Account Information (Πληροφορίες λογαριασμού) > Account Settings (Ρυθμίσεις λογαριασμού) > Add Account (Προσθήκη λογαριασμού).
 5. Στο παράθυρο Add New Account (Προσθήκη νέου λογαριασμού), επιλέξτε Manually configure server settings or additional server types (Μη αυτόματη ρύθμιση διακομιστή ή πρόσθετων τύπων διακομιστών) και πατήστε Next (Επόμενο).
 6. Επιλέξτε Internet E-mail (Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Internet) και πατήστε Next (Επόμενο).
 7. Στο πεδίο Your Name (Το όνομά σας), καταχωρήστε το όνομά σας όπως θέλετε να εμφανίζεται στο πεδίο αποστολέα των εξερχόμενων μηνυμάτων e-mail. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο E-mail Address (Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
 8. Επιλέξτε IMAP ή POP από το μενού Account Type (Τύπος λογαριασμού).
 9. Ορίστε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το πρωτόκολλο που επιλέξατε. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας για να μάθετε την τιμή με την οποία πρέπει να αντικαταστήσετε τη μεταβλητή ταυτότητα_δικτυακού_τόπου.
  • IMAP: Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας IMAP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-imap.mail.lotuslive.com.
  • POP3: Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εισερχόμενης αλληλογραφίας POP. Το όνομα εξυπηρετητή έχει την ίδια κατάληξη με τη διεύθυνση e-mail σας. Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-pop.mail.lotuslive.com.
 10. Καταχωρήστε το όνομα του εξυπηρετητή εξερχόμενης αλληλογραφίας SMTP στο πεδίο Outgoing mail server [SMTP] (Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας [SMTP]). Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-smtp.mail.lotuslive.com.
 11. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο User Name (Όνομα χρήστη).
 12. Καταχωρήστε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Password (Κωδικός πρόσβασης).
 13. Επιλέξτε More Settings (Περισσότερες ρυθμίσεις) και μεταβείτε στην καρτέλα Outgoing Server (Διακομιστής εξερχομένων).
 14. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο My outgoing server [SMTP] requires authentication (Ο διακομιστής εξερχομένων [SMTP] απαιτεί έλεγχο ταυτότητας) και επιλέξτε Use same settings as my incoming mail server (Χρήση των ρυθμίσεων του διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας).
 15. Μεταβείτε στην καρτέλα Advanced (Για προχωρημένους). Ορίστε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το πρωτόκολλο που επιλέξατε:
  • IMAP: Καταχωρήστε την τιμή 993 στο πεδίο Incoming server [IMAP] (Διακομιστής εισερχομένων [IMAP]). Στη συνέχεια, επιλέξτε SSL στο πεδίο Use the following type of encrypted connection (Χρήση του παρακάτω τύπου κρυπτογραφημένης σύνδεσης).
  • POP3: Καταχωρήστε την τιμή 995 στο πεδίο Incoming server [IMAP] (Διακομιστής εισερχομένων [POP]). Στη συνέχεια, επιλέξτε SSL στο πεδίο Use the following type of encrypted connection (Χρήση του παρακάτω τύπου κρυπτογραφημένης σύνδεσης).
 16. Καταχωρήστε την τιμή 465 στο πεδίο Outgoing server [SMTP] (Διακομιστής εξερχομένων [SMTP]). Στη συνέχεια, επιλέξτε SSL στο πεδίο Use the following type of encrypted connection (Χρήση του παρακάτω τύπου κρυπτογραφημένης σύνδεσης). Πατήστε OK > Finish (Τέλος).
 17. Στο παράθυρο Add New Account (Προσθήκη νέου λογαριασμού), πατήστε Test Account Settings (Έλεγχος ρυθμίσεων λογαριασμού ). Αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, επιστρέψτε στις ρυθμίσεις και ελέγξτε τις πληροφορίες που ορίσατε. Πατήστε OK > Finish (Τέλος).

Επόμενες ενέργειες

Η διαδικασία ρύθμισης έχει ολοκληρωθεί. Πλέον, μπορείτε να συνδέεστε στο λογαριασμό αλληλογραφίας σας μέσω του πελάτη e-mail.

Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας θα λήγει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στο SmartCloud iNotes, προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου για να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει.

Thunderbird

Για να ρυθμίσετε την πρόσβαση μέσω IMAP, POP ή SMTP για το Thunderbird Έκδοση 3 ή νεότερη, εκτελέστε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Το πρωτόκολλο IMAP είναι το προτιμώμενο πρωτόκολλο. Αφού ολοκληρώσετε τη ρύθμιση της πρόσβασης μέσω IMAP ή POP και SMTP, μπορείτε να προχωρήσετε στη μεταφορά της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από το Thunderbird.

Διαδικασία

 1. Ανοίξτε το Thunderbird.
 2. Ανοίξτε το μενού Tools (Εργαλεία) και επιλέξτε Account Settings (Ρυθμίσεις λογαριασμού).
 3. Επιλέξτε Add Mail Account (Προσθήκη λογαριασμού αλληλογραφίας).
 4. Καταχωρήστε το όνομά σας στο πεδίο Your name (Το όνομά σας).
 5. Καταχωρήστε την πλήρη διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο E-mail address (Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
 6. Καταχωρήστε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Password (Κωδικός πρόσβασης). Πατήστε Continue (Συνέχεια).
 7. Το Thunderbird ρυθμίζει το λογαριασμό σας και ανοίγει ένα νέο παράθυρο όπου εμφανίζονται οι πληροφορίες λογαριασμού χρήστη και οι ρυθμίσεις σύνδεσης. Ελέγξτε το όνομα και τη διεύθυνση e-mail σας. Αν θέλετε να αλλάξετε αυτές τις τιμές, πατήστε Start over (Ρύθμιση ξανά).
 8. Ενημερώστε τις ρυθμίσεις σύνδεσης όπως περιγράφεται παρακάτω. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας για να μάθετε την τιμή με την οποία πρέπει να αντικαταστήσετε τη μεταβλητή ταυτότητα_δικτυακού_τόπου.
  1. Στο πεδίο Username (Όνομα χρήστη), καταχωρήστε το όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε στο IBM SmartCloud iNotes.
  2. Αν χρησιμοποιείτε το πρωτόκολλο IMAP, καταχωρήστε τις ακόλουθες πληροφορίες στο πεδίο για την εισερχόμενη αλληλογραφία: ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-imap.mail.lotuslive.com, IMAP, 993, SSL/TLS.
  3. Αν χρησιμοποιείτε το πρωτόκολλο POP, καταχωρήστε τις ακόλουθες πληροφορίες στο πεδίο για την εισερχόμενη αλληλογραφία: ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-pop.mail.lotuslive.com, POP, 995, SSL/TLS.
  4. Καταχωρήστε τις ακόλουθες πληροφορίες στο πεδίο για την εξερχόμενη αλληλογραφία: ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-smtp.mail.lotuslive.com, SMTP, 465, SSL/TLS.
  5. Πατήστε Re-test Configuration (Επανέλεγχος ρύθμισης). Όταν ο επανέλεγχος ολοκληρωθεί, πατήστε Create Account (Δημιουργία λογαριασμού).
 9. Βεβαιωθείτε ότι το όνομα χρήστη έχει ρυθμιστεί σωστά:
  1. Επιλέξτε Account settings (Ρυθμίσεις λογαριασμού).
  2. Επιλέξτε Outgoing server [SMTP] (Διακομιστής εξερχομένων [SMTP]).
  3. Στο πεδίο Outgoing server [SMTP] Settings (Ρυθμίσεις διακομιστής εξερχομένων [SMTP]), επιλέξτε τη σύνδεση SMTP που μόλις δημιουργήσατε.
  4. Καταχωρήστε στο πεδίο User Name (Όνομα χρήστη) τη διεύθυνση e-mail σας για το SmartCloud iNotes. Πατήστε OK.

Επόμενες ενέργειες

Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το Thunderbird για να έχετε πρόσβαση στην αλληλογραφία σας.

Αν επιλέξατε το πρωτόκολλο IMAP και θέλετε να μεταφέρετε την αλληλογραφία του Thunderbird στο SmartCloud iNotes, εκτελέστε την ακόλουθη διαδικασία:
 1. Μεταβείτε στο φάκελο εισερχόμενων μηνυμάτων του Thunderbird και επιλέξτε File (Αρχείο) > Get New Messages for (Λήψη νέων μηνυμάτων για) > όνομα_εξυπηρετητή_εισερχόμενης_αλληλογραφίας_IMAP. Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε, θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε. Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Thunderbird θα επιχειρήσει να μεταφέρει όλους τους φακέλους που βρίσκονται στον εξυπηρετητή. Αν ο όγκος των δεδομένων για μεταφορά είναι μεγάλος, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.
 2. Αν δεν εμφανίζονται όλοι οι φάκελοι όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά, μπορείτε να μεταφέρετε μεμονωμένους φακέλους ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:
  1. Μεταβείτε στο φάκελο εισερχόμενων μηνυμάτων του Thunderbird και επιλέξτε File (Αρχείο) > Subscribe (Εγγραφή συνδρομητή).
  2. Επιλέξτε τους φακέλους που θέλετε να εμφανίζονται.
  3. Επιλέξτε Subscribe (Εγγραφή) > OK. Αν ο όγκος των δεδομένων για μεταφορά είναι μεγάλος, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.
 3. Στο φάκελο εισερχόμενων μηνυμάτων του Thunderbird, επιλέξτε Get Mail (Λήψη αλληλογραφίας). Οι επιλεγμένοι φάκελοι θα εμφανίζονται τώρα στο φάκελο εισερχόμενων μηνυμάτων του Thunderbird.
 4. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο SmartCloud iNotes. Ο φάκελος Εισερχόμενα θα πρέπει να είναι κενός.
 5. Σύρετε φακέλους από το Thunderbird στο λογαριασμό σας στο SmartCloud iNotes.
 6. Εμφανίζονται οι φάκελοι που μεταφέρατε στο λογαριασμό σας στο SmartCloud iNotes.

Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας θα λήγει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στο SmartCloud iNotes, προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου για να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει.

Άλλοι πελάτες e-mail

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ρυθμίσετε την πρόσβαση μέσω IMAP, POP ή SMTP για άλλους πελάτες e-mail. Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με κάποιον άλλο πελάτη e-mail, επικοινωνήστε με την υπηρεσία υποστήριξης του αντίστοιχου πελάτη.

Διαδικασία

Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας για να μάθετε την τιμή με την οποία πρέπει να αντικαταστήσετε τη μεταβλητή ταυτότητα_δικτυακού_τόπου.

 1. Ορίστε μια τιμή στο πεδίο Incoming Mail [IMAP] Server (Εξυπηρετητής εισερχόμενης αλληλογραφίας [IMAP]). Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-imap.mail.lotuslive.com.Επιλέξτε "Χρήση SSL". Ορίστε την τιμή 993 ως αριθμό θύρας.
 2. Ορίστε μια τιμή στο πεδίο Incoming Mail [POP] Server (Εξυπηρετητής εισερχόμενης αλληλογραφίας [POP]). Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-pop.mail.lotuslive.com.Επιλέξτε "Χρήση SSL". Ορίστε την τιμή 995 ως αριθμό θύρας.
 3. Ορίστε μια τιμή στο πεδίο Outgoing Mail [SMTP] Server (Εξυπηρετητής εξερχόμενης αλληλογραφίας [SMTP]). Για παράδειγμα, ταυτότητα_δικτυακού_τόπου-smtp.mail.lotuslive.com. Επιλέξτε Use Authentication (Χρήση εξακρίβωσης στοιχείων). Ορίστε την τιμή 465 ως αριθμό θύρας.
 4. Ορίστε στο πεδίο E-mail Address (Διεύθυνση e-mail) τη διεύθυνση e-mail σας στο SmartCloud for Social Business.
 5. Καταχωρήστε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Password (Κωδικός πρόσβασης).

Επόμενες ενέργειες

Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας θα λήγει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στο SmartCloud iNotes, προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου για να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει.

Αναζήτηση e-mail

Μπορείτε να εκτελέσετε αναζήτηση στα μηνύματα e-mail σας ορίζοντας διάφορα κριτήρια αναζήτησης.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Ανάλογα με τον τρόπο δημιουργίας του λογαριασμού σας στο IBM SmartCloud iNotes, ο λογαριασμός σας υποστηρίζει μία από τις ακόλουθες λειτουργίες αναζήτησης. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία αναζήτησης που υποστηρίζεται από το λογαριασμό σας.
 • Βασική αναζήτηση
ή
 • Αναζήτηση πλήρους κειμένου
Αν ο λογαριασμός σας υποστηρίζει τη λειτουργία αναζήτησης πλήρους κειμένου, μπορείτε να εκτελείτε επίσης προσεγγιστική αναζήτηση, αναζήτηση με χρήση χαρακτήρων υποκατάστασης και αναζήτηση βάσει χρονικής περιόδου. Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με αυτές τις δυνατότητας αναζήτησης παρέχονται στο θέμα Όροι αναζήτησης μηνυμάτων e-mail.

Διαδικασία

 1. Αν ο λογαριασμός σας υποστηρίζει τη λειτουργία βασικής αναζήτησης:
  1. Μεταβείτε στην Αλληλογραφία και επιλέξτε ένα φάκελο. Η αναζήτηση εκτελείται μόνο στον επιλεγμένο φάκελο.
  2. Καταχωρήστε το κείμενο αναζήτησης στο πεδίο που βρίσκεται δίπλα στην ετικέτα Προτιμήσεις. Συνολικά, μπορείτε να καταχωρήσετε μέχρι 1000 χαρακτήρες. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για το μήκος των μεμονωμένων λέξεων-κλειδιών.
  3. Πατήστε στο εικονίδιο αναζήτησης δίπλα στο πεδίο αναζήτησης. Το κείμενο αναζήτησης θα αναζητηθεί στον επιλεγμένο φάκελο και τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν σε μία σελίδα.
  4. Για να κάνετε αναζήτηση στους φακέλους Ανεπιθύμητα και Κάδος ανακύκλωσης, μεταβείτε στο φάκελο Ανεπιθύμητα ή στο φάκελο Κάδος ανακύκλωσης και καταχωρήστε τους όρους αναζήτησης στο πεδίο αναζήτησης. Θα γίνει αναζήτηση μόνο στον επιλεγμένο φάκελο.
 2. Αν ο λογαριασμός σας υποστηρίζει τη λειτουργία αναζήτησης πλήρους κειμένου:
  1. Μεταβείτε στην Αλληλογραφία.
  2. Καταχωρήστε το κείμενο αναζήτησης στο πεδίο που βρίσκεται δίπλα στην ετικέτα Προτιμήσεις. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για το συνολικό μήκος του κειμένου αναζήτησης. Κάθε μεμονωμένος όρος στο κείμενο αναζήτησης μπορεί να περιέχει έως 255 χαρακτήρες.
  3. Πατήστε στο εικονίδιο αναζήτησης δίπλα στο πεδίο αναζήτησης. Το κείμενο αναζήτησης θα αναζητηθεί σε όλους τους φακέλους, εκτός των φακέλων Ανεπιθύμητα και Κάδος ανακύκλωσης.
  4. Για να κάνετε αναζήτηση στους φακέλους Ανεπιθύμητα και Κάδος ανακύκλωσης, μεταβείτε στο φάκελο Ανεπιθύμητα ή στο φάκελο Κάδος ανακύκλωσης και καταχωρήστε τους όρους αναζήτησης στο πεδίο αναζήτησης. Θα γίνει αναζήτηση μόνο στον επιλεγμένο φάκελο. Πριν καταχωρήσετε τους όρους αναζήτησης, στο πεδίο αναζήτησης εμφανίζεται το κείμενο Αναζήτηση στο φάκελο 'Ανεπιθύμητα' ή Αναζήτηση στο φάκελο 'Κάδος ανακύκλωσης'.

Αποτελέσματα

Η λειτουργία αναζήτησης επιστρέφει μια λίστα με όλα τα μηνύματα e-mail που περιέχουν τους όρους αναζήτησης. Αν δεν εντοπιστεί κανένα μήνυμα e-mail, εμφανίζεται το μήνυμα Δεν βρέθηκαν μηνύματα με τους συγκεκριμένους όρους αναζήτησης.

Επόμενες ενέργειες

Από προεπιλογή, τα αποτελέσματα αναζήτησης ταξινομούνται κατά ημερομηνία σε φθίνουσα σειρά. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα κατά Αποστολέα, Θέμα ή Ημερομηνία.

Για να αλλάξετε τον τρόπο ταξινόμησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης:
 1. Πατήστε στο εικονίδιο δίπλα στην κεφαλίδα Αποστολέας, Θέμα ή Ημερομηνία. Τα αποτελέσματα θα ταξινομηθούν με βάση το γνώρισμα που αντιστοιχεί στη στήλη που επιλέξατε.
 2. Η ταξινόμηση μπορεί να γίνει σε αύξουσα ή φθίνουσα σειρά. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο εικονίδιο δίπλα στο επιλεγμένο πεδίο.

Όροι αναζήτησης μηνυμάτων e-mail

Μπορείτε να εκτελέσετε αναζήτηση στα μηνύματα e-mail σας ορίζοντας διάφορα κριτήρια αναζήτησης.

Όροι αναζήτησης

Αναζήτηση κειμένου
Ανάλογα με τον τρόπο δημιουργίας του λογαριασμού σας στο IBM SmartCloud iNotes, ο λογαριασμός σας μπορεί να υποστηρίζει τη λειτουργία βασικής αναζήτησης ή τη λειτουργία αναζήτησης πλήρους κειμένου.
 • Η λειτουργία αναζήτησης πλήρους κειμένου αναζητά το καθορισμένο κείμενο στα ακόλουθα πεδία:
  • Προς
  • Από
  • Κοιν.
  • Κ.Κοιν.
  • Θέμα
  • Περιεχόμενο μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου των συνημμένων αρχείων. Υποστηρίζεται η αναζήτηση στα ακόλουθα είδη αρχείων:
   • Αρχεία Microsoft Word (.doc και .dot) (Όταν δεν χρησιμοποιείται κωδικοποίηση Shift-JIS.)
   • Αρχεία εμπλουτισμένου κειμένου (.rtf)
   • OpenDocument 1.0: Έγγραφα κειμένου (*.odt)
   • OpenDocument 1.0: Κύρια έγγραφα κειμένου (*.otm)
   • OpenDocument v1.0: Έγγραφα κειμένου χρησιμοποιούμενα ως πρότυπα εγγράφων HTML (*.oth)
   • Έγγραφα Office Open XML (*.docx)
   • Αρχεία απλού κειμένου (*.txt και *.text)
  Όταν εκτελείτε αναζήτηση πλήρους κειμένου, ο όρος αναζήτησης δεν μπορεί να ξεκινά με σύμβολα ή σημεία στίξης. Ο μηχανισμός αναζήτησης παραβλέπει τα ακόλουθα σύμβολα και σημεία στίξης που υπάρχουν μέχρι τον πρώτο έγκυρο χαρακτήρα:
  • -
  • &
  • |
  • !
  • ^
  • ~
  • -
  • %
  • ?
  • :
  Για παράδειγμα, αν καταχωρήσετε τον όρο αναζήτησης %?&te~st, ο μηχανισμός αναζήτησης παραβλέπει τους χαρακτήρες %?& και αναζητά τον όρο te~st.

  Όταν εκτελείτε αναζήτηση πλήρους κειμένου, δεν υπάρχει κανένα όριο για το συνολικό μήκος του κειμένου αναζήτησης. Ωστόσο, κάθε μεμονωμένη λέξη-κλειδί δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 255 χαρακτήρες.

 • Η λειτουργία βασικής αναζήτησης αναζητά το καθορισμένο κείμενο στα ακόλουθα πεδία:
  • Προς
  • Από
  • Κοιν.
  • Θέμα

  Όταν εκτελείτε βασική αναζήτηση, το συνολικό μήκος του κειμένου αναζήτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 1000 χαρακτήρες. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για το μήκος των μεμονωμένων λέξεων-κλειδιών.

Και οι δύο λειτουργίες αναζήτησης προσπαθούν να εντοπίσουν το αναζητούμενο κείμενο είτε αυτούσιο είτε ως τμήμα μιας λέξης. Για παράδειγμα, αν το αναζητούμενο κείμενο είναι com, θα επιστραφούν αποτελέσματα που περιέχουν τη διεύθυνση www.dot.com, τη λέξη company και τη λέξη welcome.

Προσεγγιστική αναζήτηση
Αν θέλετε να εκτελέσετε προσεγγιστική αναζήτηση, προσθέστε το σύμβολο της περισπωμένης (~) στο τέλος του όρου αναζήτησης. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αναζητήσετε λέξεις που έχουν παρόμοια ορθογραφία με τη λέξη roam, καταχωρήστε τον όρο αναζήτησης roam~. Αυτή η αναζήτηση θα επιστρέψει αποτελέσματα που περιέχουν λέξεις με παρόμοια ορθογραφία, όπως foam και roams.
Μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα της προσεγγιστικής αναζήτησης χρησιμοποιώντας μια πρόσθετη, προαιρετική παράμετρο. Αυτή η παράμετρος είναι μια αριθμητική τιμή μεταξύ 0 και 1 που ορίζει το βαθμό της ομοιότητας. Όσο πιο κοντά στο 1 βρίσκεται η τιμή της παραμέτρου, τόσο μεγαλύτερη είναι η ομοιότητα των επιστρεφόμενων αποτελεσμάτων με τον όρο αναζήτησης. Για παράδειγμα, αν θέλετε να λάβετε αποτελέσματα που είναι σχεδόν όμοια με τον όρο αναζήτησης, καταχωρήστε τον όρο αναζήτησης ως εξής: roam~0.8
Η προεπιλεγμένη τιμή της παραμέτρου είναι 0,5.
Περιορισμός: Η δυνατότητα προσεγγιστικής αναζήτησης είναι διαθέσιμη μόνο αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αναζήτησης πλήρους κειμένου.
Αναζήτηση υποκατάστασης
Υποστηρίζεται η αναζήτηση μεμονωμένων όρων με υποκατάσταση ενός ή περισσοτέρων χαρακτήρων. Αυτό το είδος αναζήτησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μεμονωμένους όρους και όχι για όρους που περιλαμβάνονται σε φράσεις. Για να εκτελέσετε αναζήτηση με υποκατάσταση ενός χαρακτήρα, χρησιμοποιήστε λατινικό ερωτηματικό (?). Για να εκτελέσετε αναζήτηση με υποκατάσταση πολλαπλών χαρακτήρων, χρησιμοποιήστε αστερίσκο (*). Η χρήση λατινικού ερωτηματικού ή αστερίσκου στην αρχή του όρου αναζήτησης δεν επιτρέπεται.
Αν καταχωρήσετε έναν όρο αναζήτησης με το λατινικό ερωτηματικό, η λειτουργία αναζήτησης θα εντοπίσει παρόμοιες λέξεις που περιέχουν έναν οποιονδήποτε χαρακτήρα στη θέση του λατινικού ερωτηματικού. Για παράδειγμα, αν εκτελέσετε αναζήτηση με τον όρο te?m, θα επιστραφούν αποτελέσματα για τις λέξεις term και team.
Αν καταχωρήσετε έναν όρο αναζήτησης με τον αστερίσκο, η λειτουργία αναζήτησης θα εντοπίσει παρόμοιες λέξεις που είτε δεν περιέχουν κανένα χαρακτήρα στη θέση του αστερίσκου είτε περιέχουν έναν ή περισσότερους χαρακτήρες. Για παράδειγμα, αν εκτελέσετε αναζήτηση με τον όρο term*, θα επιστραφούν αποτελέσματα για τις λέξεις term, terms και terminology.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον αστερίσκο στη μέση του όρου αναζήτησης. Για παράδειγμα, t*m.
Περιορισμός: Η δυνατότητα αναζήτησης με χαρακτήρες υποκατάστασης είναι διαθέσιμη μόνο αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αναζήτησης πλήρους κειμένου.
Λογικοί τελεστές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογικούς τελεστές για να συνδυάσετε τους όρους αναζήτησης. Η λειτουργία αναζήτησης υποστηρίζει τους λογικούς τελεστές AND, σύμβολο πρόσθεσης (+), OR, NOT και σύμβολο αφαίρεσης (-). Οι λογικοί τελεστές πρέπει να καταχωρούνται πάντα με κεφαλαία. Για παράδειγμα, AND.
OR
Ο τελεστής OR είναι ο προεπιλεγμένος τελεστής διάζευξης. Για παράδειγμα, αν δεν καταχωρήσετε έναν τελεστή μεταξύ δύο όρων αναζήτησης, η λειτουργία αναζήτησης χρησιμοποιεί τον τελεστή OR ως προεπιλογή. Ο τελεστής OR συνδέει δύο όρους αναζήτησης για τον εντοπισμό εγγράφων που περιέχουν οποιονδήποτε από τους δύο όρους αναζήτησης. Αυτός ο τελεστής είναι παρόμοιος με μια σχέση ένωσης συνόλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διπλή κάθετη γραμμή (||) αντί της λέξης OR.
AND
Ο τελεστής AND συνδέει δύο όρους αναζήτησης για τον εντοπισμό εγγράφων που περιέχουν και τους δύο όρους. Αυτός ο τελεστής είναι παρόμοιος με μια σχέση τομής συνόλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο & δύο φορές (&&) αντί της λέξης AND.
+
Ο τελεστής + τοποθετείται πριν από έναν όρο αναζήτησης και δηλώνει ότι τα αποτελέσματα που θα επιστραφούν πρέπει να περιέχουν αυτό τον όρο. Για παράδειγμα, για να αναζητήσετε έγγραφα που περιέχουν τη λέξη search και προαιρετικά τη λέξη terminology, καταχωρήστε το ερώτημα αναζήτησης ως εξής: +search terminology
NOT
Ο τελεστής NOT δηλώνει ότι ο όρος αναζήτησης που ακολουθεί δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Αυτός ο τελεστής είναι παρόμοιος με μια σχέση διαφοράς συνόλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το θαυμαστικό (!) αντί του τελεστή NOT.
Μην χρησιμοποιείτε τον τελεστή NOT μόνο με έναν όρο αναζήτησης. Για παράδειγμα, αν εκτελέσετε αναζήτηση με τον ακόλουθο όρο, δεν θα επιστραφούν αποτελέσματα: NOT "search terminology"
-
Όπως ο τελεστής NOT, ο τελεστής - τοποθετείται πριν από έναν όρο αναζήτησης και δηλώνει ότι τα αποτελέσματα που θα επιστραφούν δεν πρέπει να περιέχουν αυτό τον όρο.
Για παράδειγμα, για να αναζητήσετε έγγραφα που περιέχουν τη φράση search terminology, αλλά όχι τη φράση accurate results, καταχωρήστε τους όρους αναζήτησης ως εξής: "search terminology" -"accurate results"
Περιορισμός: Η δυνατότητα αναζήτησης με λογικούς τελεστές είναι διαθέσιμη μόνο αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αναζήτησης πλήρους κειμένου.
Αναζήτηση βάσει χρονικής περιόδου
Για να εκτελέσετε αναζήτηση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ορίστε την έναρξη και τη λήξη της περιόδου. Οι όροι αναζήτησης για αυτό το είδος αναζήτησης πρέπει να καταχωρούνται με την ακόλουθη μορφή: arrival:[εεεεΜΜηηΩΩλλδδΧΧΧ TO εεεεΜΜηηΩΩλλδδΧΧΧ]
Όπου:
 • εεεε - Δηλώνει το έτος.
 • ΜΜ - Δηλώνει το μήνα του έτους.
 • ηη - Δηλώνει την ημέρα του μήνα.
 • ΩΩ - Δηλώνει την ώρα της ημέρας.
 • λλ - Δηλώνει τα λεπτά της ώρας.
 • δδ - Δηλώνει τα δευτερόλεπτα.
 • ΧΧΧ - Δηλώνει τα χιλιοστά δευτερολέπτου.
Για παράδειγμα, για να βρείτε τα μηνύματα e-mail που λάβατε από τις 10 Οκτωβρίου 2009 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2009, καταχωρήστε στο πεδίο αναζήτησης τα εξής: arrival:[20091010000000000 TO 20091031000000000]
Περιορισμός: Η δυνατότητα αναζήτησης βάσει χρονικής περιόδου είναι διαθέσιμη μόνο αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αναζήτησης πλήρους κειμένου.

Δημιουργία κανόνων φιλτραρίσματος μηνυμάτων e-mail

Μπορείτε να δημιουργήσετε κανόνες για το φιλτράρισμα των εισερχόμενων μηνυμάτων e-mail κατά αποστολέα, παραλήπτη και θέμα. Η χρήση κανόνων επιτρέπει την αυτόματη τοποθέτηση των εισερχόμενων μηνυμάτων e-mail σε διαφορετικούς φακέλους ή τη διαβίβασή τους σε άλλους χρήστες.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Αν ένα εισερχόμενο μήνυμα e-mail ικανοποιεί περισσότερους από έναν κανόνες φιλτραρίσματος, το μήνυμα φιλτράρεται με βάση τον πρώτο κανόνα στη λίστα. Μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά με την οποία θα εφαρμόζονται οι κανόνες.

Διαδικασία

Για να δημιουργήσετε έναν κανόνα φιλτραρίσματος για τα εισερχόμενα μηνύματα e-mail, εκτελέστε την παρακάτω διαδικασία:

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις.
 2. Επιλέξτε Κανόνες.
 3. Επιλέξτε Δημιουργία κανόνα.
 4. Καταχωρήστε ένα όνομα για τον κανόνα στο πεδίο Δημιουργία κανόνα. Το όνομα κανόνα μπορεί να περιέχει έως και 100 χαρακτήρες ASCII ή μη ASCII. Τα ονόματα των κανόνων ταξινομούνται βάσει των χαρακτήρων ASCII. Δεν χρησιμοποιούνται πίνακες ICU (International Components for Unicode).
 5. Καταχωρήστε κείμενο στα πεδία Θέμα, Προς ή Κοιν. και Από τα οποία επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε ως κριτήρια για την αναγνώριση των εισερχόμενων μηνυμάτων e-mail.
  • Το κείμενο στα πεδία Θέμα, Προς ή Κοιν. και Από δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 100 χαρακτήρες.
  • Αν καταχωρήσετε διευθύνσεις e-mail διαχωρισμένες με κόμματα στο πεδίο Προς ή Κοιν. ή Από, η λειτουργία φιλτραρίσματος επιχειρεί να εντοπίσει στις διευθύνσεις e-mail των εισερχόμενων μηνυμάτων την ακριβή σειρά χαρακτήρων που ορίσατε στον κανόνα. Αν θέλετε να φιλτράρετε τα μηνύματα e-mail από πολλαπλές διευθύνσεις e-mail, πρέπει να δημιουργήσετε πολλαπλούς κανόνες και να ορίσετε κάθε διεύθυνση e-mail σε ξεχωριστό κανόνα.
 6. Στην ενότητα Εκτέλεση των ακόλουθων ενεργειών, επιλέξτε την ενέργεια που επιθυμείτε να εκτελείται για τα μηνύματα e-mail που ικανοποιούν τα κριτήριά σας. Μπορείτε να καταχωρήσετε έως πέντε διευθύνσεις e-mail στο πεδίου Διαβίβαση αντιγράφου σε. Αν θέλετε να προσθέσετε πάνω από πέντε, επικοινωνήστε με το διαχειριστή του συστήματος.
 7. Επιλέξτε Αποθήκευση.

Χειρισμός ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Η χρήση του φίλτρου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, διευκολύνοντας έτσι την εργασία σας και βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρόνο. Το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας εντοπίζει τα μηνύματα που φαίνονται ανεπιθύμητα και τα τοποθετεί στο φάκελο Ανεπιθύμητα.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Ορίστε συγκεκριμένα κριτήρια για τον εντοπισμό και την αποφυγή της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Μπορείτε να ορίσετε ασφαλείς διευθύνσεις e-mail και τομείς καθώς και διευθύνσεις e-mail και τομείς από όπου θα απαγορεύεται η λήψη μηνυμάτων.

Τα μηνύματα που αναγνωρίζονται ως ανεπιθύμητα παραδίδονται στο φάκελο Ανεπιθύμητα, εκτός αν προέρχονται από έναν αποκλεισμένο αποστολέα. Τα μηνύματα e-mail από αποκλεισμένους αποστολείς δεν παραδίδονται ποτέ σε εσάς.

Τα μηνύματα e-mail στο φάκελο Ανεπιθύμητα διαγράφονται μετά από 30 ημέρες.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις.
 2. Στην περιοχή πλοήγησης επιλέξτε Ανεπιθύμητη αλληλογραφία.
  • Επιλέξτε Προσθήκη ή αφαίρεση ασφαλών αποστολέων για να προσδιορίσετε τις διευθύνσεις e-mail και τους τομείς που αποτελούν ασφαλείς αποστολείς. Τα μηνύματα e-mail από ασφαλείς αποστολείς παραδίδονται πάντα στο φάκελο Εισερχόμενα.
  • Επιλέξτε Προσθήκη ή αφαίρεση ασφαλών λιστών διανομής για να δημιουργήσετε ασφαλείς λίστες διανομής. Με τη δημιουργία μιας ασφαλούς λίστας διανομής εξασφαλίζεται ότι θα λαμβάνεται πάντα μηνύματα e-mail όταν είστε μέλος αυτής της λίστας.

   Στα μηνύματα e-mail που χρησιμοποιούν λίστα διανομής για τον καθορισμό των παραληπτών ενδέχεται να μη χρησιμοποιείται η ακριβής διεύθυνση e-mail σας στο πεδίο του παραλήπτη. Αν δεν ορίσετε αυτές τις λίστες διανομής ως ασφαλείς, τα μηνύματα e-mail από αυτές τις λίστες ενδέχεται να χαρακτηριστούν ανεπιθύμητα, ανάλογα με τις ρυθμίσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που έχετε ορίσει.

  • Επιλέξτε Προσθήκη ή αφαίρεση αποκλεισμένων αποστολέων για να ορίσετε τις διευθύνσεις e-mail ή τους τομείς από όπου δεν θέλετε να λαμβάνετε μηνύματα e-mail. Τα μηνύματα e-mail που προέρχονται από αποκλεισμένες διευθύνσεις δεν παραδίδονται ποτέ σε εσάς.
  • Η λειτουργία Εντοπισμός ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αν επιθυμείτε να παραδίδονται όλα τα μηνύματα e-mail στο φάκελο Εισερχόμενα, απενεργοποιήστε το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας επιλέγοντας Απενεργοποίηση. Η απενεργοποίηση της λειτουργίας εντοπισμού ανεπιθύμητης αλληλογραφίας δεν επηρεάζει τη λίστα αποκλεισμένων αποστολέων.
  Οι ρυθμίσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που ορίζονται από το διαχειριστή του λογαριασμού μπορεί να υπερισχύουν των δικών σας ρυθμίσεων. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του λογαριασμού σας για πρόσθετες πληροφορίες.

Αποκλεισμός αποστολέων μηνυμάτων e-mail

Μπορείτε να ορίσετε διευθύνεις e-mail και ονόματα τομέων από όπου δεν θα επιτρέπεται η λήψη μηνυμάτων e-mail. Όταν λαμβάνετε μηνύματα e-mail από αποκλεισμένους αποστολείς, τα μηνύματα θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς να εμφανίζονται στο φάκελο Εισερχόμενα.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Τα μηνύματα από αποκλεισμένους αποστολείς διαγράφονται αμέσως. Δεν τοποθετούνται στο φάκελο Κάδος ανακύκλωσης.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις.
 2. Επιλέξτε Ανεπιθύμητα.
 3. Επιλέξτε Προσθήκη ή αφαίρεση αποκλεισμένων αποστολέων.
  • Για να αποκλείσετε μια μεμονωμένη διεύθυνση e-mail:
   1. Καταχωρήστε τη διεύθυνση e-mail που θέλετε να αποκλείσετε. Αν θέλετε να αποκλείσετε μεμονωμένες διευθύνσεις e-mail, πρέπει να προσθέσετε κάθε διεύθυνση ξεχωριστά.
   2. Επιλέξτε Προσθήκη. Η διεύθυνση e-mail προστίθεται στη λίστα αποκλεισμένων αποστολέων.
  • Για να αποκλείσετε έναν ολόκληρο τομέα διευθύνσεων e-mail:
   1. Πληκτρολογήστε την εντολή *@όνομα_τομέα.com. Για παράδειγμα, για να αποκλείσετε τον τομέα test.com, καταχωρήστε την εντολή *@test.com.
   2. Επιλέξτε Προσθήκη. Ο τομέας προστίθεται στη λίστα αποκλεισμένων αποστολέων.
 4. Όταν τελειώσετε, επιλέξτε Επιστροφή στις ρυθμίσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Επόμενες ενέργειες

Για να αφαιρέσετε μια διεύθυνση e-mail ή έναν τομέα από τη λίστα αποκλεισμένων αποστολέων, πατήστε στη διασύνδεση Αφαίρεση δίπλα στη διεύθυνση ή τον τομέα.

Ορισμός ασφαλών αποστολέων και λιστών διανομής

Μπορείτε να ορίσετε διευθύνσεις e-mail, ονόματα τομέων και λίστες διανομής που θεωρείτε ως ασφαλείς αποστολείς μηνυμάτων e-mail. Ο ορισμός ασφαλών αποστολέων διασφαλίζει ότι τα μηνύματα e-mail από αυτούς τους αποστολείς δεν θα αποστέλλονται στο φάκελο Ανεπιθύμητα.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Τα μηνύματα e-mail από τις διευθύνσεις e-mail και τους τομείς που έχουν οριστεί στη λίστα ασφαλών αποστολέων παραδίδονται πάντα στο φάκελο Εισερχόμενα.

Διαδικασία

Για να ορίσετε ασφαλείς αποστολείς και λίστες διανομής, εκτελέστε τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις.
 2. Επιλέξτε Ανεπιθύμητη αλληλογραφία.
 3. Επιλέξτε Προσθήκη ή αφαίρεση ασφαλών λιστών διανομής.
 4. Καταχωρήστε τις επιθυμητές πληροφορίες και επιλέξτε Προσθήκη.
 5. Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα για όλες τις διευθύνσεις e-mail που επιθυμείτε να ορίσετε ως ασφαλείς.

Έναρξη εργασιών με τα ημερολόγια

Τα ημερολόγια σας βοηθούν να διαχειρίζεστε το πρόγραμμά σας και τα συμβάντα στα οποία πρόκειται να συμμετάσχετε. Ο λογαριασμός σας μπορεί να διαθέτει τρία διαφορετικά είδη ημερολογίων, το προσωπικό σας ημερολόγιο, δευτερεύοντα ημερολόγια και ένα εταιρικό ημερολόγιο. Όλα τα ημερολόγια μπορούν να εμφανίζονται οργανωμένα ανά Ημέρα, Εβδομάδα ή Μήνα.

Προσωπικό ημερολόγιο

Κάθε χρήστης διαθέτει από προεπιλογή ένα προσωπικό ημερολόγιο. Ανάλογα με την αρχική ρύθμιση του λογαριασμού σας, το όνομα αυτού του ημερολογίου μπορεί να είναι είτε Προσωπικό ημερολόγιο είτε το όνομά σας. Μπορείτε να τροποποιήσετε το όνομα και την περιγραφή. Αν διαγράψετε τον τίτλο του προσωπικού σας ημερολογίου, το ημερολόγιο θα εμφανίζεται με την ένδειξη Χωρίς τίτλο.

Όταν εργάζεστε με το προσωπικό σας ημερολόγιο, μπορείτε να κάνετε τα εξής:
 • Δημιουργία συμβάντων και προγραμματισμός συσκέψεων
 • Παρακολούθηση σημαντικών ημερομηνιών και συσκέψεων
 • Παρακολούθηση της κατάστασης των συμμετεχόντων
 • Επιλογή προβολής ημέρας, εβδομάδας ή μήνα
 • Κοινή χρήση του ημερολογίου με συνεργάτες

Εταιρικό ημερολόγιο

Το εταιρικό ημερολόγιο χρησιμοποιείται για την ενημέρωση των υπαλλήλων της εταιρείας σας σχετικά με τα εταιρικά συμβάντα. Χρησιμοποιώντας το εταιρικό ημερολόγιο, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα συμβάντα και τις συσκέψεις της εταιρείας σας.

Η προσθήκη και η προβολή του εταιρικού ημερολογίου στη λίστα ημερολογίων σας επιτρέπονται από προεπιλογή. Για να τροποποιήσετε το εταιρικό ημερολόγιο, θα πρέπει να σας εκχωρηθεί το σχετικό δικαίωμα από το διαχειριστή του λογαριασμού σας.

Όλοι οι χρήστες του εταιρικού ημερολογίου βλέπουν το ίδιο σύνολο συμβάντων στο ημερολόγιο.

Δευτερεύοντα ημερολόγια

Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πολλαπλά ημερολόγια και να τα ορίσετε ως κοινόχρηστα με ολόκληρη την εταιρεία σας ή με μια συγκεκριμένη ομάδα χρηστών εντός της εταιρείας σας.

Όταν εργάζεστε με ένα δευτερεύον ημερολόγιο, μπορείτε να κάνετε τα εξής:
 • Δημιουργία συμβάντων και προγραμματισμός συσκέψεων
 • Παρακολούθηση σημαντικών ημερομηνιών και συσκέψεων
 • Επιλογή προβολής ημέρας, εβδομάδας ή μήνα
 • Κοινή χρήση του ημερολογίου με συνεργάτες
 • Τροποποίηση του ημερολογίου και αλλαγή του ονόματος, της περιγραφής ή των ρυθμίσεων πρόσβασης
 • Διαγραφή του ημερολογίου (Μαζί με το ημερολόγιο διαγράφονται και όλα τα συμβάντα που περιέχει.)

Διαχείριση συμβάντων ημερολογίων

Στο προσωπικό ημερολόγιο ή στα δευτερεύοντα ημερολόγιά σας, μπορείτε να επιλέξετε αν θα εμφανίζονται οι ώρες πριν ή μετά το τυπικό ωράριο εργασίας. Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, τα προγραμματισμένα συμβάντα πριν ή μετά το τυπικό ωράριο εργασίας θα εμφανίζονται κανονικά.

Η έναρξη και η λήξη της περιόδου θερινής ώρας δηλώνονται στα ημερολόγιά σας ως εξής:
 • Στην προβολή ημέρας, η απώλεια ή η προσθήκη μιας ώρας δηλώνεται με την αφαίρεση ή την επανάληψη της καταχώρησης 1:00 ΠΜ.
 • Στην προβολή εβδομάδας, η απώλεια ή η προσθήκη μιας ώρας δηλώνεται με διαγώνιες γραμμές στην ώρα μεταξύ 1:00 ΠΜ και 2:00 ΠΜ.

Εκτύπωση ημερολογίων

Για να εκτυπώσετε το ημερολόγιό σας:
 1. Επιλέξτε την προβολή, Ημέρα, Εβδομάδα ή Μήνας, που θέλετε να εκτυπώσετε.
 2. Επιλέξτε Εκτύπωση.

Ορισμός προτιμήσεων ημερολογίου

Οι προτιμήσεις για το ημερολόγιο επιτρέπουν τον ορισμό του τυπικού ωραρίου εργασίας καθώς και της ημέρας έναρξης της εργάσιμης εβδομάδας.

Διαδικασία

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις.
 2. Επιλέξτε Εμφάνιση στην ενότητα Ημερολόγιο.
 3. Ορίστε την ώρα έναρξης των εργάσιμων ημερών στο πεδίο Έναρξη ωραρίου εργασίας.
 4. Ορίστε τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών στο πεδίο Διάρκεια ωραρίου εργασίας.
 5. Ορίστε την πρώτη ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας στο πεδίο Αρχή εβδομάδας.
 6. Επιλέξτε Αποθήκευση.

Δημιουργία συμβάντος ημερολογίου

Μπορείτε να δημιουργήσετε συναντήσεις, να προγραμματίσετε συσκέψεις και να προγραμματίσετε ολοήμερα συμβάντα.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Όταν δημιουργείτε μια καταχώρηση ημερολογίου, μπορείτε να καταχωρήσετε έως 2000 χαρακτήρες μονού byte στα πεδία Θέμα και Τοποθεσία. Το όριο αυτό μειώνεται σε 1024 χαρακτήρες για τις γλώσσες με χαρακτήρες διπλού byte. Το όριο για το πεδίο Περιγραφή είναι 4096 χαρακτήρες.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε Ημερολόγιο > Νέο συμβάν.
 2. Επιλέξτε το ημερολόγιο που θα χρησιμοποιήσετε με το νέο συμβάν.
 3. Καταχωρήστε έναν τίτλο για το συμβάν στο πεδίο Θέμα. Ο τίτλος στο πεδίο Θέμα πρέπει να περιγράφει το σκοπό του συμβάντος.
 4. Στο πεδίο Ημερομηνία και ώρα, επιλέξτε την ημερομηνία και την ώρα έναρξης του συμβάντος. Αν το συμβάν πρόκειται να διαρκέσει ολόκληρη την ημέρα, επιλέξτε Ολοήμερο συμβάν.
 5. Ορίστε τη χρονική διάρκεια του συμβάντος στο πεδίο Διάρκεια. Αν ορίσετε μια χρονική διάρκεια μικρότερη των 5 λεπτών, η ώρα έναρξης του συμβάντος δεν εμφανίζεται στο ημερολόγιό σας.
 6. Προαιρετικά: Αν επιθυμείτε την επανάληψη της σύσκεψης:
  1. Επιλέξτε Επανάληψη και ορίστε τις λεπτομέρειες για την επανάληψη της σύσκεψης, συμπεριλαμβανομένων της συχνότητας και της ημερομηνίας λήξης.
   • Ο αριθμός των επαναλήψεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 1024, ενώ η χρονική περίοδος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 έτη. Για παράδειγμα, αν προγραμματίσετε την επανάληψη μιας σύσκεψης καθημερινά για τρία έτη, ο προγραμματισμός θα ισχύει μόνο για τις πρώτες 1024 επαναλήψεις.
   • Μετά τη δημιουργία της επαναλαμβανόμενης σύσκεψης, μπορείτε να ενημερώσετε και να δημιουργήσετε εξαιρέσεις για μία ή περισσότερες επαναλήψεις της σύσκεψης.
   • Η ενημέρωση κάποιων πεδίων έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της κατάστασης των συμμετεχόντων. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες πρέπει να απαντήσουν στην πρόσκληση της ενημερωμένης σύσκεψης αν επιθυμούν να συμμετάσχουν. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Τροποποίηση επαναλαμβανόμενης σύσκεψης.
  2. Επιλέξτε Ολοκλήρωση. Στο πεδίο Επανάληψη εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με τις επαναλήψεις της σύσκεψης.
 7. Στο πεδίο Προσκεκλημένοι, καταχωρήστε τις διευθύνσεις e-mail των προσώπων που θέλετε να προσκαλέσετε στο συμβάν. Διαχωρίστε τις διευθύνσεις e-mail με κόμματα.
 8. Επιλέξτε Εμφάνιση διαθεσιμότητας για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα των χρηστών στη λίστα προσκεκλημένων. Εμφανίζεται η διαθεσιμότητα όλων των χρηστών που περιέχονται στη λίστα προσκεκλημένων. Το καφέ χρώμα υποδηλώνει ότι ο χρήστης θα είναι απασχολημένος την καθορισμένη ώρα, ενώ το πράσινο χρώμα ότι ο χρήστης θα είναι διαθέσιμος.
 9. Επιλέξτε Συμπερίληψη διασύνδεσης με την ηλεκτρονική σύσκεψη για να συμπεριλάβετε στην πρόσκληση ημερολογίου μια διασύνδεση με την αίθουσα ηλεκτρονικών συσκέψεων στο SmartCloud for Social Business. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες του SmartCloud Engage. Το μήκος του κειμένου περιγραφής πρέπει να είναι αρκετά σύντομο ώστε να είναι δυνατή η συμπερίληψη της διασύνδεσης σύσκεψης. Αν το μήκος του κειμένου περιγραφής είναι πολύ μεγάλο, η διασύνδεση σύσκεψης δεν θα συμπεριληφθεί στην πρόσκληση. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συντομεύσετε την περιγραφή για να συμπεριλάβετε τη διασύνδεση.
 10. Στο πεδίο Τοποθεσία, καταχωρήστε την τοποθεσία όπου θα πραγματοποιηθεί το συμβάν.
 11. Στο πεδίο Περιγραφή, καταχωρήστε μια περιγραφή και πληροφορίες για το συμβάν, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης των συμμετεχόντων. Μπορείτε να καταχωρήσετε έως 4096 χαρακτήρες ενός byte. Το όριο αυτό μειώνεται σε 2048 χαρακτήρες για τις γλώσσες με χαρακτήρες διπλού byte.
 12. Πατήστε Αποθήκευση και αποστολή πρόσκλησης.

Τροποποίηση επαναλαμβανόμενης σύσκεψης

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις λεπτομέρειες μιας επαναλαμβανόμενης σύσκεψης και να ενημερώσετε συγκεκριμένες επαναλήψεις της. Η τροποποίηση των πληροφοριών σε συγκεκριμένα πεδία μπορεί να επηρεάσει είτε τη σύσκεψη είτε τους χρήστες στη λίστα προσκεκλημένων.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Περιορισμός:
 • Δεν είναι δυνατή η τροποποίηση της ημερομηνίας μιας επαναλαμβανόμενης σύσκεψης. Η ημερομηνία μπορεί να τροποποιηθεί μόνο για μια μεμονωμένη επανάληψη της σύσκεψης. Όταν επιλέξετε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης και των επόμενων επαναλήψεων, η περιοχή καταχώρησης της ημερομηνίας είναι απενεργοποιημένη.
 • Δεν μπορείτε να ενημερώσετε την τιμή στο πεδίο Επανάληψη. Για παράδειγμα, αν η αρχική σύσκεψη είχε προγραμματιστεί για εβδομαδιαία επανάληψη κάθε Τετάρτη, δεν μπορείτε να τροποποιήσετε τη σύσκεψη ώστε να επαναλαμβάνεται κάθε Πέμπτη. Αν επιθυμείτε να αλλάξετε το μοτίβο επανάληψης, διαγράψτε την αρχική σύσκεψη και δημιουργήστε μια νέα επαναλαμβανόμενη σύσκεψη.
 • Οι διαγραμμένες και οι τροποποιημένες επαναλήψεις της σύσκεψης δημιουργούνται ξανά με τα ενημερωμένα κριτήρια. Όλες οι εξαιρέσεις που είχατε δημιουργήσει για την επαναλαμβανόμενη σύσκεψη αφαιρούνται, εκτός των αλλαγών που έγιναν στην ημερομηνία.
 • Αν ορίσετε μια χρονική διάρκεια μικρότερη των 5 λεπτών, η ώρα έναρξης του συμβάντος δεν εμφανίζεται στο ημερολόγιό σας.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε στο ημερολόγιο το συμβάν που θέλετε να τροποποιήσετε.
 2. Επιλέξτε Λεπτομέρειες συμβάντος.
  • Αν θέλετε να ενημερώσετε μόνο μία επανάληψη της σύσκεψης:
   1. Επιλέξτε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης. Το πεδίο Επανάληψη δεν εμφανίζεται όταν τροποποιείτε μια συγκεκριμένη επανάληψη μιας επαναλαμβανόμενης σύσκεψης.
   2. Τροποποιήστε κατάλληλα τις πληροφορίες στα πεδία Θέμα, Προσκεκλημένοι, Τοποθεσία ή Περιγραφή. Η αλλαγή των πληροφοριών σε αυτά τα πεδία δεν επανακαθορίζει την κατάσταση συμμετοχής.
   3. Ενημερώστε κατάλληλα τα πεδία Ημερομηνία και ώρα και Διάρκεια. Η κατάσταση συμμετοχής επανακαθορίζεται και όλοι οι χρήστες στη λίστα προσκεκλημένων πρέπει να απαντήσουν ξανά για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους. Αν ορίσετε μια χρονική διάρκεια μικρότερη των 5 λεπτών, η ώρα έναρξης του συμβάντος δεν εμφανίζεται στο ημερολόγιό σας.
  • Αν θέλετε να ενημερώσετε πολλαπλές επαναλήψεις της σύσκεψης:
   1. Επιλέξτε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης και των επόμενων επαναλήψεων.
   2. Τροποποιήστε κατάλληλα τις πληροφορίες στα πεδία Θέμα, Προσκεκλημένοι, Τοποθεσία ή Περιγραφή. Οι αλλαγές σε αυτά τα πεδία εφαρμόζονται στην καθορισμένη επανάληψη και σε όλες τις μελλοντικές επαναλήψεις της σύσκεψης. Η αλλαγή των πληροφοριών σε αυτά τα πεδία δεν επανακαθορίζει την κατάσταση συμμετοχής.
   3. Ενημερώστε κατάλληλα τις πληροφορίες για την ώρα ή τη διάρκεια. Οι αλλαγές σε αυτές τις πληροφορίες εφαρμόζονται στην καθορισμένη επανάληψη και σε όλες τις μελλοντικές επαναλήψεις της σύσκεψης. Η κατάσταση συμμετοχής επανακαθορίζεται και όλοι οι χρήστες στη λίστα προσκεκλημένων πρέπει να απαντήσουν ξανά για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους.
 3. Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές, επιλέξτε Αποθήκευση και αποστολή. Σε όλους τους χρήστες που περιλαμβάνονται στη λίστα προσκεκλημένων αποστέλλεται ειδοποίηση για την ενημερωμένη σύσκεψη.

Αναζήτηση ελεύθερου χρόνου για ένα συμβάν ημερολογίου

Όταν χρησιμοποιείτε το προσωπικό σας ημερολόγιο για να προγραμματίσετε ή να τροποποιήσετε ένα συμβάν, μπορείτε να δείτε πότε οι άλλοι χρήστες είναι διαθέσιμοι.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Η διαθεσιμότητα είναι η μοναδική πληροφορία του ημερολογίου και του συμβάντος που εμφανίζεται σε άλλους χρήστες του IBM SmartCloud iNotes.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε Ημερολόγιο.
  • Για ένα νέο συμβάν:
   1. Επιλέξτε Νέο συμβάν.
   2. Καταχωρήστε τις απαραίτητες πληροφορίες στα πεδία Ημερομηνία και ώρα, Διάρκεια και Προσκεκλημένοι.
  • Για ένα υπάρχον συμβάν:
   1. Επιλέξτε τον τίτλο του συμβάντος.
   2. Επιλέξτε Λεπτομέρειες συμβάντος.
   3. Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στα πεδία Ημερομηνία και ώρα, Διάρκεια και Προσκεκλημένοι.
 2. Επιλέξτε Εμφάνιση διαθεσιμότητας. Το καφέ χρώμα δηλώνει ότι ο προσκεκλημένος είναι απασχολημένος ή έχει προγραμματίσει κάποια δραστηριότητα τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Αντίθετα, το πράσινο χρώμα δηλώνει ότι ο προσκεκλημένος είναι διαθέσιμος.
 3. Αν εκτελέσετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ενέργειες, οι πληροφορίες διαθεσιμότητας όλων των προσκεκλημένων θα ενημερωθούν αυτόματα:
  • Διαγραφή χρήστη από τη λίστα προσκεκλημένων
  • Τροποποίηση της διάρκειας του συμβάντος
  • Τροποποίηση της ημερομηνίας και της ώρας έναρξης

Απάντηση σε προσκλήσεις

Όταν λάβετε μια πρόσκληση ημερολογίου του IBM SmartCloud iNotes, μπορείτε να απαντήσετε στην πρόσκληση ή να δείτε πρόσθετες πληροφορίες για το συμβάν μέσω του μηνύματος e-mail ή του ημερολογίου. Αν απαντήσετε στην αρχική πρόσκληση με Ναι ή Πιθανώς, θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε αργότερα την κατάσταση συμμετοχής σας.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Όταν λάβετε μια πρόσκληση ημερολογίου, η πρόσκληση εμφανίζεται στο φάκελο Εισερχόμενα.

Αν λάβετε την πρόσκληση απευθείας από το δημιουργό του συμβάντος, η πρόσκληση προστίθεται στο ημερολόγιό σας και ο τίτλος της εμφανίζεται με παύλες. Οι παύλες θα αφαιρεθούν από τον τίτλο όταν απαντήσετε στην πρόσκληση.

Αν λάβετε την πρόσκληση ως μήνυμα που σας διαβιβάστηκε από κάποιον άλλο προσκεκλημένο, το συμβάν δεν θα προστεθεί στο ημερολόγιο παρά μόνο αν απαντήσετε με Ναι ή Πιθανώς.

Διαδικασία

 1. Μπορείτε να απαντήσετε στην πρόσκληση που λάβατε από τον δημιουργό του συμβάντος από την καρτέλα Αλληλογραφία ή Ημερολόγιο.
  • Για να απαντήσετε από την καρτέλα Αλληλογραφία:
   1. Επιλέξτε Αλληλογραφία.
   2. Επιλέξτε το φάκελο Εισερχόμενα.
   3. Ανοίξτε το μήνυμα e-mail που περιέχει την πρόσκληση. Εμφανίζονται οι πληροφορίες του χρονοδιαγράμματος του συμβάντος. Μπορείτε να επιλέξετε Λεπτομέρειες συμβάντος για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

    Αν η πρόσκληση αφορά επαναλαμβανόμενη σύσκεψη, όταν ανοίξετε το μήνυμα e-mail εμφανίζονται οι λεπτομέρειες για τη σύσκεψη.

   4. Στο πεδίο Θα συμμετάσχετε;, απαντήστε στην πρόσκληση επιλέγοντας Ναι, Όχι ή Πιθανώς. Αν απαντήσετε Όχι, η πρόσκληση διαγράφεται και δεν μπορείτε να την ανακτήσετε. Αν απαντήσετε Ναι ή Πιθανώς, η απάντηση ισχύει για όλες τις επαναλήψεις της σύσκεψης.
  • Για να απαντήσετε από την καρτέλα Ημερολόγιο:
   1. Επιλέξτε Ημερολόγιο.
   2. Επιλέξτε τον τίτλο του συμβάντος και στη συνέχεια επιλέξτε Λεπτομέρειες συμβάντος.
   3. Αν η πρόσκληση αφορά επαναλαμβανόμενη σύσκεψη:
    • Επιλέξτε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης για να απαντήσετε μόνο στην καθορισμένη επανάληψη της σύσκεψης.
    • Επιλέξτε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης και των επόμενων επαναλήψεων για να απαντήσετε στην καθορισμένη επανάληψη και σε όλες τις μελλοντικές επαναλήψεις της σύσκεψης.
   4. Στην ενότητα Συμμετοχή, απαντήστε στην πρόσκληση επιλέγοντας Ναι, Όχι ή Πιθανώς. Αν απαντήσετε Όχι, η πρόσκληση διαγράφεται και δεν μπορείτε να την ανακτήσετε. Αν απαντήσετε Ναι ή Πιθανώς, αφαιρείται η υπογράμμιση από το κείμενο του τίτλου της σύσκεψης. Αν πρόκειται για επαναλαμβανόμενη σύσκεψη, η υπογράμμιση αφαιρείται από τον τίτλο για κάθε επανάληψη για την οποία απαντάτε.
 2. Για να απαντήσετε σε μια πρόσκληση που σας διαβιβάστηκε από κάποιον άλλο προσκεκλημένο, επιλέξτε Ναι ή Πιθανώς. Το συμβάν θα προστεθεί στο ημερολόγιό σας. Όταν απαντάτε σε μια πρόσκληση που σας διαβιβάστηκε από κάποιον άλλο προσκεκλημένο, δεν αποστέλλεται μήνυμα απάντησης στο δημιουργό του συμβάντος.

Επόμενες ενέργειες

Αν απαντήσατε στην αρχική πρόσκληση με Ναι ή Πιθανώς, μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση συμμετοχής σας.
 1. Επιλέξτε τον τίτλο του συμβάντος και στη συνέχεια επιλέξτε Λεπτομέρειες συμβάντος. Στο πεδίο Συμμετοχή, υπάρχει μια επιλογή που σας επιτρέπει να αλλάξετε την κατάσταση συμμετοχής σας.
 2. Επιλέξτε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης για να αλλάξετε την κατάσταση συμμετοχής σας μόνο για την καθορισμένη επανάληψη της σύσκεψης.
 3. Επιλέξτε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης και των επόμενων επαναλήψεων για να αλλάξετε την κατάσταση συμμετοχής σας για την καθορισμένη επανάληψη και για όλες τις μελλοντικές επαναλήψεις της σύσκεψης.
 4. Αν έχετε λάβει μια πρόσκληση και το συμβάν επαναπρογραμματιστεί, στο ημερολόγιό σας θα εμφανιστεί μια ενημερωμένη πρόσκληση με υπογραμμισμένο τίτλο γκρι χρώματος. Το γκρι χρώμα και η υπογράμμιση δηλώνουν ότι θα πρέπει να απαντήσετε στην πρόσκληση. Η αποστολή ενημερωμένων προσκλήσεων γίνεται όταν οι διοργανωτές των συσκέψεων ενημερώνουν την ημερομηνία και ώρα, τη διάρκεια και τις πληροφορίες επανάληψης των συσκέψεων.

Τροποποίηση συμβάντος ημερολογίου

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις λεπτομέρειες ενός προγραμματισμένου συμβάντος. Οι αλλαγές σας θα αποσταλούν αυτόματα σε όλους τους χρήστες που περιλαμβάνονται στη λίστα προσκεκλημένων.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Αν ενημερώσετε τη λίστα προσκεκλημένων για όλες τις επαναλήψεις μιας σύσκεψης, η λίστα προσκεκλημένων αντικαθίσταται. Βεβαιωθείτε ότι τη σημείωση για το ενημερωμένο συμβάν θα τη λάβουν όλοι οι χρήστες που επιθυμείτε να προσκληθούν στο ενημερωμένο συμβάν και όχι μόνο οι πρόσθετοι χρήστες.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε Ημερολόγιο.
 2. Επιλέξτε το ημερολόγιο που περιέχει το συμβάν για το οποίο επιθυμείτε να τροποποιήσετε τις λεπτομέρειες.
 3. Εντοπίστε το συμβάν στο ημερολόγιο. Το όνομα του συμβάντος εμφανίζεται σε μορφή διασύνδεσης. Επιλέξτε αυτή τη διασύνδεση για να τροποποιήσετε το συμβάν.
 4. Επιλέξτε Λεπτομέρειες συμβάντος.
  • Αν η σύσκεψη δεν είναι επαναλαμβανόμενη, τροποποιήστε κατάλληλα τις πληροφορίες στα πεδία Θέμα, Ημερομηνία και ώρα, Διάρκεια, Προσκεκλημένοι, Τοποθεσία και Περιγραφή.
  Αν ορίσετε μια χρονική διάρκεια μικρότερη των 5 λεπτών, η ώρα έναρξης του συμβάντος δεν εμφανίζεται στο ημερολόγιό σας.
  • Αν η σύσκεψη είναι επαναλαμβανόμενη και θέλετε να ενημερώσετε μία μόνο επανάληψη της σύσκεψης:
   1. Επιλέξτε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης. Το πεδίο Επανάληψη δεν εμφανίζεται όταν τροποποιείτε μια συγκεκριμένη επανάληψη μιας επαναλαμβανόμενης σύσκεψης.
   2. Τροποποιήστε κατάλληλα τις πληροφορίες στα πεδία Θέμα, Προσκεκλημένοι, Τοποθεσία ή Περιγραφή. Η αλλαγή των πληροφοριών σε αυτά τα πεδία δεν επανακαθορίζει την κατάσταση συμμετοχής.
   3. Ενημερώστε κατάλληλα τα πεδία Ημερομηνία και ώρα και Διάρκεια. Η κατάσταση συμμετοχής επανακαθορίζεται και όλοι οι χρήστες στη λίστα προσκεκλημένων πρέπει να απαντήσουν ξανά για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους. Αν ορίσετε μια χρονική διάρκεια μικρότερη των 5 λεπτών, η ώρα έναρξης του συμβάντος δεν εμφανίζεται στο ημερολόγιό σας.
  • Αν η σύσκεψη είναι επαναλαμβανόμενη και θέλετε να ενημερώσετε πολλαπλές επαναλήψεις της σύσκεψης:
   1. Επιλέξτε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης και των επόμενων επαναλήψεων.
   2. Τροποποιήστε κατάλληλα τις πληροφορίες στα πεδία Θέμα, Προσκεκλημένοι, Τοποθεσία ή Περιγραφή. Οι αλλαγές σε αυτά τα πεδία εφαρμόζονται στην καθορισμένη επανάληψη και σε όλες τις μελλοντικές επαναλήψεις της σύσκεψης. Η αλλαγή των πληροφοριών σε αυτά τα πεδία δεν επανακαθορίζει την κατάσταση συμμετοχής.
   3. Ενημερώστε κατάλληλα τις πληροφορίες για την ώρα ή τη διάρκεια. Οι αλλαγές σε αυτές τις πληροφορίες εφαρμόζονται στην καθορισμένη επανάληψη και σε όλες τις μελλοντικές επαναλήψεις της σύσκεψης. Η κατάσταση συμμετοχής επανακαθορίζεται και όλοι οι χρήστες στη λίστα προσκεκλημένων πρέπει να απαντήσουν ξανά για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους.
 5. Επιλέξτε Συμπερίληψη διασύνδεσης με την ηλεκτρονική σύσκεψη για να συμπεριλάβετε στην πρόσκληση ημερολογίου μια διασύνδεση με την αίθουσα ηλεκτρονικών συσκέψεων στο SmartCloud for Social Business. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες του SmartCloud Engage. Το μήκος του κειμένου περιγραφής πρέπει να είναι αρκετά σύντομο ώστε να είναι δυνατή η συμπερίληψη της διασύνδεσης σύσκεψης. Αν το μήκος του κειμένου περιγραφής είναι πολύ μεγάλο, η διασύνδεση σύσκεψης δεν θα συμπεριληφθεί στην πρόσκληση. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συντομεύσετε την περιγραφή για να συμπεριλάβετε τη διασύνδεση.
 6. Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές, επιλέξτε Αποθήκευση και αποστολή πρόσκλησης. Σε όλους τους χρήστες που περιλαμβάνονται στη λίστα προσκεκλημένων αποστέλλεται ειδοποίηση για την ενημερωμένη σύσκεψη.

Επόμενες ενέργειες

Μπορείτε να δείτε μια λίστα των χρηστών που έλαβαν μια πρόσκληση. Σε αυτή τη λίστα εμφανίζεται επίσης η κατάσταση των χρηστών, δηλαδή αν έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση, αν την έχουν απορρίψει ή αν δεν έχουν απαντήσει. Για να δείτε αυτή τη λίστα, μεταβείτε στη σελίδα Λεπτομέρειες συμβάντος και επιλέξτε Εμφάνιση κατάστασης προσκεκλημένων.
Σημείωση: Προς το παρόν, δεν είναι δυνατή η επεξεργασία των αυτοματοποιημένων απαντήσεων που ζητούν τον επαναπρογραμματισμό του συμβάντος.

Πρόσθετες εργασίες ημερολογίου

Εκτός από τον προγραμματισμό συμβάντων, μπορείτε να εκτελέσετε κι άλλες εργασίες με το ημερολόγιό σας.

Εισαγωγή συμβάντων ημερολογίου

Μπορείτε να εισαγάγετε συμβάντα στο ημερολόγιο σας στο IBM SmartCloud iNotes από άλλες εφαρμογές ημερολογίου, όπως το Microsoft Outlook.

Πριν ξεκινήσετε

Πριν εισαγάγετε συμβάντα ημερολογίου στο SmartCloud iNotes, πρέπει να εξαγάγετε τα συμβάντα ημερολογίου από την εφαρμογή ημερολογίου όπου βρίσκονται. Συμβουλευτείτε την ακόλουθη λίστα:
 • Microsoft Outlook 2003: Τα μεμονωμένα συμβάντα μπορούν να αποθηκευτούν ως αρχεία .ics. Για να εξαγάγετε ολόκληρο το ημερολόγιο, κάθε συμβάν στο ημερολόγιο θα πρέπει να έχει αποθηκευτεί. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του Microsoft Outlook 2003.
 • Για το Microsoft Outlook 2007 παρέχονται πολλαπλές επιλογές για την εξαγωγή συμβάντων ημερολογίου. Χρησιμοποιήστε την επιλογή Full Details (Όλες οι λεπτομέρειες) για τη συμπερίληψη όλων των σχετικών πληροφοριών στο εξαγόμενο αρχείο .ics. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του Microsoft Outlook 2007.
 • IBM Lotus Domino: Τα συμβάντα ημερολογίου μπορούν να εξαχθούν σε ένα αρχείο .ics, χωρίς όμως το όνομα διοργανωτή ή τη λίστα συμμετεχόντων. Επιπλέον, δεν είναι δυνατή η εξαγωγή ολοήμερων συμβάντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του Lotus Domino.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον κατάλογο όπου βρίσκονται όλα τα αρχεία που περιέχουν τις πληροφορίες που θέλετε να εισαγάγετε.

Ελέγξτε το μέγεθος κάθε αρχείου που επιθυμείτε να εισαγάγετε. Αν το μέγεθος του αρχείου είναι πάνω από 10 MB, η διαδικασία εισαγωγής δεν θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Διαδικασία

Επαναλάβετε την παρακάτω διαδικασία για κάθε αρχείο που περιέχει συμβάντα ημερολογίου που επιθυμείτε να εισαγάγετε:

 1. Επιλέξτε Ημερολόγιο.
 2. Επιλέξτε Εισαγωγή συμβάντων.
 3. Πατήστε Αναζήτηση για να εντοπίσετε το αρχείο .ics που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την εισαγωγή συμβάντων ημερολογίου.
 4. Επιλέξτε το αρχείο και πατήστε Εισαγωγή. Κατά τη διάρκεια της εισαγωγής, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το SmartCloud iNotes.

Αποτελέσματα

Αν η διάρκεια της διαδικασίας εισαγωγής είναι μεγαλύτερη από μερικά δευτερόλεπτα, εμφανίζεται ένα μήνυμα κατάστασης που σας ενημερώνει ότι γίνεται εισαγωγή συμβάντων. Η διαδικασία εισαγωγής ενδέχεται να διαρκέσει μερικά λεπτά.

Κατά τη διαδικασία εισαγωγής, ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα που οφείλονται στους ακόλουθους λόγους:
 • Ένα συμβάν που προσπαθείτε να εισαγάγετε περιέχει μη υποστηριζόμενες πληροφορίες.
 • Αν παρουσιαστούν πάρα πολλά προβλήματα, η διαδικασία εισαγωγής θα διακοπεί.
Αν παρουσιαστούν προβλήματα κατά την εισαγωγή, ελέγξτε αν το αρχείο .ics περιέχει μη έγκυρα δεδομένα ή δεδομένα που δεν υπάρχουν στο ημερολόγιό σας στο SmartCloud iNotes.

Ρύθμιση λογαριασμού CalDAV

Η ρύθμιση ενός λογαριασμού εξυπηρετητή CalDAV επιτρέπει την πρόσβαση σε πληροφορίες ημερολογίου και την κοινή χρήση τους με άλλες εφαρμογές ημερολογίου. Μετά τη ρύθμιση αυτού του λογαριασμού, θα μπορείτε να συγχρονίζετε τις πληροφορίες ημερολογίου με εφαρμογές άλλων χρηστών και διαφορετικών συσκευών.

Πριν ξεκινήσετε

Η ρύθμιση ενός λογαριασμού CalDAV επιτρέπει το συγχρονισμό όλων των ημερολογίων που εμφανίζονται στη λίστα Τα ημερολόγιά μου, συμπεριλαμβανομένων του κύριου και των δευτερευόντων ημερολογίων σας. Για τα κοινόχρηστα ημερολόγια, χρησιμοποιήστε τη σελίδα Εύρεση κοινόχρηστων ημερολογίων για να επιλέξετε τα κοινόχρηστα ημερολόγια που θέλετε να συμπεριλάβετε.

Οι συσκευές iOS έχουν δοκιμαστεί επίσημα και είναι προς το παρόν οι μόνες συσκευές CalDAV που υποστηρίζονται για χρήση με το SmartCloud iNotes. Άλλες κινητές συσκευές και άλλοι πελάτες CalDAV για προσωπικούς υπολογιστές μπορεί να λειτουργούν με το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί και δεν υποστηρίζονται ακόμη.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη διεύθυνση e-mail σας στο IBM SmartCloud iNotes. Αυτή είναι η διεύθυνση e-mail που έχει οριστεί για το λογαριασμό σας.

Στις ακόλουθες περιπτώσεις, ενδέχεται να έχετε περισσότερες από μία διευθύνσεις e-mail στο SmartCloud for Social Business:
 • Αν χρησιμοποιείτε τη διασύνδεση Χρήση της σύνδεσης του οργανισμού μου στη σελίδα σύνδεσης του δικτυακού τόπου SmartCloud for Social Business για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, η διεύθυνση e-mail που καταχωρείτε στη σελίδα σύνδεσης μπορεί να διαφέρει από τη διεύθυνση e-mail σας στο SmartCloud iNotes.
 • Αν η εταιρεία σας έχει πολλαπλές συνδρομές στο SmartCloud for Social Business, μπορεί να έχετε μια ξεχωριστή διεύθυνση e-mail για κάθε συνδρομή. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να συμβαίνει αν η εταιρεία σας χρησιμοποιεί το SmartCloud Engage και το SmartCloud iNotes.
Η διεύθυνση e-mail σας για το SmartCloud iNotes περιλαμβάνεται στον Οδηγό έναρξης εργασιών που σας είχε σταλεί την πρώτη φορά που συνδεθήκατε. Μπορείτε επίσης να δείτε τη διεύθυνση e-mail σας για το SmartCloud iNotes επιλέγοντας Προτιμήσεις > Βασικές πληροφορίες. Η διεύθυνση εμφανίζεται στο πεδίο Όνομα λογαριασμού στην ενότητα Ρυθμίσεις εξυπηρετητών αλληλογραφίας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα iOS4 ή μια νεότερη έκδοση. Αν χρησιμοποιείτε μια προγενέστερη έκδοση, πρέπει να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σύστημα στην έκδοση iOS4 ή σε νεότερη έκδοση.

Διαδικασία

Για τη μη αυτόματη ρύθμιση ενός λογαριασμού CalDAV, εκτελέστε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Αν χρησιμοποιείτε μια συσκευή iOS και θέλετε να ρυθμίσετε αυτόματα ένα λογαριασμό CalDAV χρησιμοποιώντας το προφίλ SmartCloud iNotes, ανατρέξτε στο θέμα Ρύθμιση κινητής συσκευής.

 1. Στη συσκευή iOS, επιλέξτε Settings (Ρυθμίσεις) > Mail, Contacts, Calendars (Αλληλογραφία, Επαφές, Ημερολόγια) > Add account... (Προσθήκη λογαριασμού...) > Other (Άλλο) > Add CalDAV Account (Προσθήκη λογαριασμού CalDAV).
 2. Ορίστε τις ακόλουθες πληροφορίες:
  1. Server (Εξυπηρετητής): mail-usw.lotuslive.com.
  2. User name (Όνομα χρήστη): Η διεύθυνση e-mail σας στο SmartCloud iNotes. Για παράδειγμα, ibm@ocsmail.lotuslive.com.
  3. Password (Κωδικός πρόσβασης): Ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε.
  4. Description (Περιγραφή): Μια περιγραφή του λογαριασμού σας.
 3. Πατήστε Next (Επόμενο). Δεν θα εμφανιστεί κανένα μήνυμα αν η σύνδεση είναι επιτυχής.
 4. Όταν ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός, ανοίξτε την εφαρμογή Ημερολόγιο στη συσκευή σας για να δείτε τα ημερολόγιά σας και τα συμβάντα που περιέχουν.

Επόμενες ενέργειες

Ο κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό σας θα λήγει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο διαχειριστής του λογαριασμού σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στο SmartCloud iNotes, προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου για να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει.

Εκχώρηση δικαιώματος κοινής χρήσης και τροποποίησης ημερολογίου

Η διάθεση ενός ημερολογίου για κοινή χρήση σάς επιτρέπει να μοιραστείτε πληροφορίες για το καθημερινό σας πρόγραμμα με όλους τους χρήστες στην εταιρεία σας ή με μια ομάδα επιλεγμένων χρηστών.

Διαδικασία

Για να επιτρέψετε την πρόσβαση σε άλλους χρήστες ή για να αλλάξετε το είδος των δικαιωμάτων ενός χρήστη στον οποίο έχετε ήδη διαθέσει το ημερολόγιο για κοινή χρήση, πρέπει να τροποποιήσετε το ημερολόγιο:

 1. Μεταβείτε στο Ημερολόγιο.
 2. Μεταβείτε στην ενότητα Τα ημερολόγιά μου και επιλέξτε το ημερολόγιο που θέλετε να τροποποιήσετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε Τροποποίηση και κοινή χρήση.
 3. Ορίστε τους χρήστες οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο ημερολόγιό σας.
  1. Καταχωρήστε πληροφορίες στο πεδίο Κοινή χρήση με. Επιλέξτε ένα πρόσωπο ή, αν είστε μέλος μιας εταιρείας, μπορείτε να διαθέσετε το ημερολόγιο για κοινή χρήση με ολόκληρη την εταιρεία.
  2. Ορίστε το δικαίωμα για το πρόσωπο ή η εταιρεία. Το δικαίωμα Αναγνώστης επιτρέπει την ανάγνωση του ημερολογίου από άλλο χρήστη. Το δικαίωμα Συντάκτης επιτρέπει τη δημιουργία και τροποποίηση καταχωρήσεων του ημερολογίου από άλλο χρήστη.
   • Ένας χρήστης μπορεί να έχει ταυτόχρονα τα δικαιώματα Συντάκτης και Αναγνώστης. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκχωρήσετε σε ένα χρήστη το δικαίωμα Συντάκτης για το ημερολόγιό σας, αλλά να έχετε εκχωρήσει το δικαίωμα Αναγνώστης στην ομάδα που ανήκει ο χρήστης. Επίσης μπορεί να έχετε εκχωρήσει σε ένα χρήστη το δικαίωμα Αναγνώστης και στην ομάδα του το δικαίωμα Συντάκτης.
   • Όταν εκχωρηθούν ταυτόχρονα τα δικαιώματα Συντάκτης και Αναγνώστης, για τον χρήστη ισχύει πάντα το δικαίωμα Συντάκτης. Το δικαίωμα Αναγνώστης παραβλέπεται.
  3. Επιλέξτε Προσθήκη και επαναλάβετε αυτό το βήμα για να προσθέσετε χρήστες.
 4. Όταν ολοκληρώσετε την προσθήκη χρηστών, πατήστε Αποθήκευση.

Αφαίρεση ημερολογίου από τη λίστα ημερολογίων

Όταν αφαιρείτε ένα ημερολόγιο από τη λίστα ημερολογίων που εμφανίζεται στο λογαριασμό σας στο IBM SmartCloud iNotes, το ημερολόγιο δεν διαγράφεται. Το ημερολόγιο συνεχίζει να υπάρχει, ωστόσο δεν εμφανίζεται στη λίστα ημερολογίων. Μπορείτε να το επαναφέρετε στη λίστα όποτε θέλετε.

Διαδικασία

Για να αφαιρέσετε ένα ημερολόγιο από τη λίστα ημερολογίων, ολοκληρώστε την ακόλουθη διαδικασία:

 1. Επιλέξτε Ημερολόγιο.
 2. Μεταβείτε στην ενότητα Τα ημερολόγιά μου και επιλέξτε το ημερολόγιο που θέλετε να αφαιρέσετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε Αφαίρεση από τα ημερολόγιά μου. Το ημερολόγιο αφαιρείται από τη λίστα ημερολογίων.

Επόμενες ενέργειες

Αν επιθυμείτε να προσθέσετε ξανά το ημερολόγιο στη λίστα Τα ημερολόγιά μου:
 1. Επιλέξτε το εικονίδιο δίπλα από την ετικέτα Τα ημερολόγιά μου.
 2. Επιλέξτε Εύρεση ημερολογίων.
 3. Επιλέξτε το ημερολόγιο από τη λίστα που εμφανίζεται και στη συνέχεια επιλέξτε Επιστροφή στο ημερολόγιο.

Αναζήτηση και κοινή χρήση ημερολογίων

Μπορείτε να αναζητήσετε ημερολόγια για τα οποία σας έχει εκχωρηθεί δικαίωμα ανάγνωσης ή τροποποίησης. Στην αναζήτηση συμπεριλαμβάνονται και τα δευτερεύοντα ημερολόγια που έχετε δημιουργήσει.

Διαδικασία

Για να εντοπίσετε ημερολόγια για τα οποία σας έχει εκχωρηθεί ή έχετε εκχωρήσει το δικαίωμα κοινής χρήσης, εκτελέστε την παρακάτω διαδικασία:

 1. Επιλέξτε Ημερολόγιο.
 2. Πατήστε στο εικονίδιο δίπλα στον τίτλο της ενότητας Τα ημερολόγιά μου και επιλέξτε Εύρεση ημερολογίων. θα εμφανιστεί μια λίστα με τα ημερολόγια που μοιράζεστε ή που μπορείτε να μοιραστείτε.
 3. Επιλέξτε Παρακολούθηση για κάθε ημερολόγιο που θέλετε να εμφανίζεται στη λίστα ημερολογίων. Ένα σημάδι επιλογής θα προστεθεί δίπλα σε κάθε επιλεγμένο ημερολόγιο.
 4. Πατήστε στη διασύνδεση Επιστροφή στο ημερολόγιο. Όλα τα επιλεγμένα ημερολόγια εμφανίζονται στην ενότητα Τα ημερολόγιά μου.

Δημιουργία δευτερεύοντος ημερολογίου

Τα δευτερεύοντα ημερολόγια παρέχουν μια μέθοδο για την κοινή χρήση δεδομένων διατηρώντας ταυτόχρονα ιδιωτικό το προσωπικό ημερολόγιό σας.

Σχετικά με αυτή την εργασία

Κάθε χρήστης διαθέτει από προεπιλογή ένα προσωπικό ημερολόγιο. Μπορείτε να δημιουργήσετε δευτερεύοντα ημερολόγια για να τα χρησιμοποιήσετε από κοινού με επιλεγμένους χρήστες ή με ολόκληρη την εταιρεία σας. Μπορείτε να εκχωρήσετε σε άλλους χρήστες το δικαίωμα ανάγνωσης ή τροποποίησης ενός δευτερεύοντος ημερολογίου.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε Ημερολόγιο.
 2. Πατήστε στο εικονίδιο δίπλα στον τίτλο της ενότητας Τα ημερολόγιά μου και επιλέξτε Δημιουργία ημερολογίου.
 3. Καταχωρήστε ένα Τίτλο ημερολογίου και μια Περιγραφή.
 4. Προαιρετικά: Ορίστε τους χρήστες με τους οποίους θέλετε να κάνετε κοινή χρήση του ημερολογίου:
  1. Επιλέξτε ένα πρόσωπο με το οποίο θα είναι δυνατή η κοινή χρήση του ημερολογίου ή, αν είστε μέλος μιας εταιρείας, μπορείτε να διαθέσετε το ημερολόγιο για κοινή χρήση με ολόκληρη την εταιρεία.
  2. Ορίστε ένα δικαίωμα για τον χρήστη ή την εταιρεία με την οποία θα κάνετε κοινή χρήση του ημερολογίου. Το δικαίωμα Αναγνώστης επιτρέπει σε ένα χρήστη την ανάγνωση του ημερολογίου. Το δικαίωμα Συντάκτης επιτρέπει σε ένα χρήστη τη δημιουργία, την τροποποίηση και τη διαγραφή καταχωρήσεων στο ημερολόγιο.
  3. Επιλέξτε Προσθήκη. Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα όσες φορές χρειαστεί.
 5. Όταν ολοκληρώσετε την προσθήκη χρηστών με τους οποίους θέλετε να μοιραστείτε το ημερολόγιο, επιλέξτε Αποθήκευση. Το νέο ημερολόγιο εμφανίζεται στη λίστα Τα ημερολόγιά μου.

Επόμενες ενέργειες

Μετά τη δημιουργία του δευτερεύοντος ημερολογίου, μπορείτε να τροποποιήσετε τις πληροφορίες του ημερολογίου και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τους χρήστες που θα έχουν το δικαίωμα πρόσβασης.

Διαγραφή συμβάντος ημερολογίου

Όταν διαγράφετε συμβάντα ημερολογίου που είχατε δημιουργήσει, όλοι οι χρήστες στη λίστα προσκεκλημένων ειδοποιούνται αυτόματα για την ακύρωση των συμβάντων.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε Ημερολόγιο.
 2. Επιλέξτε το ημερολόγιο που περιέχει το συμβάν που επιθυμείτε να διαγράψετε.
 3. Εντοπίστε το συμβάν στο ημερολόγιο. Το όνομα του συμβάντος εμφανίζεται σε μορφή διασύνδεσης. Επιλέξτε τη διασύνδεση για να τροποποιήσετε το συμβάν.
 4. Επιλέξτε Λεπτομέρειες συμβάντος.
 5. Αν το συμβάν που θέλετε να διαγράψετε είναι επαναλαμβανόμενο:
  • Επιλέξτε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης για να διαγράψετε μόνο την καθορισμένη επανάληψη της σύσκεψης.
  • Επιλέξτε Τροποποίηση της τρέχουσας επανάληψης και των επόμενων επαναλήψεων για να διαγράψετε την καθορισμένη επανάληψη και όλες τις μελλοντικές επαναλήψεις της σύσκεψης.
 6. Επιλέξτε Ακύρωση σύσκεψης.
 7. Επιλέξτε OK για να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή.

Αλλαγή των ρυθμίσεων πρόσβασης σε δευτερεύοντα ημερολόγια

Κατά τη δημιουργία ενός δευτερεύοντος ημερολογίου, προσδιορίζετε τους χρήστες με τους οποίους επιθυμείτε να κάνετε κοινή χρήση του ημερολογίου. Μπορείτε να τροποποιήσετε το ημερολόγιο αργότερα για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε το δικαίωμα πρόσβασης για άλλους χρήστες.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε Ημερολόγιο.
 2. Μεταβείτε στην ενότητα Τα ημερολόγιά μου και επιλέξτε το ημερολόγιο που θέλετε να τροποποιήσετε. Πατήστε στο εικονίδιο δίπλα στο όνομα του ημερολογίου και επιλέξτε Τροποποίηση και κοινή χρήση. Η επιλογή Τροποποίηση και κοινή χρήση είναι διαθέσιμη μόνο για δευτερεύοντα ημερολόγια.
 3. Στα πεδία Αναγνώστης και Συντάκτης, πατήστε το σύμβολο x δίπλα στο όνομα κάθε χρήστη που θέλετε να αφαιρέσετε.
 4. Πατήστε Αποθήκευση.

Διαγραφή ημερολογίου

Το προσωπικό ημερολόγιο και το εταιρικό ημερολόγιο δεν διαγράφονται. Επιτρέπεται η διαγραφή μόνο των δευτερευόντων ημερολογίων από το δημιουργό τους. Αν διαγράψετε ένα ημερολόγιο, δεν είναι δυνατή η επαναφορά του.

Διαδικασία

 1. Επιλέξτε Ημερολόγιο.
 2. Μεταβείτε στην ενότητα Τα ημερολόγιά μου και επιλέξτε το ημερολόγιο που θέλετε να διαγράψετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε Διαγραφή ημερολογίου. Η επιλογή Διαγραφή ημερολογίου είναι διαθέσιμη μόνο για δευτερεύοντα ημερολόγια.
 3. Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να διαγράψετε το δευτερεύον ημερολόγιο πατώντας OK.

Αποτελέσματα

Το καθορισμένο δευτερεύον ημερολόγιο διαγράφεται.

Ειδοποιήσεις

Οι παρούσες πληροφορίες συντάχθηκαν για προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται στις Η.Π.Α.

Η IBM ενδέχεται να μην προσφέρει τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τις λειτουργίες που περιγράφονται στο παρόν έγγραφο σε άλλες χώρες. Συμβουλευτείτε τον τοπικό αντιπρόσωπο της IBM για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται στην περιοχή σας. Οποιαδήποτε αναφορά σε προϊόν, πρόγραμμα ή υπηρεσία της IBM δεν σημαίνει ούτε υποδηλώνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το συγκεκριμένο προϊόν, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ή η συγκεκριμένη υπηρεσία της IBM. Οποιοδήποτε λειτουργικά ισοδύναμο προϊόν, πρόγραμμα ή υπηρεσία δεν παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της IBM μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του εν λόγω προϊόντος, προγράμματος ή υπηρεσίας της IBM. Ωστόσο, η αξιολόγηση και η επαλήθευση της λειτουργίας οποιουδήποτε προϊόντος, προγράμματος ή υπηρεσίας δεν προσφέρεται από την IBM αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του χρήστη.

Η IBM ενδέχεται να έχει ευρεσιτεχνίες ή εκκρεμείς αιτήσεις ευρεσιτεχνιών που συνδέονται με θέματα που καλύπτονται στο παρόν έγγραφο. Η κατοχή αυτού του εγγράφου δεν σας παρέχει οποιοδήποτε δικαίωμα επί αυτών των ευρεσιτεχνιών. Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με άδειες χρήσης, μπορείτε να απευθύνεστε γραπτώς στην ακόλουθη διεύθυνση:

IBM Director of Licensing
IBM Corporation
North Castle Drive
Armonk, NY 10504-1785
U.S.A.

Για πληροφορίες σχετικά με άδειες χρήσης πληροφοριών DBCS (συνόλου χαρακτήρων διπλού byte), επικοινωνήστε με το Τμήμα Πνευματικής Ιδιοκτησίας της IBM στη χώρα σας ή στείλτε τις ερωτήσεις σας γραπτώς στην ακόλουθη διεύθυνση:

Intellectual Property Licensing
Legal and Intellectual Property Law
IBM Japan Ltd.
1623-14, Shimotsuruma, Yamato-shi
Kanagawa 242-8502 Japan

Η ακόλουθη παράγραφος δεν ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα οι διατάξεις αυτές είναι αντίθετες με την ισχύουσα τοπική νομοθεσία: Η INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES CORPORATION ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ "ΩΣ ΈΧΕΙ" ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ, ΡΗΤΕΣ Ή ΣΙΩΠΗΡΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΤΩΝ ΣΙΩΠΗΡΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Ή ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. Η νομοθεσία ορισμένων κρατών δεν επιτρέπει την αποποίηση ρητών ή σιωπηρών εγγυήσεων σε ορισμένες συναλλαγές και, επομένως, η δήλωση αυτή μπορεί να μην ισχύει για εσάς.

Αυτό το έγγραφο μπορεί να περιέχει τεχνικές ανακρίβειες ή τυπογραφικά λάθη. Περιοδικά, πραγματοποιούνται αλλαγές στις πληροφορίες αυτού του εγγράφου. Οι αλλαγές αυτές ενσωματώνονται σε κάθε νέα έκδοση του εγγράφου. Η IBM μπορεί, οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση, να προβεί σε βελτιώσεις ή/και τροποποιήσεις προϊόντων ή/και προγραμμάτων που περιγράφονται στο παρόν έγγραφο.

Οποιαδήποτε αναφορά στο παρόν έγγραφο σε δικτυακούς τόπους που δεν ανήκουν στην IBM παρέχεται μόνο για διευκόλυνση του αναγνώστη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιδοκιμασία αυτών των δικτυακών τόπων. Τα υλικά σε αυτούς τους δικτυακούς τόπους δεν αποτελούν μέρος των υλικών αυτού του προϊόντος IBM και η χρήση των εν λόγω δικτυακών τόπων γίνεται με δική σας ευθύνη.

Η IBM μπορεί να χρησιμοποιήσει ή να διανείμει με οποιονδήποτε τρόπο κρίνει κατάλληλο οποιεσδήποτε πληροφορίες παρέχονται από εσάς χωρίς καμία υποχρέωση απέναντί σας.

Οι κάτοχοι άδειας χρήσης αυτού του προγράμματος που χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, με σκοπό (α) την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ προγραμμάτων που έχουν δημιουργηθεί ανεξάρτητα και άλλων προγραμμάτων (συμπεριλαμβανομένου του παρόντος) και (β) την από κοινού χρήση των ανταλλασσόμενων πληροφοριών, πρέπει να απευθύνονται στην ακόλουθη διεύθυνση:

IBM Corporation
Office 4360
One Rogers Street
Cambridge, MA 02142
U.S.A.

Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να είναι διαθέσιμες βάσει των κατάλληλων όρων και προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης, σε ορισμένες περιπτώσεις, της καταβολής χρηματικού αντιτίμου.

Το κατοχυρωμένο πρόγραμμα που περιγράφεται στο παρόν έγγραφο καθώς και όλα τα κατοχυρωμένα υλικά που είναι διαθέσιμα για αυτό παρέχονται από την IBM βάσει των όρων της Σύμβασης Πελατών IBM, της Διεθνούς Σύμβασης Άδειας Χρήσης Προγράμματος της IBM ή οποιασδήποτε άλλης ισοδύναμης σύμβασης ισχύει ανάμεσά μας.

Εμπορικά σήματα

Η επωνυμία IBM, το λογότυπο IBM και οι όροι ibm.com, Lotus και Notes είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα στις Ηνωμένες Πολιτείες ή/και σε άλλες χώρες. Αυτοί ή οποιοιδήποτε άλλοι κατοχυρωμένοι από την IBM ως εμπορικά σήματα όροι επισημαίνονται κατά την πρώτη τους εμφάνιση στο παρόν έγγραφο με ένα σύμβολο εμπορικού σήματος (® ή ™), γεγονός που δηλώνει ότι πρόκειται για σήματα κατατεθέντα ή εμπορικά σήματα κοινού δικαίου στις Η.Π.Α. τα οποία ανήκαν στην IBM κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος εγγράφου. Τα εν λόγω εμπορικά σήματα μπορεί να είναι επίσης σήματα κατατεθέντα ή εμπορικά σήματα κοινού δικαίου σε άλλες χώρες. Μια ενημερωμένη λίστα των εμπορικών σημάτων της IBM είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.ibm.com/legal/copytrade.shtml.

Ο όρος Java και όλα τα βασιζόμενα στον όρο Java εμπορικά σήματα και λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της Oracle ή/και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών.

Ο όρος Linux είναι σήμα κατατεθέν του Linus Torvalds στις Ηνωμένες Πολιτείες ή/και σε άλλες χώρες.

Οι όροι Microsoft και Windows είναι εμπορικά σήματα της Microsoft Corporation στις Ηνωμένες Πολιτείες ή/και σε άλλες χώρες.

Ο όρος UNIX είναι σήμα κατατεθέν της The Open Group στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Άλλες επωνυμίες εταιρειών ή ονομασίες προϊόντων ή υπηρεσιών μπορεί να είναι εμπορικά σήματα ή σήματα υπηρεσιών άλλων.

Τέλος εγγράφου